Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Team biogas kör tre Scirocco i Danmark

https://www.klimatsmart.se/images/news/teambiogas214x320a.jpg

Nu ökar Team biogas.se sitt engagemang i STCC och öppnar dörren till svensk racings kungaklass för ytterligare en ung och talangfull förare. I nästa deltävling kommer Johan Kristoffersson, 21 år, att köra en tredje Volkswagen Scirocco för teamet. Team biogas.se gör succé med Fredrik Ekblom och Patrik Olsson i STCC. Senast, i Karlskoga, blev det dubbelseger i första racet och meriterade Ekblom, 39 år, är trea i förarmästerskapet med vittring på SM-medalj och 22-årige Olsson på sjätte plats efter sex deltävlingar. Teammästerskapet toppar Team biogas.se inför deltävlingen på danska Jyllandsringen 4-5 september. Det är också då Team biogas.se förstärker sitt redan starka lag med ytterligare en ung, talangfull och utvecklingsbar förare. I och med detta ger det klimatsmarta teamet – med E.ON och Volkswagen i ryggen – möjlighet till ett breddat startfält i den svenska racingens kungaklass. - Johan kliver in i teamet i en av de bilar vi inledde säsongen med. Vi är ett professionellt team med höga ambitioner och när vi har möjlighet att köra med en tredje bil så tar vi naturligtvis chansen, säger teamchefen Tommy Kristoffersson och betonar att man ska utvärdera trebilssatsningen efter Jyllands-tävlingen. - Vi tar ett steg i taget, en av anledningarna att satsa på en tredje bil och förare är givetvis att stärka vår ställning i mästerskapet. Johan Kristoffersson, som är född samma år (1988) som Patrik Olsson, har två racingsäsonger bakom sig. 2008 körde han JTCC i en VW Golf och i fjol tävlade han i STCC:s privatcup i en Audi A4. Debutåret blev han fyra och i fjol slutade han tvåa bakom Viktor Hallrup. Resultaten vittnar om både talang och fint påbrå. Johan är nämligen son till Tommy. - Johan blir tredjeförare och förstår vad den rollen innebär. Han ska köra smart, göra ett bra jobb för teamet och supporta de andra förarna, avslutar Tommy. För mer information, kontakta Marcus Thomasfolk, Volkswagen Personbilar, 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se eller Mikael Petrovic, E.ON, 0705-69 71 56, mikael.petrovic@eon.se eller Tommy Kristoffersson, teamchef Biogas.se, 0702-411 529.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Team biogas kör tre Scirocco i Danmark

2010-08-24
Nu ökar Team biogas.se sitt engagemang i STCC och öppnar dörren till svensk racings kungaklass för ytterligare en ung och talangfull förare.

I nästa deltävling kommer Johan Kristoffersson, 21 år, att köra en tredje Volkswagen Scirocco för teamet.

Team biogas.se gör succé med Fredrik Ekblom och Patrik Olsson i STCC. Senast, i Karlskoga, blev det dubbelseger i första racet och meriterade Ekblom, 39 år, är trea i förarmästerskapet med vittring på SM-medalj och 22-årige Olsson på sjätte plats efter sex deltävlingar. Teammästerskapet toppar Team biogas.se inför deltävlingen på danska Jyllandsringen 4-5 september.

Det är också då Team biogas.se förstärker sitt redan starka lag med ytterligare en ung, talangfull och utvecklingsbar förare. I och med detta ger det klimatsmarta teamet – med E.ON och Volkswagen i ryggen – möjlighet till ett breddat startfält i den svenska racingens kungaklass.

- Johan kliver in i teamet i en av de bilar vi inledde säsongen med. Vi är ett professionellt team med höga ambitioner och när vi har möjlighet att köra med en tredje bil så tar vi naturligtvis chansen, säger teamchefen Tommy Kristoffersson och betonar att man ska utvärdera trebilssatsningen efter Jyllands-tävlingen.

- Vi tar ett steg i taget, en av anledningarna att satsa på en tredje bil och förare är givetvis att stärka vår ställning i mästerskapet.

Johan Kristoffersson, som är född samma år (1988) som Patrik Olsson, har två racingsäsonger bakom sig. 2008 körde han JTCC i en VW Golf och i fjol tävlade han i STCC:s privatcup i en Audi A4. Debutåret blev han fyra och i fjol slutade han tvåa bakom Viktor Hallrup. Resultaten vittnar om både talang och fint påbrå. Johan är nämligen son till Tommy.

- Johan blir tredjeförare och förstår vad den rollen innebär. Han ska köra smart, göra ett bra jobb för teamet och supporta de andra förarna, avslutar Tommy.

För mer information, kontakta Marcus Thomasfolk, Volkswagen Personbilar, 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se eller Mikael Petrovic, E.ON, 0705-69 71 56, mikael.petrovic@eon.se eller Tommy Kristoffersson, teamchef Biogas.se, 0702-411 529.

Senaste nyheter