Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sydkoreansk TV hos miljöteknikföretag

https://www.klimatsmart.se/images/news/cleantechregion229x100a.jpg

Företagen som besök är bl.a. EcoCycle Design, kretsloppsanpassat och energieffektiva metoder för hållbart byggande, Koljern, som tillverkar bygggrunder, väggar och tak gjorda av foamglas som ger optimal isolering, skyddar mot fukt och mögel och radon, ett utmärkt komplement till betong. Igår torsdag besöktes även Levande filter, smarta ventilations system som sparar energi och ger bättre inomhus miljöer med levande växter, bl.a. Midlanda flygplats i Sundsvall och Polisstationen besöktes och intervjuades av TV-teamet. Se bild från Polisen i Sundsvall där service teamet från Levande filter visar hur växt skåpen underhålls. Idag fredag besöks Snö-kyla anläggningen på Sundsvalls sjukhus, Laggarbergs Skola i Timrå och Absolicon Solar Concentrator i Härnösand, och sedan går färden vidare upp till Umeå där Green Zone besöks. Green Zone är en av världens mest kretsloppsanpassade stadsdel bestående av en bilhandlare, Mcdonalds resturang och bensinstation som tillsammans är helt självförsörjande på energi, där kombineras på solpaneler, smarta ventilations system, levande filter, återvinning och rening av vatten och energi.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sydkoreansk TV hos miljöteknikföretag

2010-11-26
Företagen som besök är bl.a. EcoCycle Design, kretsloppsanpassat och energieffektiva metoder för hållbart byggande, Koljern, som tillverkar bygggrunder, väggar och tak gjorda av foamglas som ger optimal isolering, skyddar mot fukt och mögel och radon, ett utmärkt komplement till betong. Igår torsdag besöktes även Levande filter, smarta ventilations system som sparar energi och ger bättre inomhus miljöer med levande växter, bl.a. Midlanda flygplats i Sundsvall och Polisstationen besöktes och intervjuades av TV-teamet. Se bild från Polisen i Sundsvall där service teamet från Levande filter visar hur växt skåpen underhålls.

Idag fredag besöks Snö-kyla anläggningen på Sundsvalls sjukhus, Laggarbergs Skola i Timrå och Absolicon Solar Concentrator i Härnösand, och sedan går färden vidare upp till Umeå där Green Zone besöks.

Green Zone är en av världens mest kretsloppsanpassade stadsdel bestående av en bilhandlare, Mcdonalds resturang och bensinstation som tillsammans är helt självförsörjande på energi, där kombineras på solpaneler, smarta ventilations system, levande filter, återvinning och rening av vatten och energi.

För ytterligare information,kontakta:
Korean Broadcasting System, Samuel Yang, Tolk för TV-teamet, 070–792 75 69
Anders Nyquist, Arkitekt Ecocycle design, 070-399 88 68, www.ecocycledesign.com anarkab@telia.com
Åke Mård, Koljern, 070–576 03 92, www.koljern.se mrdab@telia.com
Christer Swedin, Levande filter, 070–522 75 45, www.rectus.se/levandefilter/index.php Christer@rectus.se
Lars Ling, Clean Tech Region, 070-299 40 41, lars.ling@cleantechregion.se

Senaste nyheter