Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Swedbanks Hållbarhetspris 2011 final

https://www.klimatsmart.se/images/news/swedbank180x39a.gif

Fem finalister till Swedbanks Hållbarhetspris 2011 är utsedda. Med priset vill Swedbank bidra med att lyfta fram duktiga företag som framgångsrikt förenar hög tillväxt med ett hållbart företagande. En nyligen genomförd undersökning visar att hållbarhet är en viktig faktor för Sveriges tillväxtföretag* och de flesta har hunnit en bra bit på väg. Bland de 12 främsta företagen nominerade till Swedbanks Hållbarhetspris 2011 presenteras nu följande fem finalister: - Concess Nordic AB, Örebro - eGain Sweden AB, Kungsbacka - Eolus Vind AB, Hässleholm - Folke Carlsson Bygg AB, Hanaskog - Klättermusen AB, Åre - Det är med stolthet och stor glädje som vi kan presentera de fem finalisterna till Swedbanks Hållbarhetspris 2011. För Swedbank är framgångsrikt företagande och hållbarhetsfrågor prioriterade områden och det är avgörande för framtiden att kunna visa på att tillväxt och hållbarhet går att förena. Det är viktigt att visa och premiera de företag som ligger i framkant. Och det är fantastiskt om deras engagemang kan inspirera fler svenska företag att ta ett större grepp om sitt hållbarhetsarbete, säger Catrin Fransson, chef för Svensk Bankrörelse på Swedbank. Swedbank har nyligen genomfört en undersökning bland Sveriges tillväxtföretag* som visar att hållbarhet anses viktigt och att de flesta företag redan har hunnit en bra bit på väg. 90 procent av de tillfrågade företagen har en miljöpolicy. Jämfört med resultatet föregående år, så har företagen förbättrat sitt hållbarhetsarbete inom i stort sett alla områden. Den största positiva förbättringen är att de ställer högre krav på sina leverantörer än tidigare. De 12 främsta nominerade företagen har granskats av WSP Enviromental och utifrån denna granskning har de fem finalisterna valts ut. Vinnaren utses av en jury den 5 april 2011. Juryn består av Catrin Fransson (ordförande), chef för Svensk bankrörelse Swedbank, Svante Axelsson, generalsekreterare Svenska Naturskyddsföreningen, Anna Nilsson, chef för miljö och etikanalys Swedbank Robur, Filippa Bergin, CSR- och miljöansvarig Axstores-koncernen och Håkan Wirthén, generalsekreterare Världsnaturfonden WWF. Priset är en studieresa till Shanghai i oktober 2011 som bland annat bjuder på intressanta företagsbesök och möjligheter att bekanta sig med kinesisk affärskultur. Swedbank miljökompenserar naturligtvis för resan. År 2010 gick Hållbarhetspriset till företaget Inrego AB, vars affärsidé är återanvändning av uttjänta företagsdatorer. Läs mer om Swedbanks Hållbarhetspris 2011 på www.swedbank.se/hallbarhetspriset.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Swedbanks Hållbarhetspris 2011 final

2011-03-15
Fem finalister till Swedbanks Hållbarhetspris 2011 är utsedda. Med priset vill Swedbank bidra med att lyfta fram duktiga företag som framgångsrikt förenar hög tillväxt med ett hållbart företagande. En nyligen genomförd undersökning visar att hållbarhet är en viktig faktor för Sveriges tillväxtföretag* och de flesta har hunnit en bra bit på väg.

Bland de 12 främsta företagen nominerade till Swedbanks Hållbarhetspris 2011 presenteras nu följande fem finalister:

- Concess Nordic AB, Örebro
- eGain Sweden AB, Kungsbacka
- Eolus Vind AB, Hässleholm
- Folke Carlsson Bygg AB, Hanaskog
- Klättermusen AB, Åre

- Det är med stolthet och stor glädje som vi kan presentera de fem finalisterna till Swedbanks Hållbarhetspris 2011. För Swedbank är framgångsrikt företagande och hållbarhetsfrågor prioriterade områden och det är avgörande för framtiden att kunna visa på att tillväxt och hållbarhet går att förena. Det är viktigt att visa och premiera de företag som ligger i framkant. Och det är fantastiskt om deras engagemang kan inspirera fler svenska företag att ta ett större grepp om sitt hållbarhetsarbete, säger Catrin Fransson, chef för Svensk Bankrörelse på Swedbank.

Swedbank har nyligen genomfört en undersökning bland Sveriges tillväxtföretag* som visar att hållbarhet anses viktigt och att de flesta företag redan har hunnit en bra bit på väg. 90 procent av de tillfrågade företagen har en miljöpolicy. Jämfört med resultatet föregående år, så har företagen förbättrat sitt hållbarhetsarbete inom i stort sett alla områden. Den största positiva förbättringen är att de ställer högre krav på sina leverantörer än tidigare.

De 12 främsta nominerade företagen har granskats av WSP Enviromental och utifrån denna granskning har de fem finalisterna valts ut. Vinnaren utses av en jury den 5 april 2011. Juryn består av Catrin Fransson (ordförande), chef för Svensk bankrörelse Swedbank, Svante Axelsson, generalsekreterare Svenska Naturskyddsföreningen, Anna Nilsson, chef för miljö och etikanalys Swedbank Robur, Filippa Bergin, CSR- och miljöansvarig Axstores-koncernen och Håkan Wirthén, generalsekreterare Världsnaturfonden WWF.

Priset är en studieresa till Shanghai i oktober 2011 som bland annat bjuder på intressanta företagsbesök och möjligheter att bekanta sig med kinesisk affärskultur. Swedbank miljökompenserar naturligtvis för resan.

År 2010 gick Hållbarhetspriset till företaget Inrego AB, vars affärsidé är återanvändning av uttjänta företagsdatorer.

Läs mer om Swedbanks Hållbarhetspris 2011 på www.swedbank.se/hallbarhetspriset.

För ytterligare information:
Roland Svenson, Event Manager Swedbank, 070-528 32 13, roland.svensson@swedbank.se

* 2010 års Gasellföretag i Dagens Industri:
www.swedbank.se/foretag/nyhetsbrev-och-aktiviteter/resultat-for-enkat-om-hallbarhet/
Källa: Swedbank

Senaste nyheter