Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Swedbanks hållbarhetspris 2010

https://www.klimatsmart.se/images/news/swedbank_logo_smallb.gif

Fem finalister till Swedbanks Hållbarhetspris 2010 är utsedda. Med det nyinstiftade priset vill Swedbank bidra med att lyfta fram duktiga företag som framgångsrikt förenar hög tillväxt med ett hållbart företagande. En nyligen genomförd undersökning visar att hållbarhet är en viktig faktor för Sveriges tillväxtföretag* och de flesta har hunnit en bra bit på väg. Bland de 14 främsta företagen nominerade till Swedbanks Hållbarhetspris 2010 presenteras nu fem finalister. Beans AB, Solna. Dermanord – Svensk Hudvård AB, Frillesås. Ferrex Scandinavia AB, Göteborg. Inrego AB, Täby. UBAB Ulricehamns Betong AB, Ulricehamn. – Det är fantastiskt roligt att det finns så många intressanta och innovativa hållbarhetssatsningar bland Sveriges tillväxtföretag. Swedbank arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor och som den enda miljöcertifierade börsnoterade banken i Norden är det glädjande att konstatera att man på ett framgångsrikt sätt kan kombinera hållbart företagande med hög tillväxt, säger Kjell Hedman, chef för Svensk Bankrörelse på Swedbank. Swedbank har nyligen genomfört en undersökning bland Sveriges tillväxtföretag* som visar att hållbarhet anses viktigt och att de flesta företag redan har hunnit en bra bit på väg. 86 procent av de tillfrågade företagen har en miljöpolicy och 65 procent har miljö och/eller etik som en del av sin affärsidé. Flera av företagen ser möjligheter att satsa ytterligare – 63 procent jobbar aktivt med att förbättra sitt miljöarbete. De 14 främsta nominerade företagen har granskats av IVL Svenska Miljöinstitutet och utifrån denna granskning har de fem finalisterna valts ut. Vinnaren utses av en jury och koras i samband med Swedbanks Hållbarhetskväll på Moderna Muséet i Stockholm den 25 mars 2010. Juryn består av Kjell Hedman (ordförande), chef för Svensk bankrörelse Swedbank, Svante Axelsson, generalsekreterare Svenska Naturskyddsföreningen, Antonia Gibson, CSR-ansvarig Swedbank, Filippa Bergin, Advisor Social Corporate Governance and CSR och Lasse Gustavsson, generalsekreterare Världsnaturfonden WWF. Priset är en resa till Shanghai i maj 2010 som bland annat bjuder på Världsutställningen World Expo. Swedbank miljökompenserar naturligtvis för resan. * Samtliga 2009 års DI Gasellföretag. För ytterligare information: Antonia Gibson, CSR-ansvarig, Swedbank,073-093 27 71. Roland Svenson, Event Manager, Swedbank, 08-585 920 74, 070-528 32 13, roland.svenson@swedbank.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Swedbanks hållbarhetspris 2010

2010-03-05
Fem finalister till Swedbanks Hållbarhetspris 2010 är utsedda. Med det nyinstiftade priset vill Swedbank bidra med att lyfta fram duktiga företag som framgångsrikt förenar hög tillväxt med ett hållbart företagande. En nyligen genomförd undersökning visar att hållbarhet är en viktig faktor för Sveriges tillväxtföretag* och de flesta har hunnit en bra bit på väg.

Bland de 14 främsta företagen nominerade till Swedbanks Hållbarhetspris 2010 presenteras nu fem finalister.

Beans AB, Solna.
Dermanord – Svensk Hudvård AB, Frillesås.
Ferrex Scandinavia AB, Göteborg.
Inrego AB, Täby.
UBAB Ulricehamns Betong AB, Ulricehamn.

– Det är fantastiskt roligt att det finns så många intressanta och innovativa hållbarhetssatsningar bland Sveriges tillväxtföretag. Swedbank arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor och som den enda miljöcertifierade börsnoterade banken i Norden är det glädjande att konstatera att man på ett framgångsrikt sätt kan kombinera hållbart företagande med hög tillväxt, säger Kjell Hedman, chef för Svensk Bankrörelse på Swedbank.

Swedbank har nyligen genomfört en undersökning bland Sveriges tillväxtföretag* som visar att hållbarhet anses viktigt och att de flesta företag redan har hunnit en bra bit på väg. 86 procent av de tillfrågade företagen har en miljöpolicy och 65 procent har miljö och/eller etik som en del av sin affärsidé. Flera av företagen ser möjligheter att satsa ytterligare – 63 procent jobbar aktivt med att förbättra sitt miljöarbete.

De 14 främsta nominerade företagen har granskats av IVL Svenska Miljöinstitutet och utifrån denna granskning har de fem finalisterna valts ut. Vinnaren utses av en jury och koras i samband med Swedbanks Hållbarhetskväll på Moderna Muséet i Stockholm den 25 mars 2010. Juryn består av Kjell Hedman (ordförande), chef för Svensk bankrörelse Swedbank, Svante Axelsson, generalsekreterare Svenska Naturskyddsföreningen, Antonia Gibson, CSR-ansvarig Swedbank, Filippa Bergin, Advisor Social Corporate Governance and CSR och Lasse Gustavsson, generalsekreterare Världsnaturfonden WWF. Priset är en resa till Shanghai i maj 2010 som bland annat bjuder på Världsutställningen World Expo. Swedbank miljökompenserar naturligtvis för resan.

* Samtliga 2009 års DI Gasellföretag.

För ytterligare information:
Antonia Gibson, CSR-ansvarig, Swedbank,073-093 27 71.
Roland Svenson, Event Manager, Swedbank, 08-585 920 74, 070-528 32 13, roland.svenson@swedbank.se.
Källa: Swedbank

Senaste nyheter