Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sveriges ungdomsorganisationer på COP15

https://www.klimatsmart.se/images/news/lsu_aoal150x100b.gif

- Det är unga runt om i världen som kommer att leva med konsekvenserna av klimatkrisen, men samtidigt är det unga som har minst att säga till om, säger Hanna Hallin, ordförande för LSU- Sveriges ungdomsorganisationer inför sin medverkan under klimatmötet i Köpenhamn. Där kommer Hanna Hallin att delta i ett seminarium med bland andra Tony Blair och miljöminister Andreas Carlgren. Klimatmötet i Köpenhamn har kallats vår tids viktigaste möte. Kraven på resultat är stora. Enligt Hanna Hallin måste nu ledarna som är på plats lyssna och inkludera de som kommer leva med följderna av besluten i Köpenhamn: unga runt om i världen. - I FN har världens ledare beslutat gång på gång att barn och unga ska få vara med och påverka i frågor som berör dem. Ändå släpps inte de som är under 18 år in i förhandlingsrummen i Köpenhamn. De får stå utanför och försvara sig mot den mediebild vi ofta ser av unga som bråkiga aktivister eller arga demonstranter, och inte som de pålästa, kreativa och drivkraftiga opinionsbildare som de flesta faktiskt är, säger Hanna Hallin. Hanna Hallin deltar söndagen den 13 december i ett seminarium om skövlingen av regnskog med bland andra Storbritanniens förre premiärminister Tony Blair, miljöminister Andreas Carlgren och FN:s klimatsändebud Gro Harlem Brundtland. - Utmaningarna vi står inför har orsakats av människors agerande. Det är goda nyheter. Om VI har ställt till det kan och måste också VI åtgärda det. De största hindren för en hållbar samhällsutveckling är inte teknologiska eller ekonomiska, de är politiska. Det handlar om att se fakta i ögonen och ha modet att agera, säger Hanna Hallin Plats: Seminariet hålls på Briggen Tre Kronor, som ligger vid Hotel Admiral i Köpenhamn vid kajen Amaliehaven, en kort promenad från Kongens Nytorv (Metro linje 1). Tid: Klockan 14.00 - 16.00 Övriga LSU-aktiviteter under COP-15: Under klimatmötet arrangerar LSU två egna workshops, den 13 och 14 december. De hålls på Briggen tre kronor, som ligger bakom hotel Admiral i Köpenhamn. Inbjudan är bifogad i pressmeddelandet. Kontakt: Hanna Hallin, Ordförande LSU, 0739 - 36 51 00, hanna.hallin@lsu.se LSU är samarbets- och intresseorganisationen för ungdomsorganisationer i Sverige. Vi utvecklar unga ledare och deras organisationer samtidigt som vi arbetar för att förbättra ungas villkor i Sverige och världen. Vi är en ideell organisation, partipolitiskt och religiöst obunden, av och för ungdomsorganisationer. LSU samlar 76 självständiga, demokratiskt uppbyggda, nationella organisationer som tillsammans har fler än en halv miljon unga medlemmar från hela landet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sveriges ungdomsorganisationer på COP15

2009-12-12
- Det är unga runt om i världen som kommer att leva med konsekvenserna av klimatkrisen, men samtidigt är det unga som har minst att säga till om, säger Hanna Hallin, ordförande för LSU- Sveriges ungdomsorganisationer inför sin medverkan under klimatmötet i Köpenhamn. Där kommer Hanna Hallin att delta i ett seminarium med bland andra Tony Blair och miljöminister Andreas Carlgren.

Klimatmötet i Köpenhamn har kallats vår tids viktigaste möte. Kraven på resultat är stora. Enligt Hanna Hallin måste nu ledarna som är på plats lyssna och inkludera de som kommer leva med följderna av besluten i Köpenhamn: unga runt om i världen.

- I FN har världens ledare beslutat gång på gång att barn och unga ska få vara med och påverka i frågor som berör dem. Ändå släpps inte de som är under 18 år in i förhandlingsrummen i Köpenhamn. De får stå utanför och försvara sig mot den mediebild vi ofta ser av unga som bråkiga aktivister eller arga demonstranter, och inte som de pålästa, kreativa och drivkraftiga opinionsbildare som de flesta faktiskt är, säger Hanna Hallin.

Hanna Hallin deltar söndagen den 13 december i ett seminarium om skövlingen av regnskog med bland andra Storbritanniens förre premiärminister Tony Blair, miljöminister Andreas Carlgren och FN:s klimatsändebud Gro Harlem Brundtland.

- Utmaningarna vi står inför har orsakats av människors agerande. Det är goda nyheter. Om VI har ställt till det kan och måste också VI åtgärda det. De största hindren för en hållbar samhällsutveckling är inte teknologiska eller ekonomiska, de är politiska. Det handlar om att se fakta i ögonen och ha modet att agera, säger Hanna Hallin

Plats: Seminariet hålls på Briggen Tre Kronor, som ligger vid Hotel Admiral i Köpenhamn vid kajen Amaliehaven, en kort promenad från Kongens Nytorv (Metro linje 1).
Tid: Klockan 14.00 - 16.00

Övriga LSU-aktiviteter under COP-15:
Under klimatmötet arrangerar LSU två egna workshops, den 13 och 14 december. De hålls på Briggen tre kronor, som ligger bakom hotel Admiral i Köpenhamn. Inbjudan är bifogad i pressmeddelandet.

Kontakt:
Hanna Hallin, Ordförande LSU, 0739 - 36 51 00, hanna.hallin@lsu.se

LSU är samarbets- och intresseorganisationen för ungdomsorganisationer i Sverige. Vi utvecklar unga ledare och deras organisationer samtidigt som vi arbetar för att förbättra ungas villkor i Sverige och världen. Vi är en ideell organisation, partipolitiskt och religiöst obunden, av och för ungdomsorganisationer. LSU samlar 76 självständiga, demokratiskt uppbyggda, nationella organisationer som tillsammans har fler än en halv miljon unga medlemmar från hela landet.
Källa: LSU

Senaste nyheter