Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Svensk bioenergielit samlas Örebro 25/11

https://www.klimatsmart.se/images/news/regionorebro227x58b.gif

På torsdagen 25 november arrangerar Energikontoret Regionförbundet Örebro och andra organisationer som arbetar med bioenergi, den så kallade BEN-klubben, en bioenergikonferens samt delar ut priset till årets bioenergiprofil. Temat för konferensen i år är ”Den förnybara energins utmaningar och möjligheter – vågar vi ta steget fullt ut mot det hållbara? Priset ”Årets bioenergiprofil” kommer att delas ut igen. 2008 gick det till Bengt Karlsson, biobränsleutvecklare på Sveaskog för att på ett lönsamt sätt ha ökat biobränsleutvinningen från skogen. 2006 gick priset till Gunnar Karlsson, initiativtagare till Lekebergs Bioenergi i Fjugesta. Inom biogasområdet händer just nu mycket i Örebroregionen och Beatrice Torgnysson Klemme från Biogas Öst kommer att berätta om den regionala utvecklingen kring biogas. Ett regionalt exempel är Bo Sundström, VD på lantbruksföretaget Frötorps gård i Närkes Kil, som kommer att tala om den biogasanläggning han planerar att starta under slutet av året för att producera värme och el. På konferensen föreläser också Pär Kågeson, känd författare och miljödebattör, om elbilens utmaningar och möjligheter samt Pål Börjesson, docent vid Lunds Tekniska Högskola, som nyligen har fått stor uppmärksamhet kring sin forskning genom att ta ett samlat grepp om svenska biodrivmedel. Konferensen leds av Gustav Melin, VD på Svebio. Gustav Melin har nyligen utsetts till president för AEBIOM, som är en europeisk bioenergiorganisationen, med säte i Bryssel. Tid: Torsdag 25 november klockan 8.30-16.00 Plats: City Konferenscenter, Klostergatan 21 i Örebro Detaljerat program för hela konferensen finns på: www.regionorebro.se/energikontoret För mer information, kontakta: Päivi Lehtikangas, projektledare, Energikontoret Regionförbundet Örebro, paivi.lehtikangas@regionorebro.se, 070-668 01 30 Katarina Bååth, Energikontoret Regionförbundet Örebro, katarina.baath@regionorebro.se, 070-221 63 74

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Svensk bioenergielit samlas Örebro 25/11

2010-11-24
På torsdagen 25 november arrangerar Energikontoret Regionförbundet Örebro och andra organisationer som arbetar med bioenergi, den så kallade BEN-klubben, en bioenergikonferens samt delar ut priset till årets bioenergiprofil. Temat för konferensen i år är ”Den förnybara energins utmaningar och möjligheter – vågar vi ta steget fullt ut mot det hållbara?

Priset ”Årets bioenergiprofil” kommer att delas ut igen. 2008 gick det till Bengt Karlsson, biobränsleutvecklare på Sveaskog för att på ett lönsamt sätt ha ökat biobränsleutvinningen från skogen. 2006 gick priset till Gunnar Karlsson, initiativtagare till Lekebergs Bioenergi i Fjugesta.

Inom biogasområdet händer just nu mycket i Örebroregionen och Beatrice Torgnysson Klemme från Biogas Öst kommer att berätta om den regionala utvecklingen kring biogas. Ett regionalt exempel är Bo Sundström, VD på lantbruksföretaget Frötorps gård i Närkes Kil, som kommer att tala om den biogasanläggning han planerar att starta under slutet av året för att producera värme och el.

På konferensen föreläser också Pär Kågeson, känd författare och miljödebattör, om elbilens utmaningar och möjligheter samt Pål Börjesson, docent vid Lunds Tekniska Högskola, som nyligen har fått stor uppmärksamhet kring sin forskning genom att ta ett samlat grepp om svenska biodrivmedel.

Konferensen leds av Gustav Melin, VD på Svebio. Gustav Melin har nyligen utsetts till president för AEBIOM, som är en europeisk bioenergiorganisationen, med säte i Bryssel.

Tid: Torsdag 25 november klockan 8.30-16.00
Plats: City Konferenscenter, Klostergatan 21 i Örebro
Detaljerat program för hela konferensen finns på: www.regionorebro.se/energikontoret

För mer information, kontakta:
Päivi Lehtikangas, projektledare, Energikontoret Regionförbundet Örebro, paivi.lehtikangas@regionorebro.se, 070-668 01 30
Katarina Bååth, Energikontoret Regionförbundet Örebro, katarina.baath@regionorebro.se, 070-221 63 74

Senaste nyheter