Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Svanenmärkta butiker kan få miljöpris

https://www.klimatsmart.se/images/news/svanen77x77b.png

När Dagligvarubranschen samlas på sin egen Oscarsgala kommer även årets miljöhjälte att hyllas. I år står samtliga tre nominerade företag bakom Svanenmärkta produkter. På torsdag är det dags för landets handlare och leverantörer att sätta på sig finkläderna. Då träffas dagligvarubranschen för att hylla årets hjältar. Som vanligt delas även årets miljöpris ut till någon som med engagemang, konsekvens och ett helhetsperspektiv drivit miljöfrågorna och satt dem i fokus. Av årets tre nominerade företag samarbetar samtliga med Svanen – dels de båda Svanenmärkta butikerna ICA Supermarket Torgkassen i Uppsala och ICA Kvantum Hovås samt Cederroth som står bakom Svanemärkta produkter som Bliw-tvålen, Acta Tandkräm och Bamse-serien med bland annat schampo och solkräm, för barn. Motiveringarna: ICA Supermarket Torgkassen: Ica Torgkassen nomineras för sina enastående insatser på det ekologiska området. Tack vare Petra Flygare som pådrivande och en laginsats med många engagerade medarbetare har butiken blivit en spjutspets i en stad där kraven är höga. För att stimulera försäljningen av ekologiska produkter ligger en del av ekosortimentet på samma prisnivå som det övriga sortimentet. Ica Torgkassen i Uppsala får ofta agera förebild när ekologi i butik ska studeras. Cederroth: Cederroth har länge varit en föregångare inom miljömärkta produkter och utvecklat och förvaltat dem på ett förtjänstfullt sätt. Miljöarbetet genomsyrar hela företaget, från produktutveckling till marknadsföring och försäljning. Cederroth har enträget lyft fram produkter med låg miljöpåverkan, även under de år då miljödebatten inte var lika het som i dag. Med uthållighet och känsla för innovation har Cederroth varit konsekventa i sitt miljöarbete. ICA Kvantum Hovås: När Ica Kvantum i Hovås byggdes var det självklart att all teknik skulle vara så miljöanpassad som möjligt för att minimera miljöbelastningen. Miljöarbetet har blivit en del av den dagliga driften och köpmännen Claes och Pia Ottosson mäter och följer upp för att driva arbetet framåt. Butikens unika system för bergvärme återvinner värme från kylmaskiner, som sen används för att även värma upp andra, närliggande butiker.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Svanenmärkta butiker kan få miljöpris

2010-09-07
När Dagligvarubranschen samlas på sin egen Oscarsgala kommer även årets miljöhjälte att hyllas. I år står samtliga tre nominerade företag bakom Svanenmärkta produkter.

På torsdag är det dags för landets handlare och leverantörer att sätta på sig finkläderna. Då träffas dagligvarubranschen för att hylla årets hjältar. Som vanligt delas även årets miljöpris ut till någon som med engagemang, konsekvens och ett helhetsperspektiv drivit miljöfrågorna och satt dem i fokus.

Av årets tre nominerade företag samarbetar samtliga med Svanen – dels de båda Svanenmärkta butikerna ICA Supermarket Torgkassen i Uppsala och ICA Kvantum Hovås samt Cederroth som står bakom Svanemärkta produkter som Bliw-tvålen, Acta Tandkräm och Bamse-serien med bland annat schampo och solkräm, för barn.

Motiveringarna:
ICA Supermarket Torgkassen:
Ica Torgkassen nomineras för sina enastående insatser på det ekologiska området. Tack vare Petra Flygare som pådrivande och en laginsats med många engagerade medarbetare har butiken blivit en spjutspets i en stad där kraven är höga. För att stimulera försäljningen av ekologiska produkter ligger en del av ekosortimentet på samma prisnivå som det övriga sortimentet. Ica Torgkassen i Uppsala får ofta agera förebild när ekologi i butik ska studeras.

Cederroth:
Cederroth har länge varit en föregångare inom miljömärkta produkter och utvecklat och förvaltat dem på ett förtjänstfullt sätt. Miljöarbetet genomsyrar hela företaget, från produktutveckling till marknadsföring och försäljning. Cederroth har enträget lyft fram produkter med låg miljöpåverkan, även under de år då miljödebatten inte var lika het som i dag. Med uthållighet och känsla för innovation har Cederroth varit konsekventa i sitt miljöarbete.

ICA Kvantum Hovås:
När Ica Kvantum i Hovås byggdes var det självklart att all teknik skulle vara så miljöanpassad som möjligt för att minimera miljöbelastningen. Miljöarbetet har blivit en del av den dagliga driften och köpmännen Claes och Pia Ottosson mäter och följer upp för att driva arbetet framåt. Butikens unika system för bergvärme återvinner värme från kylmaskiner, som sen används för att även värma upp andra, närliggande butiker.

Senaste nyheter