Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

STR släpper appen EcoDriving Lite

https://www.klimatsmart.se/images/news/str-app225x233.jpg

Nu släpper Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR) appen EcoDriving Lite som utmanar dig att köra smartare. STR vänder sig till körkortselever, yrkesförare och privatpersoner som vill köra bättre än andra och släpper en app som utmanar dig att köra smartare. Vid varje resa tävlar du mot dig själv, du minskar din bränsleförbrukning och sparar på så sätt både pengar och miljö! Du använder appen vid din bilkörning som ger dig feedback på ditt eget körsätt. Feedbacken ges i form av ett Green Index Score på 1-10 som visas på skärmen efter avslutad körning. Appen läser av hastighet, inbromsningar och accelerationer och kan på så sätt analysera körningen enkelt. Appen EcoDriving Lite finns både för Iphone och Android-mobiler och är gratis och den är enkel att använda. Den vänder sig till både privatpersoner och yrkesförare. STR har för att utveckla denna app ingått ett samarbete med CGI. Appen finns nu att ladda ner gratis på App Store för IPhone-användare och på Google Play för Android. För ytterligare information, se www.str.se eller kontakta: Håkan Björklund, VD, STR Service AB, telefon 0736-20 49 11 Magnus Lindström, Delivery Manager, CGI Sverige, telefon 0455-32 63 89 Sveriges Trafikskolors Riksförbund har 630 trafikskolor som medlemmar. Dessa skolor sysselsätter drygt 2000 trafiklärare, specialiserade på utbildning av förare av bil, buss, lastbil och tvåhjulingar samt trafiksäker och miljövänlig körning. Förbundet har en rikstäckande reklamationsgaranti för alla STR-elever.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

STR släpper appen EcoDriving Lite

2013-02-27
Nu släpper Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR) appen EcoDriving Lite som utmanar dig att köra smartare.

STR vänder sig till körkortselever, yrkesförare och privatpersoner som vill köra bättre än andra och släpper en app som utmanar dig att köra smartare. Vid varje resa tävlar du mot dig själv, du minskar din bränsleförbrukning och sparar på så sätt både pengar och miljö!

Du använder appen vid din bilkörning som ger dig feedback på ditt eget körsätt. Feedbacken ges i form av ett Green Index Score på 1-10 som visas på skärmen efter avslutad körning.

Appen läser av hastighet, inbromsningar och accelerationer och kan på så sätt analysera körningen enkelt. Appen EcoDriving Lite finns både för Iphone och Android-mobiler och är gratis och den är enkel att använda. Den vänder sig till både privatpersoner och yrkesförare.

STR har för att utveckla denna app ingått ett samarbete med CGI.

Appen finns nu att ladda ner gratis på App Store för IPhone-användare och på Google Play för Android.

För ytterligare information, se www.str.se eller kontakta:
Håkan Björklund, VD, STR Service AB, telefon 0736-20 49 11
Magnus Lindström, Delivery Manager, CGI Sverige, telefon 0455-32 63 89

Sveriges Trafikskolors Riksförbund har 630 trafikskolor som medlemmar. Dessa skolor sysselsätter drygt 2000 trafiklärare, specialiserade på utbildning av förare av bil, buss, lastbil och tvåhjulingar samt trafiksäker och miljövänlig körning. Förbundet har en rikstäckande reklamationsgaranti för alla STR-elever.
Källa: STR

Senaste nyheter