Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Stockholms nya miljönätverk Klimatpakten

https://www.klimatsmart.se/images/news/sthlmvapen213x213.gif

Klimatpakten är ett samarbete mellan Stockholms stad och företag verksamma i Stockholmsregionen. Syftet med initiativet är att staden och näringslivet kraftsamlar för att minska klimatpåverkan från de som lever och verkar i staden. Klimatpakten undertecknades den 27 september 2007 av miljöborgarrådet Ulla Hamilton (m), tillsammans med representanter från Taxi Stockholm, Vasakronan, Shell Sverige, Telia, HSB Stockholm, Nybergs Deli och Wistrands Advokatbyrå. Staden och de medverkande företagen kommer årligen att utvärdera insatserna och presentera resultaten av det arbete som bedrivs inom ramen för Klimatpakten. Sedan starten har antalet deltagande företag ökat stort och nu har vid vårens sista signeringstillfälle för pakten under måndagen signerat. MAX Hamburgerrestauranger, MTG Radio, Brostaden fastigheter, Manodo, Stockholm Heart center, Eniro, Svensk direktreklam, KPA pension och Arcona är de nya medlemmarna. Miljöborgarrådets nätverk för miljömedvetna företag har därmed nått över 60 anslutna företag. - Jag inspireras ständigt av alla duktiga företag jag träffar och det är roligt att Klimatpakten hela tiden utökas med framstående företag som satsar på miljö- och klimatfrågorna med god lönsamhet, säger Ulla Hamilton, miljö- och trafikborgarråd (m). - Företagen i Klimatpakten hjälper Stockholm att vara Europas första miljöhuvudstad 2010. Stockholmarna är medvetna konsumenter och driver på en mer miljömässigt hållbar konsumtion genom medvetna val. Jag ser positivt på Stockholms förmåga att fortsätta leda utvecklingen inom miljöområdet och jag stärks varje dag i min övertygelse att vi under miljöhuvudstadsåret kommer kunna inspirera andra städer att satsa på tillväxt med lägre klimatpåverkan, säger Ulla Hamilton (m). Om klimatpakten på Stockholms stads hemsida: www.stockholm.se/klimatpakten För mer information, kontakta: Helena Öman, 076-12 29 222

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Stockholms nya miljönätverk Klimatpakten

2009-06-17
Klimatpakten är ett samarbete mellan Stockholms stad och företag verksamma i Stockholmsregionen. Syftet med initiativet är att staden och näringslivet kraftsamlar för att minska klimatpåverkan från de som lever och verkar i staden.

Klimatpakten undertecknades den 27 september 2007 av miljöborgarrådet Ulla Hamilton (m), tillsammans med representanter från Taxi Stockholm, Vasakronan, Shell Sverige, Telia, HSB Stockholm, Nybergs Deli och Wistrands Advokatbyrå.

Staden och de medverkande företagen kommer årligen att utvärdera insatserna och presentera resultaten av det arbete som bedrivs inom ramen för Klimatpakten. Sedan starten har antalet deltagande företag ökat stort och nu har vid vårens sista signeringstillfälle för pakten under måndagen signerat.

MAX Hamburgerrestauranger, MTG Radio, Brostaden fastigheter, Manodo, Stockholm Heart center, Eniro, Svensk direktreklam, KPA pension och Arcona är de nya medlemmarna. Miljöborgarrådets nätverk för miljömedvetna företag har därmed nått över 60 anslutna företag.

- Jag inspireras ständigt av alla duktiga företag jag träffar och det är roligt att Klimatpakten hela tiden utökas med framstående företag som satsar på miljö- och klimatfrågorna med god lönsamhet, säger Ulla Hamilton, miljö- och trafikborgarråd (m).

- Företagen i Klimatpakten hjälper Stockholm att vara Europas första miljöhuvudstad 2010. Stockholmarna är medvetna konsumenter och driver på en mer miljömässigt hållbar konsumtion genom medvetna val. Jag ser positivt på Stockholms förmåga att fortsätta leda utvecklingen inom miljöområdet och jag stärks varje dag i min övertygelse att vi under miljöhuvudstadsåret kommer kunna inspirera andra städer att satsa på tillväxt med lägre klimatpåverkan, säger Ulla Hamilton (m).

Om klimatpakten på Stockholms stads hemsida: www.stockholm.se/klimatpakten

För mer information, kontakta: Helena Öman, 076-12 29 222
Källor:

Senaste nyheter