Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Stockholm Grönt i Kungsträdgården

https://www.klimatsmart.se/images/news/sthlmstad126x112fu.jpg

Välkommen till Stockholm grönt - en del av Smaka på Stockholm i Kungsträdgården som pågår 2-6 juni. Kungsträdgården fylls under Stockholm grönt-dagarna av miljötänk och praktiskt miljöarbete. Målet med Stockholm Grönt är att visa på möjligheter. Det går att göra skillnad. Det är inte ens särskilt svårt. Är vi många som gör det, blir skillnaden stor Under Stockholm Grönt kommer staden att informera om några av de saker som händer på miljöområdet. Några exempel är stadens klimatarbete, Stockholm som Europas miljöhuvudstad 2010 samt projekten Hållbara Järva och Norra Djurgårdsstaden. Klimatrådgivningen för Stockholms län finns på plats och vi delar ut en broschyr som handlar om hur man kan bli Klimatsmart i hemmet. Vi kommer även i samarbete med Stadsmuseet att lansera Gröna kartan som presenterar miljöhuvudstadsteman genom historiska och nuvarande exempel på olika platser i staden. Tanken är att kartan ska kunna användas som en guide till en Grön stadsvandring. 2 - 4 juni: 12-14 Energitips i vardagen 14-19 Avfallsinfo från Trafikkontoret 5 juni: 12-14 Energitips i vardagen 14-16 Stockholms stads klimatarbete 16-19 Stockholm Europas miljöhuvudstad 2010 14-19 Avfallsinfo från Trafikkontoret Program på stora scenen: 12.00 - 12.30 Politikersamtal om miljö med miljöborgarrådet Ulla Hamilton 12.30 Prisutdelning vinnarna i Klimatmatchen med Ulla Hamilton och Brommapojkarnas klubbdirektör Ola Danhard Lägenheten "etta med kök" I vår klimatsmarta etta med kök delar vi ut handboken Klimatsmart i hemmet hela veckan. Smaka på Stockholm uppmuntrar stockholmarna att cykla till arrangemanget och planerar ett särskilt utrymme för cykelparkering i Kungsträdgården. Till alla som ställer cyklar på cykelparkeringen delar vi ut Stockholms cykelkartor 2010.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Stockholm Grönt i Kungsträdgården

2010-06-03
Välkommen till Stockholm grönt - en del av Smaka på Stockholm i Kungsträdgården som pågår 2-6 juni. Kungsträdgården fylls under Stockholm grönt-dagarna av miljötänk och praktiskt miljöarbete. Målet med Stockholm Grönt är att visa på möjligheter. Det går att göra skillnad. Det är inte ens särskilt svårt. Är vi många som gör det, blir skillnaden stor

Under Stockholm Grönt kommer staden att informera om några av de saker som händer på miljöområdet. Några exempel är stadens klimatarbete, Stockholm som Europas miljöhuvudstad 2010 samt projekten Hållbara Järva och Norra Djurgårdsstaden. Klimatrådgivningen för Stockholms län finns på plats och vi delar ut en broschyr som handlar om hur man kan bli Klimatsmart i hemmet. Vi kommer även i samarbete med Stadsmuseet att lansera Gröna kartan som presenterar miljöhuvudstadsteman genom historiska och nuvarande exempel på olika platser i staden. Tanken är att kartan ska kunna användas som en guide till en Grön stadsvandring.

2 - 4 juni:
12-14 Energitips i vardagen
14-19 Avfallsinfo från Trafikkontoret

5 juni:
12-14 Energitips i vardagen
14-16 Stockholms stads klimatarbete
16-19 Stockholm Europas miljöhuvudstad 2010
14-19 Avfallsinfo från Trafikkontoret

Program på stora scenen:
12.00 - 12.30 Politikersamtal om miljö med miljöborgarrådet Ulla Hamilton 12.30 Prisutdelning vinnarna i Klimatmatchen med Ulla Hamilton och Brommapojkarnas klubbdirektör Ola Danhard

Lägenheten "etta med kök"
I vår klimatsmarta etta med kök delar vi ut handboken Klimatsmart i hemmet hela veckan.

Smaka på Stockholm uppmuntrar stockholmarna att cykla till arrangemanget och planerar ett särskilt utrymme för cykelparkering i Kungsträdgården. Till alla som ställer cyklar på cykelparkeringen delar vi ut Stockholms cykelkartor 2010.

Läs mer på Stockholm Grönts webbsida: www.stockholmgront.se/

Senaste nyheter