Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Starkt engagemang för klimatet i Alvesta

https://www.klimatsmart.se/images/news/alvesta_kommun_logo87x100.gif

Den 10 november skriver Alvesta kommun på EU-kommissionens Borgmästaravtal. Tillsammans med över 900 andra europeiska städer kommer kommunen att jobba för att sänka sina koldioxidutsläpp med mer än 20 procent till 2020. En ständigt växande skara städer i Europa sätter allt högre klimatmål och allt fler genomför åtgärder för att sänka utsläppen av växthusgaser. - Vi närmar oss ett nytt globalt klimatavtal och nu måste vi politiker i världens alla städer och kommuner visa att vi är beredda att göra vad som krävs för att rädda jordens klimat, säger Robert Olesen, kommunalråd i Alvesta kommun. Borgmästaravtalet är ett initiativ från Europeiska kommissionen. Över 900 städer över hela världen, de flesta inom EU, har undertecknat avtalet. Den 10 november arrangeras en ceremoni för svenska kommuner som vill skriva på avtalet. Arrangörer är Energimyndigheten, Sveriges Kommuner och Landsting, Klimatkommunerna, Sveriges Ekokommuner och Linköpings kommun. - Den lokala nivån är extremt viktig och vi kan göra skillnad, de enskilda delarna må vara små men tillsammans gör de hela skillnaden. De svenska kommunerna utgör ett gott exempel för resten av världen och vi måste synliggöra det viktiga arbete som görs på lokal nivå, säger Håkan Samuelsson som är samordnare för Klimatkommunerna. För mer information, kontakta: Robert Olesen, 0472-150 15, robert.olesen@alvesta.se Marita Lorentzon, 0472-150 78, marita.lorentzon@alvesta.se Besök även www.eumayors.eu.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Starkt engagemang för klimatet i Alvesta

2009-11-11
Den 10 november skriver Alvesta kommun på EU-kommissionens Borgmästaravtal. Tillsammans med över 900 andra europeiska städer kommer kommunen att jobba för att sänka sina koldioxidutsläpp med mer än 20 procent till 2020.

En ständigt växande skara städer i Europa sätter allt högre klimatmål och allt fler genomför åtgärder för att sänka utsläppen av växthusgaser.

- Vi närmar oss ett nytt globalt klimatavtal och nu måste vi politiker i världens alla städer och kommuner visa att vi är beredda att göra vad som krävs för att rädda jordens klimat, säger Robert Olesen, kommunalråd i Alvesta kommun.

Borgmästaravtalet är ett initiativ från Europeiska kommissionen. Över 900 städer över hela världen, de flesta inom EU, har undertecknat avtalet. Den 10 november arrangeras en ceremoni för svenska kommuner som vill skriva på avtalet. Arrangörer är Energimyndigheten, Sveriges Kommuner och Landsting, Klimatkommunerna, Sveriges Ekokommuner och Linköpings kommun.

- Den lokala nivån är extremt viktig och vi kan göra skillnad, de enskilda delarna må vara små men tillsammans gör de hela skillnaden. De svenska kommunerna utgör ett gott exempel för resten av världen och vi måste synliggöra det viktiga arbete som görs på lokal nivå, säger Håkan Samuelsson som är samordnare för Klimatkommunerna.

För mer information, kontakta:
Robert Olesen, 0472-150 15, robert.olesen@alvesta.se
Marita Lorentzon, 0472-150 78, marita.lorentzon@alvesta.se

Besök även www.eumayors.eu.

Senaste nyheter