Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Skråmträsk Kvarn första KRAV-märkta kaféet i Västerbotten

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav-skramtrask-kvarn250x113.jpg

Skråmträsk Kvarn i Skellefteå är första kafé i Västerbotten att KRAV-märka sin servering. – Vi har under flera år medvetet satsat på att ett stort ekologiskt utbud i vårt kafé. Numera bakar vi allt fikabröd själva av ekologiska råvaror. KRAV-certifieringen är ett sätt att visa satsningen för våra gäster, säger Asta Hellgren, Skråmträsk Kvarn. Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken: - Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel - Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter - Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter – Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV. Skråmträsk Kvarn är certifierade på nivå ett och hoppas kunna påverka leverantörer/grossister att erbjuda fler ekologiska varor. – Certifieringen sporrar oss att öka den ekologiska andelen ytterligare. Till exempel har vi bytt ut läsk och glass mot ekologiska/KRAV-märkta produkter. Det innebär att vi i år räknar med att cirka 65-70 procent av våra inköp kommer vara ekologiska varor. Vi inte bara siktar på nivå två, vi är redan där, säger Asta Hellgren. En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Idag finns det cirka 800 KRAV-märkta restauranger i Sverige.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Skråmträsk Kvarn första KRAV-märkta kaféet i Västerbotten

2014-06-25
Skråmträsk Kvarn i Skellefteå är första kafé i Västerbotten att KRAV-märka sin servering.

– Vi har under flera år medvetet satsat på att ett stort ekologiskt utbud i vårt kafé. Numera bakar vi allt fikabröd själva av ekologiska råvaror. KRAV-certifieringen är ett sätt att visa satsningen för våra gäster, säger Asta Hellgren, Skråmträsk Kvarn.

Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:

- Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
- Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
- Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter

– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV.

Skråmträsk Kvarn är certifierade på nivå ett och hoppas kunna påverka leverantörer/grossister att erbjuda fler ekologiska varor.

– Certifieringen sporrar oss att öka den ekologiska andelen ytterligare. Till exempel har vi bytt ut läsk och glass mot ekologiska/KRAV-märkta produkter. Det innebär att vi i år räknar med att cirka 65-70 procent av våra inköp kommer vara ekologiska varor. Vi inte bara siktar på nivå två, vi är redan där, säger Asta Hellgren.

En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Idag finns det cirka 800 KRAV-märkta restauranger i Sverige.

Läs mer:
- Skråmträsk Kvarn: skramtrask.se/kvarn/
- Hitta din närmsta KRAV-märkta restaurang: www.krav.se/restaurangsok

Kontaktpersoner:
- Asta Hellgren, Skråmträsk Kvarn, 070-392 90 60
- Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 018-17 45 17

Senaste nyheter