Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Skånes första hållbara drivmedelsstation

https://www.klimatsmart.se/images/news/okq8150x165.jpg

I dagarna startar byggprocessen för OKQ8:s första drivmedelsstation i Skåne med energieffektiva lösningar och hållbara materialval för minskad miljöpåverkan. Stationen har flera miljöinnovationer och drivs med 50 procents mindre energi än en vanlig station. Den nya stationen invigs i Glumslöv under maj, och är en av flera stationer som öppnar i år med OKQ8:s helt nya stationskoncept och design. OKQ8 fortsätter att bygga framtidens stationsnät. Den nya drivmedelsstationen i Glumslöv som ligger mellan Helsingborg och Landskrona, är byggd med samma miljöelement som OKQ8:s tidigare stationer i Danderyd och Häggvik utanför Stockholm, som öppnades förra året. Stationerna är energieffektiva och drivs bland annat med 50 procent mindre energi än traditionella drivmedelsstationer och är byggda i hållbara material. Invigningen i Glumslöv i maj är en i raden av flera miljöanpassade stationer som OKQ8 inviger i landet under året. - Vår nya station i Glumslöv kommer att drivas med minsta möjliga miljöpåverkan som målsättning. Som ett av Sveriges största drivmedelsbolag har vi ett stort ansvar för hållbar utveckling. Framöver kommer vi att öppna flera stationer där stor vikt ligger på energihushållning, energieffektiva lösningar och hållbara materialval, säger Rasmus Billborn, projektledare för OKQ8 Glumslöv. Miljöelement vid OKQ8 Glumslöv: - Stationen är byggd av limträbalkar istället för av stål. Ett förnybart material som är mindre energikrävande än stål. - Isolering med stenull, ett naturligt material tillverkat av mineralfiber med hög återvinningsgrad. - Bergvärme och solceller som energikällor - Bergvärme och frikyla för uppvärmning alternativt vid kylbehov - Tak belagt med miljöduk av titanoxid som bryter ner kväve i luften med solens hjälp - Butikens kylrum, frysrum och snabbmatskylar är kylda med koldioxid (CO2) som köldmedium, en energisnål gas med goda värmeväxlingsegenskaper - Laddstolpar för snabbladdning av elbilar - Samtliga tillgängliga förnybara drivmedel som den nya miljövänliga dieseln Diesel Bio+ För mer information, kontakta: Rasmus Billborn, projektledare OKQ8, 08-506 802 99, rasmus.billborn@okq8.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Skånes första hållbara drivmedelsstation

2013-02-13
I dagarna startar byggprocessen för OKQ8:s första drivmedelsstation i Skåne med energieffektiva lösningar och hållbara materialval för minskad miljöpåverkan. Stationen har flera miljöinnovationer och drivs med 50 procents mindre energi än en vanlig station. Den nya stationen invigs i Glumslöv under maj, och är en av flera stationer som öppnar i år med OKQ8:s helt nya stationskoncept och design.

OKQ8 fortsätter att bygga framtidens stationsnät. Den nya drivmedelsstationen i Glumslöv som ligger mellan Helsingborg och Landskrona, är byggd med samma miljöelement som OKQ8:s tidigare stationer i Danderyd och Häggvik utanför Stockholm, som öppnades förra året. Stationerna är energieffektiva och drivs bland annat med 50 procent mindre energi än traditionella drivmedelsstationer och är byggda i hållbara material. Invigningen i Glumslöv i maj är en i raden av flera miljöanpassade stationer som OKQ8 inviger i landet under året.

- Vår nya station i Glumslöv kommer att drivas med minsta möjliga miljöpåverkan som målsättning. Som ett av Sveriges största drivmedelsbolag har vi ett stort ansvar för hållbar utveckling. Framöver kommer vi att öppna flera stationer där stor vikt ligger på energihushållning, energieffektiva lösningar och hållbara materialval, säger Rasmus Billborn, projektledare för OKQ8 Glumslöv.

Miljöelement vid OKQ8 Glumslöv:
- Stationen är byggd av limträbalkar istället för av stål. Ett förnybart material som är mindre energikrävande än stål.
- Isolering med stenull, ett naturligt material tillverkat av mineralfiber med hög återvinningsgrad.
- Bergvärme och solceller som energikällor
- Bergvärme och frikyla för uppvärmning alternativt vid kylbehov
- Tak belagt med miljöduk av titanoxid som bryter ner kväve i luften med solens hjälp
- Butikens kylrum, frysrum och snabbmatskylar är kylda med koldioxid (CO2) som köldmedium, en energisnål gas med goda värmeväxlingsegenskaper
- Laddstolpar för snabbladdning av elbilar
- Samtliga tillgängliga förnybara drivmedel som den nya miljövänliga dieseln Diesel Bio+

För mer information, kontakta:
Rasmus Billborn, projektledare OKQ8, 08-506 802 99, rasmus.billborn@okq8.se.
Källa: OKQ8

Senaste nyheter