Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Skånemejerier kompletterar ekosortiment

https://www.klimatsmart.se/images/news/hjordnara_produkter_250x86.jpg

Tack vare delägarskapet i ekologiska Hjordnära mejeri kompletteras Skånemejeriers ekologiska sortiment, samtidigt som en ny nischad aktör har möjlighet att etablera sig. Hjordnära är ett litet, helt ekologiskt mejeri utanför Hjo. Skånemejerier är delägare, tillsammans med sju ekologiska gårdar som ligger i närheten och som ska leverera sin mjölk till mejeriet. Mejeriet i Hjo kommer att tillverka ekologisk yoghurt, filmjölk, A-fil, samt hallonfil för Skånemejeriers räkning. Dessutom kommer Hjordnäramejeriet att ta fram ett eget och nytt ekologiskt sortiment av frukt- och vaniljyoghurt. Dessa produkter kommer att säljas både i Skåne och i Västra Götaland. Hjordnära ska även producera mjölk och vispgrädde, främst för den lokala marknaden. - Som skånsk ekologisk mjölkbonde ser jag positivt på den ökade tillgången på ekologiska mejeriprodukter, då det främjar utvecklingen både i producentled och inom handeln, säger Stig-Börje Birgersson, vice ordförande i Skånemejerier. Att Skånemejerier behöver komplettera med Hjordnäras produkter på den skånska marknaden är enligt planerna en temporär lösning. - Vi räknar med att få in ytterligare 5 miljoner kilo ekologisk mjölk i Skåne under 2010 och vi hoppas sedan på en fortsatt rekrytering, säger Kerstin Andersson, ansvarig för ekologiska produkter på Skånemejerier. - Skånemejerier har ett avtal om att köpa 50 procent av Hjordnäras ekologiska sortiment och detta avtal gäller i tre år. Tanken är att vi under tiden får in så mycket ekologisk mjölk i Skåne att vi kan försörja oss själva, säger Kerstin Andersson. Hjordnäras sortiment kommer att ha en helt egen design, men Skånemejeriers logotype kommer att finnas med på förpackningarna. För ytterligare information, kontakta: PR-ansvarig Sara Brynskog, sara.brynskog@skanemejerier.se, 040-31 39 68

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Skånemejerier kompletterar ekosortiment

2009-09-10
Hjordnäras produkter
Tack vare delägarskapet i ekologiska Hjordnära mejeri kompletteras Skånemejeriers ekologiska sortiment, samtidigt som en ny nischad aktör har möjlighet att etablera sig.

Hjordnära är ett litet, helt ekologiskt mejeri utanför Hjo. Skånemejerier är delägare, tillsammans med sju ekologiska gårdar som ligger i närheten och som ska leverera sin mjölk till mejeriet. Mejeriet i Hjo kommer att tillverka ekologisk yoghurt, filmjölk, A-fil, samt hallonfil för Skånemejeriers räkning. Dessutom kommer Hjordnäramejeriet att ta fram ett eget och nytt ekologiskt sortiment av frukt- och vaniljyoghurt. Dessa produkter kommer att säljas både i Skåne och i Västra Götaland. Hjordnära ska även producera mjölk och vispgrädde, främst för den lokala marknaden.

- Som skånsk ekologisk mjölkbonde ser jag positivt på den ökade tillgången på ekologiska mejeriprodukter, då det främjar utvecklingen både i producentled och inom handeln, säger Stig-Börje Birgersson, vice ordförande i Skånemejerier.

Att Skånemejerier behöver komplettera med Hjordnäras produkter på den skånska marknaden är enligt planerna en temporär lösning.

- Vi räknar med att få in ytterligare 5 miljoner kilo ekologisk mjölk i Skåne under 2010 och vi hoppas sedan på en fortsatt rekrytering, säger Kerstin Andersson, ansvarig för ekologiska produkter på Skånemejerier.

- Skånemejerier har ett avtal om att köpa 50 procent av Hjordnäras ekologiska sortiment och detta avtal gäller i tre år. Tanken är att vi under tiden får in så mycket ekologisk mjölk i Skåne att vi kan försörja oss själva, säger Kerstin Andersson.

Hjordnäras sortiment kommer att ha en helt egen design, men Skånemejeriers logotype kommer att finnas med på förpackningarna.

För ytterligare information, kontakta: PR-ansvarig Sara Brynskog, sara.brynskog@skanemejerier.se, 040-31 39 68

Senaste nyheter