Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sju Gårdar vann priset Garant Ekostjärna

https://www.klimatsmart.se/images/news/axfood225x78.gif

Mejeriföretaget Sju Gårdar vann priset Garant Ekostjärna 2013. Priset är instiftat av Axfood som äger varumärket Garant. Som pris får Sju Gårdar sälja sina produkter i några Hemköpsbutiker i Stockholm under våren. Garant är Axfoods eget varumärke för mat med ca 800 produkter varav 120 ekologiska. Produkterna säljs främst i Willys, Hemköp och Tempo. Vinnaren utsågs på Ekogalan som arrangerades av Ekoweb den 31 januari på Grand Hôtel i Stockholm. - Sju Gårdar har lyckats kombinera den ekologiska produktionen med klimatcertifiering. De finns nära sin marknad och har nått fram till en bred kundkrets, säger Åsa Domeij, Axfoods chef för miljö och socialt ansvar. Vi har sålt deras produkter länge på Willys och Hemköp i Uppsala. Nu vill vi testa dem på Stockolmsmarknaden. Juryns motivering: ”Sju Gårdar är sanna entreprenörer som med stor känsla för konsumenttrender lyckats koppla tydliga mervärden till ekologiska produkter i ett starkt affärskoncept.” Kriterierna för årets nomineringar av Garant Ekostjärna var att priset skulle gå till ett företag eller en person som med nytänkande och affärskänsla har utvecklat ett eller flera led i värdekedjan – från idé till butik – så att konsumentens urval av prisvärda ekologiska och klimatsmarta produkter ökar. - Vi har instiftat priset för att uppmuntra initiativ och idéer som kan öka försäljningen av ekologisk mat, säger Åsa Domeij, miljöchef på Axfood. För mer information, kontakta: Åsa Domeij, chef miljö och ansvar Axfood, 073-077 43 07 Ingmar Kroon, Axfood, 0702-89 89 83 Ulf Renée, marknadschef Axfood Sverige, 070-297 72 77.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sju Gårdar vann priset Garant Ekostjärna

2013-01-31
Mejeriföretaget Sju Gårdar vann priset Garant Ekostjärna 2013. Priset är instiftat av Axfood som äger varumärket Garant. Som pris får Sju Gårdar sälja sina produkter i några Hemköpsbutiker i Stockholm under våren.

Garant är Axfoods eget varumärke för mat med ca 800 produkter varav 120 ekologiska. Produkterna säljs främst i Willys, Hemköp och Tempo. Vinnaren utsågs på Ekogalan som arrangerades av Ekoweb den 31 januari på Grand Hôtel i Stockholm.

- Sju Gårdar har lyckats kombinera den ekologiska produktionen med klimatcertifiering. De finns nära sin marknad och har nått fram till en bred kundkrets, säger Åsa Domeij, Axfoods chef för miljö och socialt ansvar. Vi har sålt deras produkter länge på Willys och Hemköp i Uppsala. Nu vill vi testa dem på Stockolmsmarknaden.

Juryns motivering:

”Sju Gårdar är sanna entreprenörer som med stor känsla för konsumenttrender lyckats koppla tydliga mervärden till ekologiska produkter i ett starkt affärskoncept.” Kriterierna för årets nomineringar av Garant Ekostjärna var att priset skulle gå till ett företag eller en person som med nytänkande och affärskänsla har utvecklat ett eller flera led i värdekedjan – från idé till butik – så att konsumentens urval av prisvärda ekologiska och klimatsmarta produkter ökar.

- Vi har instiftat priset för att uppmuntra initiativ och idéer som kan öka försäljningen av ekologisk mat, säger Åsa Domeij, miljöchef på Axfood.

För mer information, kontakta:
Åsa Domeij, chef miljö och ansvar Axfood, 073-077 43 07
Ingmar Kroon, Axfood, 0702-89 89 83
Ulf Renée, marknadschef Axfood Sverige, 070-297 72 77.
Källor: Axfood, Willys

Senaste nyheter