Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Seminarium om klimatcertifiering 15 juni

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav148x118e.jpg

Efter tre års hårt arbete finns nu ett regelverk för klimatcertifiering av mat. Reglerna presenteras vid ett seminarium den 15 juni i Stockholm, som arrangeras av projektet "Klimatmärkning för mat" där bland andra KRAV, Svenskt Sigill och LRF ingår. På seminariet premiärvisas några av de första svenska klimatcertifierade livsmedlen I oktober 2007 kallade regeringen till ett seminarium om klimatmärkning av mat. Syftet var att underlätta för konsumenterna att kunna välja livsmedel med lägre klimatbelastning. Sen dess har KRAV & Svenskt Sigill arbetat tillsammans med ledande svenska forskare på livscykelanalyser, klimatförändringar och livsmedel. Den 15 juni presenteras resultatet vid ett stort seminarium i Stockholm följt av studiebesök på två klimatcertifierade gårdar under eftermiddagen. Dag: Tisdagen den 15 juni 2010 Tider: 08.30 -12.00 Seminarium 12.00 -13.00 Klimatlunch 13.00 – 17.00 Två gårdsbesök med chartrade bussar Var: LRF-huset, Franzéngatan 6, 9 trappor (T-bana Stadshagen) Deltagare: Miljöminister Andreas Carlgren, Generaldirektörerna Maria Ågren från Naturvårdsverket och Mats Persson från Jordbruksverket, Meteorolog Pär Holmgren, Miljöchef Åsa Domeij, LRFs förbundsordförande Lars-Göran Pettersson samt klimatexperter och experter på Livscykelanalyser från KRAV, Svenskt Sigill och Institutet för Livsmedel och Bioteknik, SIK. Program: Se www.klimatmarkningen.se Mer info, kontakta: Anna Wahlberg, Svenskt Sigill, 08 – 787 59 65, Kristin Cooper, KRAV, 070 – 665 95 30, Sören Persson, LRF tel: 08 – 787 53 89 Anmälan: Senast den 14 juni kl.12.00 till: inger.helgesson@sigill.lrf.se •KRAV är naturlig mat som odlats utan kemiska bekämpningsmedel och innehåller bara naturliga tillsatser. KRAV står även för god djuromsorg, socialt ansvar och ett hållbart klimat. •KRAV-märket sitter bara på mat som kontrollerats. •I år har KRAV funnits i 25 år. Tillsammans med konsumenter, producenter och handeln har KRAV drivit fram en ekologisk marknad i Sverige. I dag finns det cirka 3600 KRAV-lantbrukare och 5500 KRAV-märkta produkter. •Läs mer på www.krav.se KRAV-märket är ett registrerat varumärke hos Patent- och registreringsverket. Registreringen ger KRAV ekonomisk förening ensamrätt till varumärket KRAV.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Seminarium om klimatcertifiering 15 juni

2010-06-15
Efter tre års hårt arbete finns nu ett regelverk för klimatcertifiering av mat. Reglerna presenteras vid ett seminarium den 15 juni i Stockholm, som arrangeras av projektet "Klimatmärkning för mat" där bland andra KRAV, Svenskt Sigill och LRF ingår. På seminariet premiärvisas några av de första svenska klimatcertifierade livsmedlen

I oktober 2007 kallade regeringen till ett seminarium om klimatmärkning av mat. Syftet var att underlätta för konsumenterna att kunna välja livsmedel med lägre klimatbelastning. Sen dess har KRAV & Svenskt Sigill arbetat tillsammans med ledande svenska forskare på livscykelanalyser, klimatförändringar och livsmedel.

Den 15 juni presenteras resultatet vid ett stort seminarium i Stockholm följt av studiebesök på två klimatcertifierade gårdar under eftermiddagen.

Dag: Tisdagen den 15 juni 2010
Tider: 08.30 -12.00 Seminarium
12.00 -13.00 Klimatlunch
13.00 – 17.00 Två gårdsbesök med chartrade bussar
Var: LRF-huset, Franzéngatan 6, 9 trappor (T-bana Stadshagen)

Deltagare: Miljöminister Andreas Carlgren, Generaldirektörerna Maria Ågren från Naturvårdsverket och Mats Persson från Jordbruksverket, Meteorolog Pär Holmgren, Miljöchef Åsa Domeij, LRFs förbundsordförande Lars-Göran Pettersson samt klimatexperter och experter på Livscykelanalyser från KRAV, Svenskt Sigill och Institutet för Livsmedel och Bioteknik, SIK.

Program: Se www.klimatmarkningen.se

Mer info, kontakta: Anna Wahlberg, Svenskt Sigill, 08 – 787 59 65, Kristin Cooper, KRAV, 070 – 665 95 30, Sören Persson, LRF tel: 08 – 787 53 89

Anmälan: Senast den 14 juni kl.12.00 till: inger.helgesson@sigill.lrf.se

•KRAV är naturlig mat som odlats utan kemiska bekämpningsmedel och innehåller bara naturliga tillsatser. KRAV står även för god djuromsorg, socialt ansvar och ett hållbart klimat.
•KRAV-märket sitter bara på mat som kontrollerats.
•I år har KRAV funnits i 25 år. Tillsammans med konsumenter, producenter och handeln har KRAV drivit fram en ekologisk marknad i Sverige. I dag finns det cirka 3600 KRAV-lantbrukare och 5500 KRAV-märkta produkter.
•Läs mer på www.krav.se
KRAV-märket är ett registrerat varumärke hos Patent- och registreringsverket. Registreringen ger KRAV ekonomisk förening ensamrätt till varumärket KRAV.

Senaste nyheter