Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sandwichmaterial tog hem Cleantechpris

https://www.klimatsmart.se/images/news/energimyndigheten217x60af.jpg

Lamera AB var årets mottagare av det prestigefyllda priset till mest lovande cleantech-företag som delades ut på Energimyndighetens investerarforum under Sveriges Energiting. Lamera har utvecklat en ny mikrosandwichteknik för komponenter i metallplåt, som sparar dyrbar vikt och därmed transportkostnader. Anders Axelsson från Lamera AB fick varma applåder när han tog emot den stora vandringspokalen ur generaldirektör Tomas Kåbergers hand. Dessutom fick Lamera en presentcheck på 40 timmars konsulthjälp med marknadsbearbetning/sälj/export. - Jätteroligt! Det har varit hård konkurrens om priset, och vi är mycket tacksamma för detta stöd, sa Anders Axelsson från Lamera AB. Juryns motivering till priset Uno Alfredén från juryn presenterade deras motivering, och sa att priset går till ett företag som går in fokuserat i sitt marknadsområde, och där tiden fram till lönsamhet bedöms som kort. - Företaget har en tydlig vision och en tydlig kundnytta, som vi i juryn hoppas att ni har vett att ta betalt för! sa Uno Alfredén. Investerarforum för femte gången I år var femte året i rad som Energimyndigheten arrangerade ett investerarforum på Energitinget. Det är ett sätt att lyfta fram tillväxtfokuserade CleanTech-Energy-bolag i tidiga faser, som inom en överskådlig framtid planerar att ta in externt ägarkapital för att finansiera sin tillväxt. Nio tävlande Det har varit en hård konkurrens om att få presentera sig på Energitinget. De nio företag som valdes ut att tävla i år var: •SolVolataics AB - Bo Pedersen (Solceller) •Airec AB - Sven Persson (Värmeväxlare) •Cortus AB - Rolf Ljunggren (Förgasning) •Lamera AB - Anders Axelsson (Lätta material) •Magnetic Components Sweden AB - Fredrik Krantz (Ny typ av magnetiska material) •Powercell AB - Torbjörn Assarsson (Bränslecellsreformer) •NODA intelligent systems AB - Christian Johansson (Fjärvärmesystem) •Minesto AB - Anders Janson (Havskraft) •HyHeat AB - Daniel Ingman (Spillvärme) 2009 års vinnare – hur gick det sedan? Förra året vann Applied Nano Surfaces Sweden AB. Deras VD, Mattias Karls, fanns på plats för att lämna över vandringspokalen till sin efterträdare. - Det har varit ett fantastiskt år för oss! Vi har vuxit från en till sju anställda, och gått från labstadium till fullskalig tillverkning. Vi har nu också en rad bra samarbeten med viktiga företag som Volvo, Scania, Atlas Copco med flera. Otroligt stimulerande och roligt år. Jag hoppas att ni på Lamera AB får ett lika stimulerande år, sa Mattias Karls. Jury med bred sammansättning Juryn bestod Jane Walerud, Christian Ehrenborg, Uno Alfredén, Åsa Knutsson och Patrick von Schenk. De har olika bakgrund men alla har lång erfarenhet av affärsutveckling, företagsinvesteringar och hur man bygger företag. Kontakt: Energimyndigheten 016-544 20 00.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sandwichmaterial tog hem Cleantechpris

2010-03-17
Lamera AB var årets mottagare av det prestigefyllda priset till mest lovande cleantech-företag som delades ut på Energimyndighetens investerarforum under Sveriges Energiting.

Lamera har utvecklat en ny mikrosandwichteknik för komponenter i metallplåt, som sparar dyrbar vikt och därmed transportkostnader.

Anders Axelsson från Lamera AB fick varma applåder när han tog emot den stora vandringspokalen ur generaldirektör Tomas Kåbergers hand. Dessutom fick Lamera en presentcheck på 40 timmars konsulthjälp med marknadsbearbetning/sälj/export.

- Jätteroligt! Det har varit hård konkurrens om priset, och vi är mycket tacksamma för detta stöd, sa Anders Axelsson från Lamera AB.

Juryns motivering till priset
Uno Alfredén från juryn presenterade deras motivering, och sa att priset går till ett företag som går in fokuserat i sitt marknadsområde, och där tiden fram till lönsamhet bedöms som kort.

- Företaget har en tydlig vision och en tydlig kundnytta, som vi i juryn hoppas att ni har vett att ta betalt för! sa Uno Alfredén.

Investerarforum för femte gången
I år var femte året i rad som Energimyndigheten arrangerade ett investerarforum på Energitinget. Det är ett sätt att lyfta fram tillväxtfokuserade CleanTech-Energy-bolag i tidiga faser, som inom en överskådlig framtid planerar att ta in externt ägarkapital för att finansiera sin tillväxt.

Nio tävlande
Det har varit en hård konkurrens om att få presentera sig på Energitinget. De nio företag som valdes ut att tävla i år var:

•SolVolataics AB - Bo Pedersen (Solceller)
•Airec AB - Sven Persson (Värmeväxlare)
•Cortus AB - Rolf Ljunggren (Förgasning)
•Lamera AB - Anders Axelsson (Lätta material)
•Magnetic Components Sweden AB - Fredrik Krantz (Ny typ av magnetiska material)
•Powercell AB - Torbjörn Assarsson (Bränslecellsreformer)
•NODA intelligent systems AB - Christian Johansson (Fjärvärmesystem)
•Minesto AB - Anders Janson (Havskraft)
•HyHeat AB - Daniel Ingman (Spillvärme)

2009 års vinnare – hur gick det sedan?
Förra året vann Applied Nano Surfaces Sweden AB. Deras VD, Mattias Karls, fanns på plats för att lämna över vandringspokalen till sin efterträdare.

- Det har varit ett fantastiskt år för oss! Vi har vuxit från en till sju anställda, och gått från labstadium till fullskalig tillverkning. Vi har nu också en rad bra samarbeten med viktiga företag som Volvo, Scania, Atlas Copco med flera. Otroligt stimulerande och roligt år. Jag hoppas att ni på Lamera AB får ett lika stimulerande år, sa Mattias Karls.

Jury med bred sammansättning
Juryn bestod Jane Walerud, Christian Ehrenborg, Uno Alfredén, Åsa Knutsson och Patrick von Schenk. De har olika bakgrund men alla har lång erfarenhet av affärsutveckling, företagsinvesteringar och hur man bygger företag.

Kontakt: Energimyndigheten 016-544 20 00.

Senaste nyheter