Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Saltå Kvarn inspirerar regeringschefer

https://www.klimatsmart.se/images/news/saltakvarn250x94.jpg

Saltå Kvarns VD Johan Ununger deltar i ett toppmöte på 10 Downing Street den 19-20 januari med Storbritanniens premiärminister David Cameron, Fredrik Reinfeldt och ytterligare sju regeringschefer från de nordiska och baltiska länderna. Mötet är ett initiativ från David Cameron med syftet att lära och inhämta idéer som kan leda till bättre samhällen att leva i för medborgarna. Johan Ununger ingår i den svenska delegationen och är inbjuden av regeringskansliet för att tala om grön och hållbar ekonomi, som är ett av tre teman för toppmötet. De övriga två är teknologi och innovation samt sysselsättning och jämställdhet. Johan Ununger ska tala om entreprenörernas goda förutsättningar och drivkrafter att bidra till en förändrad och bättre värld, samt hur Saltå Kvarn arbetar med det. Han belyser detta med fyra P: Purpose, Passion, People och Profit. – Det som har drivit fram de bästa företagen i världen är entreprenörernas syften, passion och känsla av meningsfullhet, snarare än enbart maximal vinst. De här drivkrafterna hos entreprenörer är en viktig möjlighet att faktiskt förändra världen. Ett av mina budskap till politiker är att de kan ställa högre krav och förvänta sig mer av näringslivet när det gäller hållbar utveckling, säger Johan Ununger. Före mötet i London tar Saltå Kvarn också emot statsbesök av Hennes Majestät Drottning Silvia och den estniske presidentens hustru Evelin Ilves. För mer information och kommentarer: Johan Ununger, vd, 070-830 61 21, johan.ununger@saltakvarn.se Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Saltå Kvarn har de senaste åren också tagit fram ett hundratal nya ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, pastasåser, quinoa, ris samt biodynamiska juicer och viner. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Saltå Kvarn inspirerar regeringschefer

2011-01-18
Saltå Kvarns VD Johan Ununger deltar i ett toppmöte på 10 Downing Street den 19-20 januari med Storbritanniens premiärminister David Cameron, Fredrik Reinfeldt och ytterligare sju regeringschefer från de nordiska och baltiska länderna.

Mötet är ett initiativ från David Cameron med syftet att lära och inhämta idéer som kan leda till bättre samhällen att leva i för medborgarna. Johan Ununger ingår i den svenska delegationen och är inbjuden av regeringskansliet för att tala om grön och hållbar ekonomi, som är ett av tre teman för toppmötet. De övriga två är teknologi och innovation samt sysselsättning och jämställdhet.

Johan Ununger ska tala om entreprenörernas goda förutsättningar och drivkrafter att bidra till en förändrad och bättre värld, samt hur Saltå Kvarn arbetar med det. Han belyser detta med fyra P: Purpose, Passion, People och Profit.

– Det som har drivit fram de bästa företagen i världen är entreprenörernas syften, passion och känsla av meningsfullhet, snarare än enbart maximal vinst. De här drivkrafterna hos entreprenörer är en viktig möjlighet att faktiskt förändra världen. Ett av mina budskap till politiker är att de kan ställa högre krav och förvänta sig mer av näringslivet när det gäller hållbar utveckling, säger Johan Ununger.

Före mötet i London tar Saltå Kvarn också emot statsbesök av Hennes Majestät Drottning Silvia och den estniske presidentens hustru Evelin Ilves.

För mer information och kommentarer:
Johan Ununger, vd, 070-830 61 21, johan.ununger@saltakvarn.se

Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Saltå Kvarn har de senaste åren också tagit fram ett hundratal nya ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, pastasåser, quinoa, ris samt biodynamiska juicer och viner. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat.
Källa: Saltå Kvarn

Senaste nyheter