Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Saltå Kvarn ekologiska mellanmålssnacks

https://www.klimatsmart.se/images/news/notblandning_240x191.jpg

Saltå Kvarn lanserar en serie av sju ekologiska och delvis biodynamiska snacks i småförpackningar. Tre av dem är nya blandningar av nötter, frukt och bär. – Efterfrågan ökar på små förpackningar av snacks att ta med sig och äta som mellanmål. Det vill vi möta med goda, nyttiga blandningar och nötter som är producerade på ett naturligt sätt utan bekämpningsmedel och tillsatser, säger Lena Ekman, pressansvarig på Saltå Kvarn. Den nya serien snacks består av både ekologiska och biodynamiska ingredienser och är bland annat rika på mineraler, vitaminer och nyttiga omättade fetter. Bland nyheterna finns tre snacksblandningar: Ljuvligt gott, en spännande blandning av rostade hasselnötter, äpple och tranbär. Soliga favoriter heter en ny blandning av mandel, valnötter, ananas och blåbär. Naturens frukter är namnet på en energirik blandning av russin, cashewnötter, hasselnötter, valnötter och mandel. Utöver de tre blandningarna består Saltå Kvarns nya snacksserie av Salta solroskärnor, Rostade hasselnötter, Hasselnötter samt Valnötter. Nötterna är biodynamiskt odlade i Turkiet. Förpackningarna i snacksserien innehåller 75 eller 100 gram. Alla är Krav-märkta. Nötförpackningarna är även Demeter-märkta (biodynamiska). För mer information: Lena Ekman, Saltå Kvarn 073-443 41 99, lena.ekman@saltakvarn.se Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Saltå Kvarn har de senaste åren också tagit fram cirka 90 nya ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, dinkelmjöl och biodynamiska juicer. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Saltå Kvarn ekologiska mellanmålssnacks

2009-06-22
Saltå Kvarn lanserar en serie av sju ekologiska och delvis biodynamiska snacks i småförpackningar. Tre av dem är nya blandningar av nötter, frukt och bär.

– Efterfrågan ökar på små förpackningar av snacks att ta med sig och äta som mellanmål. Det vill vi möta med goda, nyttiga blandningar och nötter som är producerade på ett naturligt sätt utan bekämpningsmedel och tillsatser, säger Lena Ekman, pressansvarig på Saltå Kvarn.

Den nya serien snacks består av både ekologiska och biodynamiska ingredienser och är bland annat rika på mineraler, vitaminer och nyttiga omättade fetter. Bland nyheterna finns tre snacksblandningar: Ljuvligt gott, en spännande blandning av rostade hasselnötter, äpple och tranbär. Soliga favoriter heter en ny blandning av mandel, valnötter, ananas och blåbär. Naturens frukter är namnet på en energirik blandning av russin, cashewnötter, hasselnötter, valnötter och mandel.

Utöver de tre blandningarna består Saltå Kvarns nya snacksserie av Salta solroskärnor, Rostade hasselnötter, Hasselnötter samt Valnötter. Nötterna är biodynamiskt odlade i Turkiet.

Förpackningarna i snacksserien innehåller 75 eller 100 gram. Alla är Krav-märkta. Nötförpackningarna är även Demeter-märkta (biodynamiska).

För mer information:
Lena Ekman, Saltå Kvarn 073-443 41 99, lena.ekman@saltakvarn.se

Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Saltå Kvarn har de senaste åren också tagit fram cirka 90 nya ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, dinkelmjöl och biodynamiska juicer. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.
Källor:

Senaste nyheter