Redaktör:
Jens Ljunggren
Saltå Kvarn ekologiska mellanmålssnacks
2009-06-22
Saltå Kvarn lanserar en serie av sju ekologiska och delvis biodynamiska snacks i småförpackningar. Tre av dem är nya blandningar av nötter, frukt och bär.
– Efterfrågan ökar på små förpackningar av snacks att ta med sig och äta som mellanmål. Det vill vi möta med goda, nyttiga blandningar och nötter som är producerade på ett naturligt sätt utan bekämpningsmedel och tillsatser, säger Lena Ekman, pressansvarig på Saltå Kvarn.
Den nya serien snacks består av både ekologiska och biodynamiska ingredienser och är bland annat rika på mineraler, vitaminer och nyttiga omättade fetter. Bland nyheterna finns tre snacksblandningar: Ljuvligt gott, en spännande blandning av rostade hasselnötter, äpple och tranbär. Soliga favoriter heter en ny blandning av mandel, valnötter, ananas och blåbär. Naturens frukter är namnet på en energirik blandning av russin, cashewnötter, hasselnötter, valnötter och mandel.
Utöver de tre blandningarna består Saltå Kvarns nya snacksserie av Salta solroskärnor, Rostade hasselnötter, Hasselnötter samt Valnötter. Nötterna är biodynamiskt odlade i Turkiet.
Förpackningarna i snacksserien innehåller 75 eller 100 gram. Alla är Krav-märkta. Nötförpackningarna är även Demeter-märkta (biodynamiska).
För mer information:
Lena Ekman, Saltå Kvarn 073-443 41 99, lena.ekman@saltakvarn.se
Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Saltå Kvarn har de senaste åren också tagit fram cirka 90 nya ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, dinkelmjöl och biodynamiska juicer. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.
– Efterfrågan ökar på små förpackningar av snacks att ta med sig och äta som mellanmål. Det vill vi möta med goda, nyttiga blandningar och nötter som är producerade på ett naturligt sätt utan bekämpningsmedel och tillsatser, säger Lena Ekman, pressansvarig på Saltå Kvarn.
Den nya serien snacks består av både ekologiska och biodynamiska ingredienser och är bland annat rika på mineraler, vitaminer och nyttiga omättade fetter. Bland nyheterna finns tre snacksblandningar: Ljuvligt gott, en spännande blandning av rostade hasselnötter, äpple och tranbär. Soliga favoriter heter en ny blandning av mandel, valnötter, ananas och blåbär. Naturens frukter är namnet på en energirik blandning av russin, cashewnötter, hasselnötter, valnötter och mandel.
Utöver de tre blandningarna består Saltå Kvarns nya snacksserie av Salta solroskärnor, Rostade hasselnötter, Hasselnötter samt Valnötter. Nötterna är biodynamiskt odlade i Turkiet.
Förpackningarna i snacksserien innehåller 75 eller 100 gram. Alla är Krav-märkta. Nötförpackningarna är även Demeter-märkta (biodynamiska).
För mer information:
Lena Ekman, Saltå Kvarn 073-443 41 99, lena.ekman@saltakvarn.se
Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Saltå Kvarn har de senaste åren också tagit fram cirka 90 nya ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, dinkelmjöl och biodynamiska juicer. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.
Källor:
Senaste nyheter
-
2023-10-30
Spowdi vinner utmärkelse för klimatsmart jordbruksinnovationWorld Economic Forum har utsett Spowdi till Top Innovator i dess Smarter Climate Farmers Challenge.… -
2023-09-20
En av Sveriges största solcellsparker planeras i HallandStatkraft lämnade förra veckan in anmälan om samråd, enligt 12 kapitlet 6§ miljöbalken, för att… -
2023-09-18
Ny avfallstjänst hjälper företag minska koldioxidutsläppStena Recycling lanserar en ny digital tjänst som ska ge företag mer kunskap om hur deras… -
2023-09-13
Göteborg först med batteri-swap för elmopederTvå innovationsprojekt har banat väg för en ny satsning inom mikromobilitet och logistik i… -
2023-09-11
Åtta av tio vill ha mer grönska i svenska städerBevarandet av den biologiska mångfalden och ekosystemen har inte bara ett egenvärde, utan är… -
2023-09-08
Ekologisk höstmarknad i Järna 9 septNu på lördag den 9 september kl. 10-16 kommer vi vara med på Skillebyholms höstmarknad! Vi… -
2023-09-06
Ny kalkylator visar stora vinster med ekologisktGenom att välja ekologiskt i matbutiken kan stora mängder bekämpningsmedel och konstgödsel stoppas.… -
2023-09-01
Stor outnyttjad potential i cirkulär ekonomi i NordenEn förhållandevis liten andel av den nordiska industrin är i dag cirkulär och det finns stora… -
2023-08-30
Var med och rösta fram Sveriges bästa klimat startupNär ansökningstiden nu löpt ut för årets upplaga av Startup 4 Climate, en av Europas största… -
2023-08-28
Världens största flytandegörningsenhet för biogas i SödertörnBiokraft passerade i torsdags en viktig milstolpe när den nybyggda anläggningen för flytandegörning…