Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sabis första Svanenmärkta restaurang

https://www.klimatsmart.se/images/news/sabis150x56.jpg

Sedan fredagen den 10 december är Skandias personalrestaurang på Lindhagensgatan 86 i Stockholm Svanenmärkt. I samband med upphandlingen av Skandias personalmatsal 2009 var en miljömärkning av den framtida restaurangen en viktig fråga. Sabis var snabba att nappa och nu, efter en process på drygt sex månaders arbete, som utförts av Sabis i samarbete med Skandia, är målet nått och restaurangen Svanenmärkt. Svanenmärkningen innebär att en viss del av råvarorna måste vara eko- eller kravmärkta och en lika stor del närproducerade (inom 50 mil) och spårbara. Denna gräns har Sabis överträffat samtidigt som man minskar användningen av kemtekniska produkter samt engångsartiklar. Skandias medarbetare som äter i restaurangen bidrar nu till en positiv miljösatsning. T ex kommer alla färska kryddor från Ekerö, salladen från Vallentuna, äggen från Nyköping och fläskkött från en gård i Eskilstuna. - För oss, som nischar oss ganska hårt inom vår bransch med fokus på kvalitet, såg vi möjligheten att göra Skandias personalmatsal till Sabis första med denna kvalitetsstämpel, säger Henrik Thomasson, Driftchef Sabis restauranger. Samtidigt känns det bra att tillsammans med kunden driva fram ett så positivt projekt. - Skandia kändes helt rätt att genomföra detta med då de har ett tydligt uttalat och ambitiöst miljötänk i sin organisation, fortsätter Henrik Thomasson. - För Skandia betyder detta väldigt mycket och det får en daglig positiv inverkan i vårt miljöarbete, säger Karin Dahlin Thomas, miljöcontroller på Skandia. - Lunchmaten är en del i personalvården och kvaliteten är viktig, och nu är den ännu bättre ur ett miljöperspektiv. Vi som äter i restaurangen kan hjälpa till att minska Skandias miljöpåverkan i samhället ännu mer om vi försöker slänga så lite mat som möjligt. Det som ändå hamnar i soporna källsorteras ­och används av Stockholms Stad för utvinning av biogas, fortsätter Karin Dahlin Thomas. Vid frågor, kontakta: Henrik Thomasson, Sabis, henrik.thomasson@sabis.se, 070-388 87 99

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sabis första Svanenmärkta restaurang

2010-12-16
Sedan fredagen den 10 december är Skandias personalrestaurang på Lindhagensgatan 86 i Stockholm Svanenmärkt. I samband med upphandlingen av Skandias personalmatsal 2009 var en miljömärkning av den framtida restaurangen en viktig fråga. Sabis var snabba att nappa och nu, efter en process på drygt sex månaders arbete, som utförts av Sabis i samarbete med Skandia, är målet nått och restaurangen Svanenmärkt.

Svanenmärkningen innebär att en viss del av råvarorna måste vara eko- eller kravmärkta och en lika stor del närproducerade (inom 50 mil) och spårbara. Denna gräns har Sabis överträffat samtidigt som man minskar användningen av kemtekniska produkter samt engångsartiklar.

Skandias medarbetare som äter i restaurangen bidrar nu till en positiv miljösatsning. T ex kommer alla färska kryddor från Ekerö, salladen från Vallentuna, äggen från Nyköping och fläskkött från en gård i Eskilstuna.

- För oss, som nischar oss ganska hårt inom vår bransch med fokus på kvalitet, såg vi möjligheten att göra Skandias personalmatsal till Sabis första med denna kvalitetsstämpel, säger Henrik Thomasson, Driftchef Sabis restauranger. Samtidigt känns det bra att tillsammans med kunden driva fram ett så positivt projekt.

- Skandia kändes helt rätt att genomföra detta med då de har ett tydligt uttalat och ambitiöst miljötänk i sin organisation, fortsätter Henrik Thomasson.

- För Skandia betyder detta väldigt mycket och det får en daglig positiv inverkan i vårt miljöarbete, säger Karin Dahlin Thomas, miljöcontroller på Skandia.

- Lunchmaten är en del i personalvården och kvaliteten är viktig, och nu är den ännu bättre ur ett miljöperspektiv. Vi som äter i restaurangen kan hjälpa till att minska Skandias miljöpåverkan i samhället ännu mer om vi försöker slänga så lite mat som möjligt. Det som ändå hamnar i soporna källsorteras ­och används av Stockholms Stad för utvinning av biogas, fortsätter Karin Dahlin Thomas.

Vid frågor, kontakta:
Henrik Thomasson, Sabis, henrik.thomasson@sabis.se, 070-388 87 99
Källor: Sabis, Skandia

Senaste nyheter