Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Så kan du spara el och vatten på jobbet

https://www.klimatsmart.se/images/news/Trollhattan_energilogo_.gif

Det är inte många som vet att det är på jobbet som vi spenderar mest onödig energi. Visste du att man genom några få förändringar kan spara 20, 30 eller kanske 40 procent av kontorets energiförbrukning? Och rädda världen på samma gång. Det är inte fy skam. Trollhättan Energi har samlat några klimatsmarta spartips för jobbet: Släck & stäng av: Vi börjar med världens enklaste spartips – släck lampan och stäng av datorn! Ett företag med 15 anställda som endast har sina datorer påslagna under arbetstid kan spara 5 sköna tusenlappar per år, jämfört med ett företag som låter sina datorer stå på dygnet runt. Kylning och server: Idag stoppar företag in allt mer teknik i sina serverrum och på kontoren. Visste du att genom att välja rätt kylning och serverlösning kan du reducera energiförbrukningen med kanske 40 procent? Värt att kolla upp, eller hur? Vatten: Drick vanligt vatten. Visste du att det går åt 1 000 gånger så mycket energi att producera och distribuera buteljerat vatten än vanligt kranvatten? 1 000 gånger?! Inte nog med det – flaskvatten är också 2 000 gånger dyrare. Jo, det är sant! Dricker du en liter flaskvatten per dag blir det över 4 000 kr om året. Priset för samma mängd kranvatten: 2 kr. Behöver vi säga mer? För mer information kontakta Trollhättan Energi: Per Hansson, Elnätschef, 0520-49 75 51 Annette Börjesson, VA-chef, 0520-49 76 37 Anders Ericsson, Värmechef, 0520-49 73 05 eller besök www.trollhattanenergi.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Så kan du spara el och vatten på jobbet

2010-05-20
Det är inte många som vet att det är på jobbet som vi spenderar mest onödig energi. Visste du att man genom några få förändringar kan spara 20, 30 eller kanske 40 procent av kontorets energiförbrukning? Och rädda världen på samma gång. Det är inte fy skam.

Trollhättan Energi har samlat några klimatsmarta spartips för jobbet:

Släck & stäng av:
Vi börjar med världens enklaste spartips – släck lampan och stäng av datorn! Ett företag med 15 anställda som endast har sina datorer påslagna under arbetstid kan spara 5 sköna tusenlappar per år, jämfört med ett företag som låter sina datorer stå på dygnet runt.

Kylning och server:
Idag stoppar företag in allt mer teknik i sina serverrum och på kontoren. Visste du att genom att välja rätt kylning och serverlösning kan du reducera energiförbrukningen med kanske 40 procent? Värt att kolla upp, eller hur?

Vatten:
Drick vanligt vatten. Visste du att det går åt 1 000 gånger så mycket energi att producera och distribuera buteljerat vatten än vanligt kranvatten? 1 000 gånger?! Inte nog med det – flaskvatten är också 2 000 gånger dyrare. Jo, det är sant! Dricker du en liter flaskvatten per dag blir det över 4 000 kr om året. Priset för samma mängd kranvatten: 2 kr. Behöver vi säga mer?

För mer information kontakta Trollhättan Energi:
Per Hansson, Elnätschef, 0520-49 75 51
Annette Börjesson, VA-chef, 0520-49 76 37
Anders Ericsson, Värmechef, 0520-49 73 05
eller besök www.trollhattanenergi.se

Senaste nyheter