Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Så här gör du en mumsig ekologisk rabarberkaka

https://www.klimatsmart.se/images/news/eldg-rabarber250x166.jpg

Hoppas ni har det härligt i sommarvärmen! Vi på En lagom dos grönt njuter av några extra dagars ledighet. Vid den här tiden på året växer våra rabarber så det knakar, därför fick det bli en mumsig rabarberkaka med egenodlade rabarber till fikat idag. Självklart bjuder vi på receptet! Gör som vi och använd bara ekologiska ingredienser! • 300 g smör (rumsvarmt) • 4 dl socker • 6 ägg • 8 dl vetemjöl • 4 tsk bakpulver • 1½ dl mjölk • ca 600 g rabarber Gör så här: • Vispa smör och socker luftigt. • Vispa i äggen ett i taget. • Blanda mjöl och bakpulver. • Blanda i detta växelvis med mjölken. • Bred ut smeten i en smord och bröad (eller bakplåtspappersklädd) långpanna. • Strö över rabarberbitarna och ½-1 dl strösocker (extra). • Grädda i 200 grader i 35-40 min. • Skär i lagom bitar efter att den svalnat lite. • Servera gärna med en god vanilsås eller glass. Njut! / Josefine Grahn, En Lagom Dos Grönt.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Senaste nyheter