Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Rösta fram Årets Miljöhjälte

https://www.klimatsmart.se/images/news/minplanet250x41.jpg

De skänker bort mat till hemlösa, lär barn om kemikalier och lyckas ta tillbaka borttagna återvinningsanläggningar. Bland annat. Livsstilscommunityn Minplanet presenterar nu tolv gröna vardagshjältar som konkurrerar om titeln Årets Miljöhjälte! - Miljöhjältarna har vi plockat ut bland över 150 förslag från våra läsare, berättar Mariann Eriksson, kommunikationschef för Världsnaturfonden WWF. Det är glädjande att vi fått in så många starka bidrag. Vem som ska vinna? Det avgör till stor del allmänheten, genom att rösta på Minplanet.se. Det slutgiltiga avgörandet fälls dock av en jury, bestående av representanter från Världsnaturfonden WWF, Trygg-Hansa, Kalmar kommun och TV4-Gruppen som alla är samarbetspartners till Minplanet. Det går bra att rösta fram till den 24 september, och man får rösta en gång om dagen om man vill. Vinnarna presenteras så den 1 oktober. Dessutom var flera barn nominerade, till exempel 11-åringarna Vera Wikström, Emanuell Sundin, Alvin Gränz och Evelina Eriksson i Gnarp, som startat en naturklubb och planterar regnskog för tusentals kronor. De är inte med i tävlingen men du kan läsa om dem på Minplanet. Här är alla nominerade: 1. Christer Borg, 50 år, Näsåker, för sitt arbete med att rädda älvarna. 2. Åsa Lovén, 32 år, Stockholm, för att hon twittrar om vegomat och försöker påverka SJ i vegetarisk riktning. 3. Khaled Daneshvar, 18 år, Upplands Väsby, för sajten ILoveGratis där man kan skänka bort prylar i stället för att slänga dem. 4. Simon Eisner, 38 år, Göteborg, för att han fått livsmedelsjättar att ge mat till hemlösa i stället för till soptunnan. 5. Margareta Ekenvi, 48 år, Kvänum, Vara, för att hon är en hejare på källsortering och inspirerar alla barn på sin förskola att leva miljövänligt. 6. Micael Frideros, 34 år, Södertälje, för att han lyckats få tillbaka en borttagen återvinningsanläggning i sitt bostadsområde där det bor många äldre. 7. Linus Källander, 26 år, Stockholm, för kampanjen Dyrare Mat Nu! - med syftet att visa att maten är billig på bekostnad av miljön. 8. Nadia Melin, 37 år, Själevad, Örnsköldsvik, för att hon bloggar och påverkar oss att välja miljöbra mat. 9. Ralf Palmpers, 58 år, Mobodarne i Söderhamns kommun, för sitt arbete med kretsloppsbyggda Växhuset/Ekocentrum. 10. Inga-Lill Servin Jarl, 41 år, Hörby, för att hon informerar skolelever om vad kemikalierna gör med vår planet. 11. Ann Werner, 48 år, Umeå, för att hon tagit tag i slöseriet med plastpåsar i sitt köpcentrum. 12. Familjen Åkerlind, Järna, för sin inspirerande, gröna livsstil och för att de ordnat så att miljöfilmen Home får visas gratis i Sverige. Vill du veta mer om tävlingen, kontakta Mariann Eriksson, Världsnaturfonden WWF, 070-687 33 31, mariann.eriksson@wwf.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Rösta fram Årets Miljöhjälte

2010-10-01
De skänker bort mat till hemlösa, lär barn om kemikalier och lyckas ta tillbaka borttagna återvinningsanläggningar. Bland annat.

Livsstilscommunityn Minplanet presenterar nu tolv gröna vardagshjältar som konkurrerar om titeln Årets Miljöhjälte!

- Miljöhjältarna har vi plockat ut bland över 150 förslag från våra läsare, berättar Mariann Eriksson, kommunikationschef för Världsnaturfonden WWF. Det är glädjande att vi fått in så många starka bidrag.

Vem som ska vinna? Det avgör till stor del allmänheten, genom att rösta på Minplanet.se.

Det slutgiltiga avgörandet fälls dock av en jury, bestående av representanter från Världsnaturfonden WWF, Trygg-Hansa, Kalmar kommun och TV4-Gruppen som alla är samarbetspartners till Minplanet.

Det går bra att rösta fram till den 24 september, och man får rösta en gång om dagen om man vill. Vinnarna presenteras så den 1 oktober.

Dessutom var flera barn nominerade, till exempel 11-åringarna Vera Wikström, Emanuell Sundin, Alvin Gränz och Evelina Eriksson i Gnarp, som startat en naturklubb och planterar regnskog för tusentals kronor. De är inte med i tävlingen men du kan läsa om dem på Minplanet.

Här är alla nominerade:

1. Christer Borg, 50 år, Näsåker, för sitt arbete med att rädda älvarna.
2. Åsa Lovén, 32 år, Stockholm, för att hon twittrar om vegomat och försöker påverka SJ i vegetarisk riktning.
3. Khaled Daneshvar, 18 år, Upplands Väsby, för sajten ILoveGratis där man kan skänka bort prylar i stället för att slänga dem.
4. Simon Eisner, 38 år, Göteborg, för att han fått livsmedelsjättar att ge mat till hemlösa i stället för till soptunnan.
5. Margareta Ekenvi, 48 år, Kvänum, Vara, för att hon är en hejare på källsortering och inspirerar alla barn på sin förskola att leva miljövänligt.
6. Micael Frideros, 34 år, Södertälje, för att han lyckats få tillbaka en borttagen återvinningsanläggning i sitt bostadsområde där det bor många äldre.
7. Linus Källander, 26 år, Stockholm, för kampanjen Dyrare Mat Nu! - med syftet att visa att maten är billig på bekostnad av miljön.
8. Nadia Melin, 37 år, Själevad, Örnsköldsvik, för att hon bloggar och påverkar oss att välja miljöbra mat.
9. Ralf Palmpers, 58 år, Mobodarne i Söderhamns kommun, för sitt arbete med kretsloppsbyggda Växhuset/Ekocentrum.
10. Inga-Lill Servin Jarl, 41 år, Hörby, för att hon informerar skolelever om vad kemikalierna gör med vår planet.
11. Ann Werner, 48 år, Umeå, för att hon tagit tag i slöseriet med plastpåsar i sitt köpcentrum.
12. Familjen Åkerlind, Järna, för sin inspirerande, gröna livsstil och för att de ordnat så att miljöfilmen Home får visas gratis i Sverige.

Vill du veta mer om tävlingen, kontakta Mariann Eriksson, Världsnaturfonden WWF, 070-687 33 31, mariann.eriksson@wwf.se

Läs mer om hjältarna här.
www.minplanet.se/index.php
Källa: Minplanet

Senaste nyheter