
Redaktör:
Jens Ljunggren
Restaurang Stångs Magasin i Linköping blir KRAV-certifierad
2014-09-25

Stångs Magasin i Linköping vill stötta ekobönderna och utvecklingen mot fler ekolantbruk. Därför väljer de att servera KRAV-märkt mat i sin restaurang.
– Vi väljer KRAV för att vi vill ta ansvar för djuren, miljön och människorna som äter produkterna samt de som framställer dem, säger Mattias Weinhandl, delägare av Stångs Magasin.
Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:
- Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
- Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
- Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter
– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV.
Stångs Magasin har funnits sedan 1998 och i maj 2011 tog Mattias och hans farbror över restaurangverksamheten. Nu är den KRAV-certifierad med ett märke.
– Vi har länge haft som vision att gå mer mot det hållbara och då känns KRAV som ett naturligt steg för oss. Allt som KRAV står för är det vi tror på och vill stötta, säger Mattias Weinhandl.
En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjeparts-certifiering. Stångs Magasin certifieras av certifieringsföretaget Kiwa. Idag finns cirka 800 KRAV-certifierade restauranger i Sverige.
Läs mer om KRAV-certifierade restauranger: www.krav.se/restaurangsok
– Vi väljer KRAV för att vi vill ta ansvar för djuren, miljön och människorna som äter produkterna samt de som framställer dem, säger Mattias Weinhandl, delägare av Stångs Magasin.
Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:
- Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
- Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
- Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter
– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV.
Stångs Magasin har funnits sedan 1998 och i maj 2011 tog Mattias och hans farbror över restaurangverksamheten. Nu är den KRAV-certifierad med ett märke.
– Vi har länge haft som vision att gå mer mot det hållbara och då känns KRAV som ett naturligt steg för oss. Allt som KRAV står för är det vi tror på och vill stötta, säger Mattias Weinhandl.
En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjeparts-certifiering. Stångs Magasin certifieras av certifieringsföretaget Kiwa. Idag finns cirka 800 KRAV-certifierade restauranger i Sverige.
Läs mer om KRAV-certifierade restauranger: www.krav.se/restaurangsok
Källa: KRAV
Senaste nyheter
-
2021-12-03
Försäljningen av KRAV-märkt julskinka ökar kraftigtFörsäljningen av KRAV-märkt julskinka är på väg uppåt. De senaste två åren har försäljningen i… -
2021-11-03
Regeringen begränsar användningen av engångsplastRegeringen vill se ett hållbart användande av engångsplast och har i dag fattat en rad beslut som… -
2021-09-17
Skellefteås nya klimatpositiva trähus bland de högsta i världenSara Kulturhus i Skellefteå är ett av världens högsta trähus, gestaltat av White Arkitekter. Med… -
2021-08-06
Värmland bäst på hållbarhet för djur och jordbruk30 procent av djuren och 27 procent av jordbruksmarken i Värmland uppfyller KRAVs kriterier för god… -
2021-06-02
I Örnsköldsvik kan du panta din take away-muggSvenskarna är bland de bästa i världen på att panta burkar och flaskor. Varje år pantas över två… -
2021-05-15
Svenskt vinhus lanserar världens första alkoholfria naturviner12 maj lanserade det svenska vinhuset Oddbird världens första alkoholbefriade organiska och… -
2021-05-07
Ny metod minskar kaffets klimatpåverkanArvid Nordquist Kafferosteri tillsammans med Rainforest Alliance testar en ny, innovativ metod för… -
2021-05-05
KRAV skärper reglerna för ökad hållbarhetMed nya regler för bland annat växtodling och klimat tog KRAV under 2020 ytterligare steg för att… -
2021-04-26
Hemmalivet gav pantrekord - 99% pantar sina flaskorPantameras pantstatistiken från 2020 som visar att antalet pantade burkar och flaskor har ökat med… -
2021-04-16
Ny hållbar laxodling ger 20 procent av Sveriges konsumtionSveriges största landbaserade odling för sötvattenlax etableras i Säffle. Stora delar av Sveriges…