Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Grand Hôtel KRAV-märker restauranger

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav131x90a.gif

Grand Hôtel satsar på hållbar mat och KRAV-certifierar sina restauranger. – Vi har under många år arbetat med ekologisk mat. Nu vill vi tydligare visa detta för våra gäster, säger Maria Maruska, Källarmästare på Grand Hôtel. Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken: Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter Två märken = 50 % KRAV-godkända produkter Tre märken = 90 % KRAV-godkända produkter – Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Lars Nellmer, VD för KRAV. Restaurangerna inom Grand Hôtel har idag ett KRAV-märke: – För oss är kvalitet centralt. Vi hanterar stora volymer och tillgången till produkter av yppersta kvalitet är viktig. Vi ökar långsamt andelen ekologisk mat vilket vi kommer att fortsätta med, säger Maria Maruska och säger att: – 30 procent av våra viner är ekologiska eller biodynamiska och andelen ökar hela tiden. En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. För mer information, kontakta: Maria Maruska, Källarmästare Grand Hôtel, 08-679 36 48 Andreas Askling, Kökschef Grand Hôtel, 08-679 35 03 Jörgen Andréasson, tf Marknadschef Grand Hôtel, 08-679 37 88 Mats Kjellberg, Miljöchef Grand Hôtel, 08-679 37 74 Lars Nellmer, vd KRAV, 018-17 45 01 Kristin Cooper, KRAV, 070-665 95 30.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Grand Hôtel KRAV-märker restauranger

2012-02-07
Grand Hôtel satsar på hållbar mat och KRAV-certifierar sina restauranger.

– Vi har under många år arbetat med ekologisk mat. Nu vill vi tydligare visa detta för våra gäster, säger Maria Maruska, Källarmästare på Grand Hôtel.

Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:

Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter
Två märken = 50 % KRAV-godkända produkter
Tre märken = 90 % KRAV-godkända produkter

– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Lars Nellmer, VD för KRAV.

Restaurangerna inom Grand Hôtel har idag ett KRAV-märke:
– För oss är kvalitet centralt. Vi hanterar stora volymer och tillgången till produkter av yppersta kvalitet är viktig. Vi ökar långsamt andelen ekologisk mat vilket vi kommer att fortsätta med, säger Maria Maruska och säger att:
– 30 procent av våra viner är ekologiska eller biodynamiska och andelen ökar hela tiden.

En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering.

För mer information, kontakta:
Maria Maruska, Källarmästare Grand Hôtel, 08-679 36 48
Andreas Askling, Kökschef Grand Hôtel, 08-679 35 03
Jörgen Andréasson, tf Marknadschef Grand Hôtel, 08-679 37 88
Mats Kjellberg, Miljöchef Grand Hôtel, 08-679 37 74
Lars Nellmer, vd KRAV, 018-17 45 01
Kristin Cooper, KRAV, 070-665 95 30.
Källa: KRAV

Senaste nyheter