Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Första restaurangen med tre KRAV-märken

https://www.klimatsmart.se/images/news/gronsaker250x154.jpg

Restaurang Balthazar i Malmö är första certifierade restaurangen att använda minst 90 procent KRAV-godkända livsmedel. I januari i år fick restauranger möjlighet att gradera sin KRAV-certifiering i ett, två eller tre KRAV-märken beroende på hur stor andel KRAV-godkända livsmedel som används: Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter Två märken = 50 % KRAV-godkända produkter Tre märken = 90 % KRAV-godkända produkter – Nu är antal KRAV-märken minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill bidra till hållbar gastronomi, säger Lars Nellmer, vd för KRAV. Restaurang Balthazar, på Claesgatan 3 i Malmö, har funnits sedan 2009 men haft stängt på grund av ägarbyte och öppnade igen i augusti i år. – KRAV-märket tar ansvar för hela miljön och det vill vi också göra genom att servera vegetarisk och ekologisk mat, säger Houman Sadeghkhani. Balthazar är den första KRAV-certifierade restaurangen med tre KRAV-märken. Såhär svarar man på frågan om hur man får tag på tillräckligt med KRAV-godkända produkter går till: – Allt som behövs är stor vilja och lite extra jobb. Vi har kontakt med olika leverantörer av råvaror, säger Houman Sadeghkhani. För mer information, kontakta: Houman Sadeghkhani, Balthazar, 072-30 73 730 Kristin Cooper, KRAV, 070-665 95 30, kristin.cooper@krav.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Första restaurangen med tre KRAV-märken

2011-10-19
Restaurang Balthazar i Malmö är första certifierade restaurangen att använda minst 90 procent KRAV-godkända livsmedel.

I januari i år fick restauranger möjlighet att gradera sin KRAV-certifiering i ett, två eller tre KRAV-märken beroende på hur stor andel KRAV-godkända livsmedel som används:

Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter
Två märken = 50 % KRAV-godkända produkter
Tre märken = 90 % KRAV-godkända produkter

– Nu är antal KRAV-märken minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill bidra till hållbar gastronomi, säger Lars Nellmer, vd för KRAV.

Restaurang Balthazar, på Claesgatan 3 i Malmö, har funnits sedan 2009 men haft stängt på grund av ägarbyte och öppnade igen i augusti i år.

– KRAV-märket tar ansvar för hela miljön och det vill vi också göra genom att servera vegetarisk och ekologisk mat, säger Houman Sadeghkhani.

Balthazar är den första KRAV-certifierade restaurangen med tre KRAV-märken. Såhär svarar man på frågan om hur man får tag på tillräckligt med KRAV-godkända produkter går till:

– Allt som behövs är stor vilja och lite extra jobb. Vi har kontakt med olika leverantörer av råvaror, säger Houman Sadeghkhani.

För mer information, kontakta:
Houman Sadeghkhani, Balthazar, 072-30 73 730
Kristin Cooper, KRAV, 070-665 95 30, kristin.cooper@krav.se.

Läs mer om KRAV-certifierade restauranger: www.krav.se/Handla--Ata/Restauranger/%20
Läs mer om KRAVs restaurangregler: www.krav.se/For-foretag/struktur/Restaurang/Sa-blir-din-restaurang-KRAV-certifierad/
Källor: Balthazar, KRAV

Senaste nyheter