
Redaktör:
Jens Ljunggren
Första restaurangen med tre KRAV-märken
2011-10-19

Restaurang Balthazar i Malmö är första certifierade restaurangen att använda minst 90 procent KRAV-godkända livsmedel.
I januari i år fick restauranger möjlighet att gradera sin KRAV-certifiering i ett, två eller tre KRAV-märken beroende på hur stor andel KRAV-godkända livsmedel som används:
Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter
Två märken = 50 % KRAV-godkända produkter
Tre märken = 90 % KRAV-godkända produkter
– Nu är antal KRAV-märken minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill bidra till hållbar gastronomi, säger Lars Nellmer, vd för KRAV.
Restaurang Balthazar, på Claesgatan 3 i Malmö, har funnits sedan 2009 men haft stängt på grund av ägarbyte och öppnade igen i augusti i år.
– KRAV-märket tar ansvar för hela miljön och det vill vi också göra genom att servera vegetarisk och ekologisk mat, säger Houman Sadeghkhani.
Balthazar är den första KRAV-certifierade restaurangen med tre KRAV-märken. Såhär svarar man på frågan om hur man får tag på tillräckligt med KRAV-godkända produkter går till:
– Allt som behövs är stor vilja och lite extra jobb. Vi har kontakt med olika leverantörer av råvaror, säger Houman Sadeghkhani.
För mer information, kontakta:
Houman Sadeghkhani, Balthazar, 072-30 73 730
Kristin Cooper, KRAV, 070-665 95 30, kristin.cooper@krav.se.
Läs mer om KRAV-certifierade restauranger: www.krav.se/Handla--Ata/Restauranger/%20
Läs mer om KRAVs restaurangregler: www.krav.se/For-foretag/struktur/Restaurang/Sa-blir-din-restaurang-KRAV-certifierad/
I januari i år fick restauranger möjlighet att gradera sin KRAV-certifiering i ett, två eller tre KRAV-märken beroende på hur stor andel KRAV-godkända livsmedel som används:
Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter
Två märken = 50 % KRAV-godkända produkter
Tre märken = 90 % KRAV-godkända produkter
– Nu är antal KRAV-märken minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill bidra till hållbar gastronomi, säger Lars Nellmer, vd för KRAV.
Restaurang Balthazar, på Claesgatan 3 i Malmö, har funnits sedan 2009 men haft stängt på grund av ägarbyte och öppnade igen i augusti i år.
– KRAV-märket tar ansvar för hela miljön och det vill vi också göra genom att servera vegetarisk och ekologisk mat, säger Houman Sadeghkhani.
Balthazar är den första KRAV-certifierade restaurangen med tre KRAV-märken. Såhär svarar man på frågan om hur man får tag på tillräckligt med KRAV-godkända produkter går till:
– Allt som behövs är stor vilja och lite extra jobb. Vi har kontakt med olika leverantörer av råvaror, säger Houman Sadeghkhani.
För mer information, kontakta:
Houman Sadeghkhani, Balthazar, 072-30 73 730
Kristin Cooper, KRAV, 070-665 95 30, kristin.cooper@krav.se.
Läs mer om KRAV-certifierade restauranger: www.krav.se/Handla--Ata/Restauranger/%20
Läs mer om KRAVs restaurangregler: www.krav.se/For-foretag/struktur/Restaurang/Sa-blir-din-restaurang-KRAV-certifierad/
Senaste nyheter
-
2021-12-03
Försäljningen av KRAV-märkt julskinka ökar kraftigtFörsäljningen av KRAV-märkt julskinka är på väg uppåt. De senaste två åren har försäljningen i… -
2021-11-03
Regeringen begränsar användningen av engångsplastRegeringen vill se ett hållbart användande av engångsplast och har i dag fattat en rad beslut som… -
2021-09-17
Skellefteås nya klimatpositiva trähus bland de högsta i världenSara Kulturhus i Skellefteå är ett av världens högsta trähus, gestaltat av White Arkitekter. Med… -
2021-08-06
Värmland bäst på hållbarhet för djur och jordbruk30 procent av djuren och 27 procent av jordbruksmarken i Värmland uppfyller KRAVs kriterier för god… -
2021-06-02
I Örnsköldsvik kan du panta din take away-muggSvenskarna är bland de bästa i världen på att panta burkar och flaskor. Varje år pantas över två… -
2021-05-15
Svenskt vinhus lanserar världens första alkoholfria naturviner12 maj lanserade det svenska vinhuset Oddbird världens första alkoholbefriade organiska och… -
2021-05-07
Ny metod minskar kaffets klimatpåverkanArvid Nordquist Kafferosteri tillsammans med Rainforest Alliance testar en ny, innovativ metod för… -
2021-05-05
KRAV skärper reglerna för ökad hållbarhetMed nya regler för bland annat växtodling och klimat tog KRAV under 2020 ytterligare steg för att… -
2021-04-26
Hemmalivet gav pantrekord - 99% pantar sina flaskorPantameras pantstatistiken från 2020 som visar att antalet pantade burkar och flaskor har ökat med… -
2021-04-16
Ny hållbar laxodling ger 20 procent av Sveriges konsumtionSveriges största landbaserade odling för sötvattenlax etableras i Säffle. Stora delar av Sveriges…