Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljöcertifierade Plakat gör grönt Umeå

https://www.klimatsmart.se/images/news/plakat250x69.png

Efter ett noggrant och omfattande arbete är det nu äntligen klart: Umeåbyrån Plakat är miljöcertifierad enligt ISO 14001:2004. – Vi tar miljöfrågorna på stort allvar och vill att våra kunder ska känna att vi är en pålitlig samarbetspartner – även i det avseendet, förklarar Peter Juneblad, vd på Plakat. Det som i tillverkningsindustrin är vanligt är desto ovanligare i kommunikationsbranschen. Men Plakat ser stora poänger med att miljöcertifiera sig, även som byrå där vardagen i huvudsak handlar om arbete i kontorsmiljö. – För vår del handlar det främst om att minska vår energiförbrukning, köpa miljömärkta förbrukningsvaror och så långt det är möjligt samarbeta med underleverantörer som har ett aktivt miljöarbete, förklarar Peter Juneblad och fortsätter: – Sedan tillåter ju tekniken att vi håller möten via datorer, istället för att resa. Där, när det gäller att minska flygresandet, tror jag att många företag kan göra ännu mer. I och med certifieringen har Plakats miljöledningssystem godkänts. Ledningssystemet är ett hjälpmedel som ser till att vi arbetar med rätt saker, att alla arbetar mot samma mål, att det som är beslutat blir genomfört och att verksamheten ständigt utvecklas. – Just det, ständiga förbättringar, är själva poängen med miljöcertifieringen. Det som är bra i dag ska bli ännu bättre i morgon, och det ska vi kunna bevisa i form av de dokument och uppföljningar vi lägger in i vårt ledningssystem. Bland Plakats kunder finns bland annat Umeå kommun, Bostaden och Umeå Energi, företag och organisationer som själva arbetar för att minska sin miljöpåverkan. – Vi vill självklart göra det lilla vi kan för att bidra till att Umeå blir en ännu bättre stad att leva i och att staden på sikt kan bli känd även för det miljöengagemang som spirar här, säger Peter Juneblad. För mer information, kontakta: Peter Juneblad, vd Plakat AB, 090-71 77 26, 070-225 72 15.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljöcertifierade Plakat gör grönt Umeå

2011-08-09
Efter ett noggrant och omfattande arbete är det nu äntligen klart: Umeåbyrån Plakat är miljöcertifierad enligt ISO 14001:2004.
– Vi tar miljöfrågorna på stort allvar och vill att våra kunder ska känna att vi är en pålitlig samarbetspartner – även i det avseendet, förklarar Peter Juneblad, vd på Plakat.

Det som i tillverkningsindustrin är vanligt är desto ovanligare i kommunikationsbranschen. Men Plakat ser stora poänger med att miljöcertifiera sig, även som byrå där vardagen i huvudsak handlar om arbete i kontorsmiljö.

– För vår del handlar det främst om att minska vår energiförbrukning, köpa miljömärkta förbrukningsvaror och så långt det är möjligt samarbeta med underleverantörer som har ett aktivt miljöarbete, förklarar Peter Juneblad och fortsätter:

– Sedan tillåter ju tekniken att vi håller möten via datorer, istället för att resa. Där, när det gäller att minska flygresandet, tror jag att många företag kan göra ännu mer.

I och med certifieringen har Plakats miljöledningssystem godkänts. Ledningssystemet är ett hjälpmedel som ser till att vi arbetar med rätt saker, att alla arbetar mot samma mål, att det som är beslutat blir genomfört och att verksamheten ständigt utvecklas.

– Just det, ständiga förbättringar, är själva poängen med miljöcertifieringen. Det som är bra i dag ska bli ännu bättre i morgon, och det ska vi kunna bevisa i form av de dokument och uppföljningar vi lägger in i vårt ledningssystem.

Bland Plakats kunder finns bland annat Umeå kommun, Bostaden och Umeå Energi, företag och organisationer som själva arbetar för att minska sin miljöpåverkan.

– Vi vill självklart göra det lilla vi kan för att bidra till att Umeå blir en ännu bättre stad att leva i och att staden på sikt kan bli känd även för det miljöengagemang som spirar här, säger Peter Juneblad.

För mer information, kontakta:
Peter Juneblad, vd Plakat AB, 090-71 77 26, 070-225 72 15.
Källa: Plakat

Senaste nyheter