Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nya provbokskollektioner för Munken Design från Arctic Paper

https://www.klimatsmart.se/images/news/arcticpaper-munkenshop190x160.png

Nu finns två nya provbokskollektionerna av förstklassigt designpapper från Arctic Paper, som gör det enklare för moderna kreatörer att hitta rätt papper till både konstnärlig och kundorienterad kommunikation. Kollektionerna utvecklats i ett samarbete mellan Arctic Paper, JUNO, Zeitguised och Göteborgstryckeriet. De nya, inspirerande Munken Design- och Arctic Volume-kollektionerna från Arctic Paper kan användas till nästan alla typer av kommersiella- och design projekt med ett högklassigt resultat. De nya kollektionerna innehåller fyra nyanser och två ytor av obestruket Munken Design Range-papper och tre nyanser av bestruket Arctic Volume Range-papper. Hamburgbaserade designbyrån Juno ville skapa designföremål som svar på den moderna tidens fråga: ”Vad händer i gränssnittet mellan den gamla taktila världen och den nya digitala världen?” Svaret illustrerades som stegen i en metamorfos från naturliga till virtuella naturbilder. För visualiseringen, i form av både filmklipp och trycksaker, samarbetade de med den Berlinbaserade designstudion Zeitguised. Göteborgstryckeriet konverterade sedan de till hänförande haptiska mästerverk. Arctic Paper visar återigen varför Munken Design Range och Arctic Volume Range är så omtyckta av designer i hela världen. Arctic Papers varumärken förknippas med kvalitet och miljövänliga produktionsprocesser. Vi utforskar ständigt kopplingen mellan papper, naturen, kommunikation och design på ett nytänkande sätt. Om Munken Design Range: Munken Design Range består av åtta obestrukna finpapper av premiumkvalitet. Den nya högvita Munken Kristall lanserades i våras. Alla produkter i Munken Design Range utmärker sig med sin unika taktila och naturliga papperskänsla. Sortimentet består av fyra olika nyanser, från creamvit till den nya nyansen högvit, och två olika ytor. Munken Design Range är det naturliga valet inom grafisk design: 100 procent design på 100 procent naturligt papper. Om Arctic Volume Range: Arctic Volume Range är en serie bestrukna designpapper som karakteriseras av hög bulk och naturlig känsla. Arctic Volume finns i tre nyanser – elfenbensvit, vit och högvit. Serien är perfekt för fyrfärgsproduktioner av hög kvalitet. Om Arctic Paper: Arctic Paper S.A. är en av de ledande europeiska tillverkarna av förstklassigt grafiskt finpapper. Företaget producerar bestruket och obestruket träfritt papper till krävande kunder som tryckerier, förlag, tidningsutgivare, reklambyråer, pappershandel och förpackningsproducenter. I produktportföljen ingår välkända varumärken som Amber, Arctic och Munken. Produkterna produceras på företagets tre pappersbruk: • Arctic Paper Munkedals, Sverige • Arctic Paper Grycksbo, Sverige • Arctic Paper Kostrzyn, Polen Den totala produktionskapaciteten för företaget är över 700 000 ton papper per år. Merparten av produkterna säljs genom företagets 14 säljkontor i Europa.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nya provbokskollektioner för Munken Design från Arctic Paper

2016-11-29
Nu finns två nya provbokskollektionerna av förstklassigt designpapper från Arctic Paper, som gör det enklare för moderna kreatörer att hitta rätt papper till både konstnärlig och kundorienterad kommunikation. Kollektionerna utvecklats i ett samarbete mellan Arctic Paper, JUNO, Zeitguised och Göteborgstryckeriet.

De nya, inspirerande Munken Design- och Arctic Volume-kollektionerna från Arctic Paper kan användas till nästan alla typer av kommersiella- och design projekt med ett högklassigt resultat.

De nya kollektionerna innehåller fyra nyanser och två ytor av obestruket Munken Design Range-papper och tre nyanser av bestruket Arctic Volume Range-papper.

Hamburgbaserade designbyrån Juno ville skapa designföremål som svar på den moderna tidens fråga: ”Vad händer i gränssnittet mellan den gamla taktila världen och den nya digitala världen?”

Svaret illustrerades som stegen i en metamorfos från naturliga till virtuella naturbilder.
För visualiseringen, i form av både filmklipp och trycksaker, samarbetade de med den Berlinbaserade designstudion Zeitguised. Göteborgstryckeriet konverterade sedan de till hänförande haptiska mästerverk.

Arctic Paper visar återigen varför Munken Design Range och Arctic Volume Range är så omtyckta av designer i hela världen. Arctic Papers varumärken förknippas med kvalitet och miljövänliga produktionsprocesser. Vi utforskar ständigt kopplingen mellan papper, naturen, kommunikation och design på ett nytänkande sätt.

Om Munken Design Range:
Munken Design Range består av åtta obestrukna finpapper av premiumkvalitet. Den nya högvita Munken Kristall lanserades i våras. Alla produkter i Munken Design Range utmärker sig med sin unika taktila och naturliga papperskänsla. Sortimentet består av fyra olika nyanser, från creamvit till den nya nyansen högvit, och två olika ytor. Munken Design Range är det naturliga valet inom grafisk design: 100 procent design på 100 procent naturligt papper.

Om Arctic Volume Range:
Arctic Volume Range är en serie bestrukna designpapper som karakteriseras av hög bulk och naturlig känsla. Arctic Volume finns i tre nyanser – elfenbensvit, vit och högvit. Serien är perfekt för fyrfärgsproduktioner av hög kvalitet.

Om Arctic Paper:
Arctic Paper S.A. är en av de ledande europeiska tillverkarna av förstklassigt grafiskt finpapper. Företaget producerar bestruket och obestruket träfritt papper till krävande kunder som tryckerier, förlag, tidningsutgivare, reklambyråer, pappershandel och förpackningsproducenter. I produktportföljen ingår välkända varumärken som Amber, Arctic och Munken.

Produkterna produceras på företagets tre pappersbruk:
• Arctic Paper Munkedals, Sverige
• Arctic Paper Grycksbo, Sverige
• Arctic Paper Kostrzyn, Polen

Den totala produktionskapaciteten för företaget är över 700 000 ton papper per år. Merparten av produkterna säljs genom företagets 14 säljkontor i Europa.
Källa: Arctic Paper

Senaste nyheter