Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Provkör den svenskdesignade energieffektiva elbilen Zbee

https://www.klimatsmart.se/images/news/zbee250x192.jpg

Fördelarna med Zbee är många och några av de bästa är att de kan köras från 15 års ålder, den kan laddas i ett vanligt eluttag och du behöver inte betala någon trängselskatt när du kör den! Det finns många myter och missuppfattningar om elfordon. Låt oss gräva i några av de vanligaste frågorna som uppstår. Så, jag måste bara köpa en elbil: Nej bara ersätta en energikälla för en annan är inte tillräckligt för att lösa våra globala frågor. Mindre energi innebär mindre föroreningar och en mer hållbar användning av våra krympande energiresurser. Zbee byggs från grunden för att vara energieffektiv. Elmotorn är en avgörande pusselbit, men fordonets vikt är ännu viktigare. Zbee är inte bara en el-bil, den är en ny typ av fordon för 21: a århundradet. Men batterierna tar evigheter att ladda: Hur lång tid tar det att ladda telefonen? De flesta människor märker det inte, de kopplar in den på natten och plockar upp på morgonen. Fulladdad och redo för en hel dag av körning. Dessutom är laddning på natten fördelaktigt för elnätet, då mindre ström förbrukas. Fortfarande orolig? Zbee kan nå full laddning på mindre än en timme. Det finns även express laddare som kan fylla batteriet på några minuter, även om dessa är fortfarande sällsynta. Men eldrivna fordon har begränsad räckvidd: Hur ofta vill du ha och verkligen behöver extrem räckvidd? Hur ofta åker du på semester i din bil? Den genomsnittliga personbilen körs mindre än 40 km (25 miles) per dag, och 75 % av sträckan är ännu kortare. Enligt en undersökning från Nissan, tror folk att de kör 40 % längre än de faktiskt gör. De flesta bilar är helt enkelt inte är utformade för vad vi faktiskt använder dem för. Men elfordon är långsamma och tråkiga: Till skillnad från en traditionell motor, kan en elektrisk motor nå full effekt direkt. Detta innebär blixtsnabb acceleration. Och visst, toppfarten är inte så hög. Men hur snabbt är det tillåtet att gå i en stadsmiljö ändå? Boka din provkörning på: www.cleanmotion.se och testa att köra framtidens klimatsmarta transportfordon!

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Provkör den svenskdesignade energieffektiva elbilen Zbee

2015-09-14
Fördelarna med Zbee är många och några av de bästa är att de kan köras från 15 års ålder, den kan laddas i ett vanligt eluttag och du behöver inte betala någon trängselskatt när du kör den!

Det finns många myter och missuppfattningar om elfordon. Låt oss gräva i några av de vanligaste frågorna som uppstår.

Så, jag måste bara köpa en elbil:

Nej bara ersätta en energikälla för en annan är inte tillräckligt för att lösa våra globala frågor. Mindre energi innebär mindre föroreningar och en mer hållbar användning av våra krympande energiresurser. Zbee byggs från grunden för att vara energieffektiv. Elmotorn är en avgörande pusselbit, men fordonets vikt är ännu viktigare. Zbee är inte bara en el-bil, den är en ny typ av fordon för 21: a århundradet.

Men batterierna tar evigheter att ladda:

Hur lång tid tar det att ladda telefonen? De flesta människor märker det inte, de kopplar in den på natten och plockar upp på morgonen. Fulladdad och redo för en hel dag av körning. Dessutom är laddning på natten fördelaktigt för elnätet, då mindre ström förbrukas.

Fortfarande orolig? Zbee kan nå full laddning på mindre än en timme. Det finns även express laddare som kan fylla batteriet på några minuter, även om dessa är fortfarande sällsynta.

Men eldrivna fordon har begränsad räckvidd:

Hur ofta vill du ha och verkligen behöver extrem räckvidd? Hur ofta åker du på semester i din bil? Den genomsnittliga personbilen körs mindre än 40 km (25 miles) per dag, och 75 % av sträckan är ännu kortare. Enligt en undersökning från Nissan, tror folk att de kör 40 % längre än de faktiskt gör. De flesta bilar är helt enkelt inte är utformade för vad vi faktiskt använder dem för.

Men elfordon är långsamma och tråkiga:

Till skillnad från en traditionell motor, kan en elektrisk motor nå full effekt direkt. Detta innebär blixtsnabb acceleration. Och visst, toppfarten är inte så hög. Men hur snabbt är det tillåtet att gå i en stadsmiljö ändå?

Boka din provkörning på: www.cleanmotion.se och testa att köra framtidens klimatsmarta transportfordon!
Källa: Clean Motion

Senaste nyheter