Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Podab lanserar energismart torkskåp

https://www.klimatsmart.se/images/news/ts92_220x158.jpg

PODABs nya torkskåp, TS 92, har störst kapacitet på marknaden, hela 30 meters hänglängd och är dessutom ett klimatsmart val. Skåpet är utrustat med PODABs egenutvecklade, högteknologiska system Humidity Tracking System (HTS). Det är det första systemet på marknaden som känner av fuktnivån och stänger av torkskåpet exakt när tvätten är torr. Inget annat skåp i den här storleken torkar plagg lika effektivt och energismart. På lite drygt en timme (65 min) torkas ett fullt skåp med en energiförbrukning om endast 0,65 kWh. Äldre torkskåp däremot är riktiga energitjuvar. De är ofta inställda på två - fyratimmars pass och även om tvätten är torr, fortsätter de att gå de resterande tid. Med HTS stängs torkskåpet av automatiskt så fort tvätten är torr. Alla PODABs nya torkskåp är utrustade med HTS vilket ger riktigt energisnåla torkskåp. TS 92 är det enda torkskåpet som har en kapacitet på hela 16 kg tvätt. Med en stabil konstruktion och stor kapacitet klarar TS 92 att torka stora mängder tvätt på kort tid. Torkskåpet är idealiskt för torkning av mattor i grovtvättstugan eller vid torkning av större textilier i den gemensamma tvättstugan. TS 92 har tre temperaturnivåer i manuellt programläge samt två automatiska program; stryktorrt och skåptorrt. Den stora och överskådliga displayen gör det enkelt att välja program samtidigt som den visar symboler och ger textinformation under torkning. Torkskåpet arbetar med tre fläktar och luftkanaler som ger perfekt balans mellan evakuerad och recirkulerad luft. Överhettningsskyddet bidrar till ökad säkerhet i tvättstugan och den avtagbara toppen gör det enkelt att installera och underhålla skåpet. PODAB har levererat tvättutrustning till svenska tvättstugor i 65 år. Samarbete med ledande leverantörer och egen utveckling av produkter har bidragit till att PODAB erbjuder det bredaste sortimentet på marknaden. För mer information kontakta: Åsa Ahlström, Marknad, 031 - 752 01 06, asa.ahlstrom@podab.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Podab lanserar energismart torkskåp

2010-03-15
Torkskåpet TS 92
PODABs nya torkskåp, TS 92, har störst kapacitet på marknaden, hela 30 meters hänglängd och är dessutom ett klimatsmart val. Skåpet är utrustat med PODABs egenutvecklade, högteknologiska system Humidity Tracking System (HTS). Det är det första systemet på marknaden som känner av fuktnivån och stänger av torkskåpet exakt när tvätten är torr.

Inget annat skåp i den här storleken torkar plagg lika effektivt och energismart. På lite drygt en timme (65 min) torkas ett fullt skåp med en energiförbrukning om endast 0,65 kWh. Äldre torkskåp däremot är riktiga energitjuvar. De är ofta inställda på två - fyratimmars pass och även om tvätten är torr, fortsätter de att gå de resterande tid. Med HTS stängs torkskåpet av automatiskt så fort tvätten är torr. Alla PODABs nya torkskåp är utrustade med HTS vilket ger riktigt energisnåla torkskåp.

TS 92 är det enda torkskåpet som har en kapacitet på hela 16 kg tvätt. Med en stabil konstruktion och stor kapacitet klarar TS 92 att torka stora mängder tvätt på kort tid. Torkskåpet är idealiskt för torkning av mattor i grovtvättstugan eller vid torkning av större textilier i den gemensamma tvättstugan.

TS 92 har tre temperaturnivåer i manuellt programläge samt två automatiska program; stryktorrt och skåptorrt. Den stora och överskådliga displayen gör det enkelt att välja program samtidigt som den visar symboler och ger textinformation under torkning.

Torkskåpet arbetar med tre fläktar och luftkanaler som ger perfekt balans mellan evakuerad och recirkulerad luft. Överhettningsskyddet bidrar till ökad säkerhet i tvättstugan och den avtagbara toppen gör det enkelt att installera och underhålla skåpet.

PODAB har levererat tvättutrustning till svenska tvättstugor i 65 år. Samarbete med ledande leverantörer och egen utveckling av produkter har bidragit till att PODAB erbjuder det bredaste sortimentet på marknaden.

För mer information kontakta:
Åsa Ahlström, Marknad, 031 - 752 01 06, asa.ahlstrom@podab.se
Källa: Podab

Senaste nyheter