Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Pär Holmgren ska leda de grönas klimatarbete i EU

https://www.klimatsmart.se/images/news/mp-parholmgren145x145.jpg

Miljöpartiets EU-parlamentariker Pär Holmgren har blivit utsedd till ordförande för den grupp som ska utforma de gröna partiernas klimatarbete i EU-parlamentet. Den gröna partigruppen var en av valets stora vinnare och många bedömare tror att de gröna kommer att få en viktig roll i EU-parlamentet under den nya mandatperioden. - I min partigrupp är det väldigt många som är kompetenta inom klimatfrågor. Att de andra ledamöterna har förtroende för mig att leda gruppens arbete känns därför väldigt hedrande, säger Pär Holmgren. Pär Holmgren tror att hans tidigare erfarenheter som klimatexpert och meteorolog kommer vara viktiga i hans nya roll. - Jag har arbetat med klimatfrågan i över 20 år och klimatet var anledningen till att jag ville arbeta i EU-parlamentet. Det känns väldigt roligt att få använda mina tidigare erfarenheter till att utforma gröna gruppens klimatpolitik. Många vill prata om klimat men färre vill göra det som faktiskt krävs. Vi gröna kommer att vara en blåslampa för att vetenskapen ska vara i centrum. Utöver att leda den gröna partigruppens klimatarbete kommer Pär Holmgren vara ordinarie ledamot i EU-parlamentets miljöutskott. Han kommer även arbeta i jordbruksutskottet och transportutskottet. - Jag ska göra allt jag kan för att den gröna gruppen ska få så mycket inflytande över klimatfrågorna som möjligt, så att EU:s politik rör sig i riktning mot vad vetenskapen kräver, säger Pär Holmgren. Fakta om gröna gruppens klimatarbete: EU-parlamentet bedriver klimatpolitik i flera olika utskott däribland utskotten för energi, jordbruk, transport, mänskliga rättigheter och handel. Den gröna partigruppens utformar och samordnar därför sin klimatpolitik i en särskild kommitté. Den arbetsgruppen kommer att ledas av Pär Holmgren i samarbete med Michael Bloss från tyska Die Grünen och Marie Toussaint från franska EELV.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Pär Holmgren ska leda de grönas klimatarbete i EU

2019-09-16
Pär Holmgren
Miljöpartiets EU-parlamentariker Pär Holmgren har blivit utsedd till ordförande för den grupp som ska utforma de gröna partiernas klimatarbete i EU-parlamentet. Den gröna partigruppen var en av valets stora vinnare och många bedömare tror att de gröna kommer att få en viktig roll i EU-parlamentet under den nya mandatperioden.

- I min partigrupp är det väldigt många som är kompetenta inom klimatfrågor. Att de andra ledamöterna har förtroende för mig att leda gruppens arbete känns därför väldigt hedrande, säger Pär Holmgren.

Pär Holmgren tror att hans tidigare erfarenheter som klimatexpert och meteorolog kommer vara viktiga i hans nya roll.

- Jag har arbetat med klimatfrågan i över 20 år och klimatet var anledningen till att jag ville arbeta i EU-parlamentet. Det känns väldigt roligt att få använda mina tidigare erfarenheter till att utforma gröna gruppens klimatpolitik. Många vill prata om klimat men färre vill göra det som faktiskt krävs. Vi gröna kommer att vara en blåslampa för att vetenskapen ska vara i centrum.

Utöver att leda den gröna partigruppens klimatarbete kommer Pär Holmgren vara ordinarie ledamot i EU-parlamentets miljöutskott. Han kommer även arbeta i jordbruksutskottet och transportutskottet.

- Jag ska göra allt jag kan för att den gröna gruppen ska få så mycket inflytande över klimatfrågorna som möjligt, så att EU:s politik rör sig i riktning mot vad vetenskapen kräver, säger Pär Holmgren.

Fakta om gröna gruppens klimatarbete:

EU-parlamentet bedriver klimatpolitik i flera olika utskott däribland utskotten för energi, jordbruk, transport, mänskliga rättigheter och handel. Den gröna partigruppens utformar och samordnar därför sin klimatpolitik i en särskild kommitté. Den arbetsgruppen kommer att ledas av Pär Holmgren i samarbete med Michael Bloss från tyska Die Grünen och Marie Toussaint från franska EELV.

Senaste nyheter