Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Panasonic visar koncepthuset eco ideas

https://www.klimatsmart.se/images/news/panasonic175x62.gif

Panasonic visar sitt koncepthus som är döpt till “eco ideas” i Malmö den 2-4 maj och i Göteborg den 6-10 maj tillsammans med den interaktiva utställningen “train of ideas”. “Train of ideas” är en mobil tågutställning som kommer att ta sig fram över hela Europa och stanna på olika ställen och lyfta fram en grön livsstil och visioner för framtiden. Utställningen, som görs i anslutning till att Hamburg har utnämnts till Europas gröna huvudstad 2011*, har som mål att dela med sig av de bästa arbetssätten över hela Europa kring hur länderna kan göras mer hållbara till glädje och nytta för sina medborgare. Som en del av utställningen, i en av vagnarna, visar Panasonic sitt koncepthus med namnet “eco ideas”. Det utgår från konceptet att energi i hemmet kan skapas, lagras, hanteras och sparas effektivt genom att man utnyttjar rätt teknik. Koncepthuset visar hur en livsstil med praktiskt taget noll CO2-utsläpp kan bli verklighet i framtiden. “Train of ideas” kommer att starta i Hamburg den 15 april och besöker därefter 18 städer över hela Europa mellan den 15 april och 22 oktober, inklusive Warszawa, Bryssel, Paris, Barcelona, Marseille, Malmö, Göteborg och Oslo. Laurent Abadie, styrelseordförande och VD i Panasonic Europa säger: “Panasonic har som mål att bli det ledande företaget år 2018 för gröna innovationer i konsumentelektronikbranschen. För att uppnå detta vill vi visa hur vi på ett positivt sätt kan anpassa och utveckla vår livsstil genom tillämpning av innovativa teknologier. Vårt “eco ideas” koncepthus demonstrerar hur vi tror att framtidens hem kommer att se ut. Under utställningen i Europa kommer vi att visa konsumenter hur deras hem kan transformeras och bli mer självförsörjande, mer energieffektivt och slutligen mer miljövänligt. “Vi visar vårt koncepthus på ”train of ideas” därför att vi anser att städer, företag och människor bör dela med sig av de bästa arbetssätten för att kunna uppnå en hållbar livsstil. Att förändra vår livsstil och utveckla innovativa teknologier för att lösa globala problem är inte en lokal fråga. Det handlar om en större och mer långtgående fråga som kräver att alla arbetar gemensamt mot samma mål. Genom “train of ideas” kan miljöinnovationer och de bästa arbetssätten föras ut över hela Europa. Konsumenterna kan se hur vi skapar positiva förändringar och hur vi kan forma vår egen framtid.” *Hamburg har utnämnts till “Europas gröna huvudstad” av EU-kommissionen. Detta pris delas ut av EU-kommissionen till en europeisk stad under ett helt kalenderår sedan 2010. Hamburg innehar denna titel för 2011. För ytterligare information, vänligen kontakta: Christer Ericsson, Environmental affairs, christer.ericsson@eu.panasonic.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Panasonic visar koncepthuset eco ideas

2011-05-05
Panasonic visar sitt koncepthus som är döpt till “eco ideas” i Malmö den 2-4 maj och i Göteborg den 6-10 maj tillsammans med den interaktiva utställningen “train of ideas”. “Train of ideas” är en mobil tågutställning som kommer att ta sig fram över hela Europa och stanna på olika ställen och lyfta fram en grön livsstil och visioner för framtiden. Utställningen, som görs i anslutning till att Hamburg har utnämnts till Europas gröna huvudstad 2011*, har som mål att dela med sig av de bästa arbetssätten över hela Europa kring hur länderna kan göras mer hållbara till glädje och nytta för sina medborgare.

Som en del av utställningen, i en av vagnarna, visar Panasonic sitt koncepthus med namnet “eco ideas”. Det utgår från konceptet att energi i hemmet kan skapas, lagras, hanteras och sparas effektivt genom att man utnyttjar rätt teknik. Koncepthuset visar hur en livsstil med praktiskt taget noll CO2-utsläpp kan bli verklighet i framtiden.

“Train of ideas” kommer att starta i Hamburg den 15 april och besöker därefter 18 städer över hela Europa mellan den 15 april och 22 oktober, inklusive Warszawa, Bryssel, Paris, Barcelona, Marseille, Malmö, Göteborg och Oslo.

Laurent Abadie, styrelseordförande och VD i Panasonic Europa säger: “Panasonic har som mål att bli det ledande företaget år 2018 för gröna innovationer i konsumentelektronikbranschen. För att uppnå detta vill vi visa hur vi på ett positivt sätt kan anpassa och utveckla vår livsstil genom tillämpning av innovativa teknologier. Vårt “eco ideas” koncepthus demonstrerar hur vi tror att framtidens hem kommer att se ut. Under utställningen i Europa kommer vi att visa konsumenter hur deras hem kan transformeras och bli mer självförsörjande, mer energieffektivt och slutligen mer miljövänligt.

“Vi visar vårt koncepthus på ”train of ideas” därför att vi anser att städer, företag och människor bör dela med sig av de bästa arbetssätten för att kunna uppnå en hållbar livsstil. Att förändra vår livsstil och utveckla innovativa teknologier för att lösa globala problem är inte en lokal fråga. Det handlar om en större och mer långtgående fråga som kräver att alla arbetar gemensamt mot samma mål. Genom “train of ideas” kan miljöinnovationer och de bästa arbetssätten föras ut över hela Europa. Konsumenterna kan se hur vi skapar positiva förändringar och hur vi kan forma vår egen framtid.”

*Hamburg har utnämnts till “Europas gröna huvudstad” av EU-kommissionen. Detta pris delas ut av EU-kommissionen till en europeisk stad under ett helt kalenderår sedan 2010. Hamburg innehar denna titel för 2011.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Christer Ericsson, Environmental affairs,
christer.ericsson@eu.panasonic.com.
Källa: Panasonic

Senaste nyheter