Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Östergötlands största laddplats för elbilar

https://www.klimatsmart.se/images/news/eon-parmoller250x206.jpg

Laddplatser där 100 elbilar kan ladda samtidigt installeras just nu utanför fastigheten ”Vita Huset” i Linköping. Det är fastighetsbolaget Castellum, som äger fastigheten, som tecknat avtal med E.ON om att installera laddstolpar som gör det möjligt för medarbetare och besökare att ladda sin elbil. I slutet av februari beräknas parkeringen utanför Vita Huset på Mjärdevi Science Park i Linköping ha tillgång till de nya laddpunkterna. Satsningen blir Östergötlands största laddplats för elbilar. - E.ONs laddbara lösningar gör det möjligt för fler att ställa om till hållbara transporter och med 100 nya laddpunkter i Linköping tar klimatomställningen nu nästa steg i Östergötland. Tillsammans gör vi skillnad – på riktigt, säger Pär Möller, Head of eMobility Nordic E.ON. En av dem som varit drivande i frågan är företaget Combitech, som är en av hyresgästerna i fastigheten. De har som ambition att helt ställa om sin fordonspark till elbilar för att nå sina uppsatta klimatmål – något som i och med E.ONs levereras av laddstolpar nu blir möjligt. E.ON har sedan slutet av 2019 ramavtal med Castellum och har hittills levererat totalt 230 laddpunkter till företaget.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Östergötlands största laddplats för elbilar

2021-02-19
Pär Möller, E.ON eMobility
Laddplatser där 100 elbilar kan ladda samtidigt installeras just nu utanför fastigheten ”Vita Huset” i Linköping. Det är fastighetsbolaget Castellum, som äger fastigheten, som tecknat avtal med E.ON om att installera laddstolpar som gör det möjligt för medarbetare och besökare att ladda sin elbil.

I slutet av februari beräknas parkeringen utanför Vita Huset på Mjärdevi Science Park i Linköping ha tillgång till de nya laddpunkterna. Satsningen blir Östergötlands största laddplats för elbilar.

- E.ONs laddbara lösningar gör det möjligt för fler att ställa om till hållbara transporter och med 100 nya laddpunkter i Linköping tar klimatomställningen nu nästa steg i Östergötland. Tillsammans gör vi skillnad – på riktigt, säger Pär Möller, Head of eMobility Nordic E.ON.

En av dem som varit drivande i frågan är företaget Combitech, som är en av hyresgästerna i fastigheten. De har som ambition att helt ställa om sin fordonspark till elbilar för att nå sina uppsatta klimatmål – något som i och med E.ONs levereras av laddstolpar nu blir möjligt.

E.ON har sedan slutet av 2019 ramavtal med Castellum och har hittills levererat totalt 230 laddpunkter till företaget.
Källa: E.ON
Foto: E.ON

Senaste nyheter