Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

OKQ8 sammanfattar årets hållbarhetsarbete

https://www.klimatsmart.se/images/news/okq8150x165.jpg

För andra året släpper OKQ8 sin hållbarhetsredovisning för 2012/13 som är utformad enligt principer och ramverk från Global Reporting Initiative (GRI). GRI är en global organisation som består av ett nätverk av aktörer och experter som tillsammans skapat ett ramverk för hur organisationer kan kvantifiera och jämföra sitt hållbarhetsarbete. I rapporten kan man tydligt se att trots att koldioxidutsläppen ökat något har hållbarhetsarbetet i sin helhet utvecklats i en positiv riktning. Till exempel har fler stationer börjat erbjuda elbilar för uthyrning och nästintill samtliga kemiska produkter som används i OKQ8:s biltvättar är Svanenmärkta. OKQ8 har arbetat vidare för att hitta förnybara drivmedel.Under året lanserades DieselBio+ som minskar koldioxidutsläppen med ca 21 procent jämfört med vanlig diesel. Runt 50 procent av den diesel som såldes av OKQ8 under året var DieselBio+. - Syftet med hållbarhetsredovisningen är att berätta om vår verksamhet på ett transparant och lättförståeligt sätt. Vi har en viktig samhällsfunktion, men samtidigt har produkterna en miljöpåverkan som gör att vi måste vara extra noggranna hur vi bedriver vår verksamhet, säger Carolina Rössner, Kommunikationschef på OKQ8 OKQ8’s hållbarhetsrapport är uppdelad i fyra kapitel; affären, bilisten, drivmedlet och stationen. Detta för att ta hänsyn till att hållbarhet inte bara handlar om miljöpåverkan utan även inkluderar ekonomiska och sociala faktorer. - Bilen kommer att vara viktig även i framtiden och vi vill värna om den mobilitet som den möjliggör. Men vi är också medvetna om att för att vi ska kunna skapa en hållbar samhällsutveckling så måste vi göra bilismen hållbar. Där har vi alla ett ansvar och vi arbetar hela tiden mot att kunna låta bilister göra aktiva och hållbara val, säger Daniel Slorafoss, ansvarig för hälsa, säkerhet och miljö på OKQ8. I början av sommaren 2012 lanserade OKQ8 ett index för hållbar bilism som inkluderar både miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet. Indexet skapades för att uppmärksamma och skapa debatt kring konceptet hållbar bilism. Det är ett sätt att förtydliga vad OKQ8 arbetar mot och samtidigt göra det möjligt att mäta utvecklingen över tid. Om hållbarhetsredovisningen och Global Reporting Initiative: Årets redovisning omfattar räkenskapsåret 1 mars 2012 till
28 februari 2013 och redovisas enligt GRI-ramverkets tillämpningsnivå C (G3). En redovisning som följer Global Reporting Initiatives (GRI) internationella ramverk för hållbarhetsredovisningar ska leva upp till ett flertal principer som handlar om redovisningens innehåll och kvalitet.Till exempel ska både framgångar och motgångar redovisas, innehållet ska inte vara vilseledande men visa på de viktigaste hållbarhetsfrågorna och vara jämförbart med andra GRI- redovisningar. Årets redovisning är inte granskad av tredje part. För mer information, kontakta: Daniel Slorafoss, Head of SSHE, OKQ8, 070-268 00 16, daniel.slorafoss@okq8.se Carolina Rössner, Head of Communication OKQ8, 070-268 00 95, press@okq8.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

OKQ8 sammanfattar årets hållbarhetsarbete

2013-06-04
För andra året släpper OKQ8 sin hållbarhetsredovisning för 2012/13 som är utformad enligt principer och ramverk från Global Reporting Initiative (GRI). GRI är en global organisation som består av ett nätverk av aktörer och experter som tillsammans skapat ett ramverk för hur organisationer kan kvantifiera och jämföra sitt hållbarhetsarbete.

I rapporten kan man tydligt se att trots att koldioxidutsläppen ökat något har hållbarhetsarbetet i sin helhet utvecklats i en positiv riktning. Till exempel har fler stationer börjat erbjuda elbilar för uthyrning och nästintill samtliga kemiska produkter som används i OKQ8:s biltvättar är Svanenmärkta. OKQ8 har arbetat vidare för att hitta förnybara drivmedel.Under året lanserades DieselBio+ som minskar koldioxidutsläppen med ca 21 procent jämfört med vanlig diesel. Runt 50 procent av den diesel som såldes av OKQ8 under året var DieselBio+.

- Syftet med hållbarhetsredovisningen är att berätta om vår verksamhet på ett transparant och lättförståeligt sätt. Vi har en viktig samhällsfunktion, men samtidigt har produkterna en miljöpåverkan som gör att vi måste vara extra noggranna hur vi bedriver vår verksamhet, säger Carolina Rössner, Kommunikationschef på OKQ8

OKQ8’s hållbarhetsrapport är uppdelad i fyra kapitel; affären, bilisten, drivmedlet och stationen. Detta för att ta hänsyn till att hållbarhet inte bara handlar om miljöpåverkan utan även inkluderar ekonomiska och sociala faktorer.

- Bilen kommer att vara viktig även i framtiden och vi vill värna om den mobilitet som den möjliggör. Men vi är också medvetna om att för att vi ska kunna skapa en hållbar samhällsutveckling så måste vi göra bilismen hållbar. Där har vi alla ett ansvar och vi arbetar hela tiden mot att kunna låta bilister göra aktiva och hållbara val, säger Daniel Slorafoss, ansvarig för hälsa, säkerhet och miljö på OKQ8.

I början av sommaren 2012 lanserade OKQ8 ett index för hållbar bilism som inkluderar både miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet. Indexet skapades för att uppmärksamma och skapa debatt kring konceptet hållbar bilism. Det är ett sätt att förtydliga vad OKQ8 arbetar mot och samtidigt göra det möjligt att mäta utvecklingen över tid.

Om hållbarhetsredovisningen och Global Reporting Initiative:
Årets redovisning omfattar räkenskapsåret 1 mars 2012 till
28 februari 2013 och redovisas enligt GRI-ramverkets tillämpningsnivå C (G3). En redovisning som följer Global Reporting Initiatives (GRI) internationella ramverk för hållbarhetsredovisningar ska leva upp till ett flertal principer som handlar om redovisningens innehåll och kvalitet.Till exempel ska både framgångar och motgångar redovisas, innehållet ska inte vara vilseledande men visa på de viktigaste hållbarhetsfrågorna och vara jämförbart med andra GRI- redovisningar. Årets redovisning är inte granskad av tredje part.

För mer information, kontakta:
Daniel Slorafoss, Head of SSHE, OKQ8, 070-268 00 16, daniel.slorafoss@okq8.se
Carolina Rössner, Head of Communication OKQ8, 070-268 00 95, press@okq8.se.
Källa: OKQ8

Senaste nyheter