Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

OKQ8 har öppnat Västsveriges första hållbara drivmedelsstation

https://www.klimatsmart.se/images/news/q8b250x177.jpg

När OKQ8 öppnar Västsveriges första hållbara drivmedelsstation vid Landvetters nya handelsområde Airport City har stationen en konstruktion av trä, gräsbeklätt tak med solceller och snabbladdstolpe för elbilar. Den nya drivmedelsstationen, som förbrukar hälften så mycket energi som en traditionell station, invigs i dag av landshövdingen i Västra Götalands län och kommunstyrelsens ordförande i Härryda kommun. Som ytterligare ett led i vår hållbarhetsvision fortsätter vi arbetet att bygga framtidens stationer redan idag. Drivmedelsstationen i Landvetter är den fjärde i sitt slag som OKQ8 öppnar i Sverige med en tydlig hållbarhetsprofil. Stationen invigs idag av Landshövdingen i Västra Götalands Län, Lars Bäckström, och Kommunstyrelsens ordförande i Härryda kommun, Annette Eiserman-Wikström. Miljöanpassad drivmedelsstation av trä och gräsbeklätt sedumtak: Den nya stationen i Landvetter är byggd med ambitionen att drivas med minsta möjliga miljöpåverkan och gör av med 50 procent mindre energi än en traditionell station. Byggnaden är även miljöoptimerad med maximal användning av hållbara material, byggd i limträ istället för av stål. Andra genomtänkta miljöattribut som gör stationen hållbar är solceller som energikälla och snabbladdstolpar för elbilar. - Som ett av Sveriges största drivmedelsbolag har vi ett stort ansvar för hållbar utveckling. Stationen i Landvetter blir ytterligare ett bevis för vår satsning på en hållbar bilism. Vår förhoppning är att kontinuerligt bygga morgondagens hållbara drivmedelsstationer redan idag, säger Rasmus Billborn, byggprojektchef OKQ8. Hållbar station med helt ny butiksupplevelse – Quick To Go: Förutom en tydlig hållbarhetsprofil ingår stationen i OKQ8:s nya Quick To Go-koncept som gör stoppet på vägen enklare och godare. Quick To Go innebär en helt ny butiksupplevelse på den svenska marknaden där OKQ8:s bilistiska kunskap och sortiment kombineras med en ny loungeavdelning där man kan sitta ner och prova ett stort utbud av butikslagad mat och dryck av mycket hög kvalitet. Miljöelement på OKQ8 Landvetter: • Tak av sedumväxter som isolerar butiken • Miljöduk på övriga tak ytor av titanoxid som bryter ner kväve i luften med solens hjälp • Återvunnen stenull - ett naturligt material tillverkat av mineralfiber med hög återvinningsgrad - isolerar byggnaden • Laddstolpe för snabbladdning av elbilar • Solceller på stationstaket som producerar el • Kemikaliefri rening till biltvätt • Freonfritt - CO2 används till livsmedelskyla- en energisnål gas med goda värmeväxlingsegenskaper • Komfortkylan i butiken är frikyla från berget • Bergvärme • Station av limträkonstruktion - ett förnybart material som är mindre energikrävande än stål • Drivmedel: Traditionella och förnybara drivmedel såsom Diesel Bio +, el och gas (CNG). Det senare i samarbete med Eon För mer information vänligen kontakta: Rasmus Billborn, Byggprojektchef Tfn: 08-506 802 99 E-mail: rasmus.billborn@okq8.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

OKQ8 har öppnat Västsveriges första hållbara drivmedelsstation

2013-11-26
Vy över OKQ8 Landvetter
När OKQ8 öppnar Västsveriges första hållbara drivmedelsstation vid Landvetters nya handelsområde Airport City har stationen en konstruktion av trä, gräsbeklätt tak med solceller och snabbladdstolpe för elbilar. Den nya drivmedelsstationen, som förbrukar hälften så mycket energi som en traditionell station, invigs i dag av landshövdingen i Västra Götalands län och kommunstyrelsens ordförande i Härryda kommun.

Som ytterligare ett led i vår hållbarhetsvision fortsätter vi arbetet att bygga framtidens stationer redan idag. Drivmedelsstationen i Landvetter är den fjärde i sitt slag som OKQ8 öppnar i Sverige med en tydlig hållbarhetsprofil. Stationen invigs idag av Landshövdingen i Västra Götalands Län, Lars Bäckström, och Kommunstyrelsens ordförande i Härryda kommun, Annette Eiserman-Wikström.

Miljöanpassad drivmedelsstation av trä och gräsbeklätt sedumtak:
Den nya stationen i Landvetter är byggd med ambitionen att drivas med minsta möjliga miljöpåverkan och gör av med 50 procent mindre energi än en traditionell station. Byggnaden är även miljöoptimerad med maximal användning av hållbara material, byggd i limträ istället för av stål. Andra genomtänkta miljöattribut som gör stationen hållbar är solceller som energikälla och snabbladdstolpar för elbilar.

- Som ett av Sveriges största drivmedelsbolag har vi ett stort ansvar för hållbar utveckling. Stationen i Landvetter blir ytterligare ett bevis för vår satsning på en hållbar bilism. Vår förhoppning är att kontinuerligt bygga morgondagens hållbara drivmedelsstationer redan idag, säger Rasmus Billborn, byggprojektchef OKQ8.

Hållbar station med helt ny butiksupplevelse – Quick To Go:
Förutom en tydlig hållbarhetsprofil ingår stationen i OKQ8:s nya Quick To Go-koncept som gör stoppet på vägen enklare och godare. Quick To Go innebär en helt ny butiksupplevelse på den svenska marknaden där OKQ8:s bilistiska kunskap och sortiment kombineras med en ny loungeavdelning där man kan sitta ner och prova ett stort utbud av butikslagad mat och dryck av mycket hög kvalitet.

Miljöelement på OKQ8 Landvetter:
• Tak av sedumväxter som isolerar butiken
• Miljöduk på övriga tak ytor av titanoxid som bryter ner kväve i luften med solens hjälp
• Återvunnen stenull - ett naturligt material tillverkat av mineralfiber med hög återvinningsgrad - isolerar byggnaden
• Laddstolpe för snabbladdning av elbilar
• Solceller på stationstaket som producerar el
• Kemikaliefri rening till biltvätt
• Freonfritt - CO2 används till livsmedelskyla- en energisnål gas med goda värmeväxlingsegenskaper
• Komfortkylan i butiken är frikyla från berget
• Bergvärme
• Station av limträkonstruktion - ett förnybart material som är mindre energikrävande än stål
• Drivmedel: Traditionella och förnybara drivmedel såsom Diesel Bio +, el och gas (CNG). Det senare i samarbete med Eon

För mer information vänligen kontakta:
Rasmus Billborn, Byggprojektchef
Tfn: 08-506 802 99
E-mail: rasmus.billborn@okq8.se
Källa: OKQ8
Foto: OKQ8

Senaste nyheter