Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Obama berömde Solvatten

https://www.klimatsmart.se/images/news/axfood106x40.jpg

”Det är underbart. Grattis. Det är en fantastisk historia”, sa Barack Obama till Petra Wadström om hennes uppfinning Solvatten. Presidenten träffade Petra Wadström när han besökte KTH på onsdagen. Ett 30-tal Willys- och Hemköpsbutiker säljer sedan midsommarveckan kolsyrat vatten till förmån för den svenska uppfinningen Solvatten som ger människor i utvecklingsländer tillgång till rent vatten. Hälften av intäkterna från vattenförsäljningen går till Solvattenprojekt i Afrika. Axfood har tagit fram en halvlitersflaska med kolsyrat vatten med citronsmak som en del i samarbetet med företaget Solvatten. Flaskorna säljs för tio kronor styck där hälften av intäkterna går till Solvatten. Solvatten är en svensk uppfinning som gör det möjlig att enkelt rena och värma upp vatten. Företaget leds av uppfinnaren Petra Wadström. Axfood stöder ett pågående solvattenprojekt i Uganda. - Det känns väldigt bra att stödja Solvatten som både är ett miljö- och klimatprojekt och ett projekt som ger människor ett bättre liv, säger Anders Strålman, koncernchef för Axfood. Vår förhoppning är att med hjälp av kunderna ge fler ugandiska familjer tillgång till rent vatten. Blir projektet framgångsrikt utvidgas det till fler butiker. Rent konkret är Solvatten en lätthanterlig behållare som med hjälp av solens UV-ljus och värme renar förorenat vatten. Det ger bättre hälsa samtidigt som det går åt mindre ved för att koka vatten. Därmed minskar avskogningen. Axfood stöttar sedan tidigare Solvatten som en del av klimatkompensationen för tjänsteresor med flyg samt genom produktserien Garant Såklart. För ytterligare information vänligen kontakta: Åsa Domeij, chef miljö och socialt ansvar Axfood AB, 073-077 43 07 Ingmar Kroon, presschef Axfood AB, 0702-89 89 83

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Obama berömde Solvatten

2013-09-05
”Det är underbart. Grattis. Det är en fantastisk historia”, sa Barack Obama till Petra Wadström om hennes uppfinning Solvatten. Presidenten träffade Petra Wadström när han besökte KTH på onsdagen. Ett 30-tal Willys- och Hemköpsbutiker säljer sedan midsommarveckan kolsyrat vatten till förmån för den svenska uppfinningen Solvatten som ger människor i utvecklingsländer tillgång till rent vatten. Hälften av intäkterna från vattenförsäljningen går till Solvattenprojekt i Afrika.

Axfood har tagit fram en halvlitersflaska med kolsyrat vatten med citronsmak som en del i samarbetet med företaget Solvatten. Flaskorna säljs för tio kronor styck där hälften av intäkterna går till Solvatten.

Solvatten är en svensk uppfinning som gör det möjlig att enkelt rena och värma upp vatten. Företaget leds av uppfinnaren Petra Wadström. Axfood stöder ett pågående solvattenprojekt i Uganda.

- Det känns väldigt bra att stödja Solvatten som både är ett miljö- och klimatprojekt och ett projekt som ger människor ett bättre liv, säger Anders Strålman, koncernchef för Axfood. Vår förhoppning är att med hjälp av kunderna ge fler ugandiska familjer tillgång till rent vatten. Blir projektet framgångsrikt utvidgas det till fler butiker.

Rent konkret är Solvatten en lätthanterlig behållare som med hjälp av solens UV-ljus och värme renar förorenat vatten. Det ger bättre hälsa samtidigt som det går åt mindre ved för att koka vatten. Därmed minskar avskogningen.

Axfood stöttar sedan tidigare Solvatten som en del av klimatkompensationen för tjänsteresor med flyg samt genom produktserien Garant Såklart.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Åsa Domeij, chef miljö och socialt ansvar Axfood AB, 073-077 43 07
Ingmar Kroon, presschef Axfood AB, 0702-89 89 83
Källa: Axfood

Senaste nyheter