Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Oatly rolig mat utan mjölk

https://www.klimatsmart.se/images/news/oatly-gordiggott170x92.jpg

Oatly är en serie produkter som är gjorda på ren svensk havre. De är fria från mjölk- och sojaprotein och laktos, men fulla av havrens alla nyttigheter. Sortimentet omfattar allt från havredryck och matlagningsgrädde till glass, chokladdryck och vaniljsås och kan användas till all matlagning i skolan. – Oatlys produkter passar bra att laga mat med på skolor och förskolor. Du som ska laga maten behöver inte tänkta på något särskilt när du använder Oatlys produkter. Produkterna är direkt utbytbara mot det du brukar använda. iMat mot matlagningsgrädde. Havredryck mot mjölk. Vaniljsås gjord på havre mot vanlig vaniljsås, och så vidare, säger Carina Tollmar som är produktchef på Oatly. Vi har en lista med en hel rad smarriga recept som ger skolor och förskolor nya idéer om matlagning till barn som behöver specialkost. Receptstorleken är i de flesta fall 5 portioner men går såklart bra att öka om man har flera överkänsliga barn. Vad sägs t ex om Chilikryddad Stroganoff, Rotfruktslasagne och Fisksoppa – allt utan mjölkprotein, laktos, gluten, ägg- och sojaprotein. Du kan också titta in på vår hemsida där du kan få mer inspiration och beställa receptbroschyrer. Adressen är www.oatly.se. Titta under rubrikerna Havre & Hälsa och sedan För dig som arbetar med mat. Den flytande havrebasen, som ligger till grund för alla Oatlys produkter, görs på ren, svensk havre och tillverkas i Sverige med mycket höga kvalitetskrav. Till de ekologiska produkterna används KRAV-märkt havre, medan havren i Oatlys övriga produkter är märkt med Svenskt Sigill.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Oatly rolig mat utan mjölk

2009-06-02
Oatly är en serie produkter som är gjorda på ren svensk havre. De är fria från mjölk- och sojaprotein och laktos, men fulla av havrens alla nyttigheter. Sortimentet omfattar allt från havredryck och matlagningsgrädde till glass, chokladdryck och vaniljsås och kan användas till all matlagning i skolan.

– Oatlys produkter passar bra att laga mat med på skolor och förskolor. Du som ska laga maten behöver inte tänkta på något särskilt när du använder Oatlys produkter. Produkterna är direkt utbytbara mot det du brukar använda. iMat mot matlagningsgrädde. Havredryck mot mjölk. Vaniljsås gjord på havre mot vanlig vaniljsås, och så vidare, säger Carina Tollmar som är produktchef på Oatly.

Vi har en lista med en hel rad smarriga recept som ger skolor och förskolor nya idéer om matlagning till barn som behöver specialkost. Receptstorleken är i de flesta fall 5 portioner men går såklart bra att öka om man har flera överkänsliga barn.

Vad sägs t ex om Chilikryddad Stroganoff, Rotfruktslasagne och Fisksoppa – allt utan mjölkprotein, laktos, gluten, ägg- och sojaprotein.

Du kan också titta in på vår hemsida där du kan få mer inspiration och beställa receptbroschyrer. Adressen är www.oatly.se. Titta under rubrikerna Havre & Hälsa och sedan För dig som arbetar med mat.

Den flytande havrebasen, som ligger till grund för alla Oatlys produkter, görs på ren, svensk havre och tillverkas i Sverige med mycket höga kvalitetskrav. Till de ekologiska produkterna används KRAV-märkt havre, medan havren i Oatlys övriga produkter är märkt med Svenskt Sigill.
Källor:

Senaste nyheter