Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nya vägar till hållbara jobb för unga

https://www.klimatsmart.se/images/news/tallberg250x76.jpg

I Lund går olika aktörer samman för att identifiera och utveckla nya vägar till hållbara jobb för unga. I Ronneby arbetar man med ett antal projekt som ska skapa nya hållbara arbetstillfällen. Lunds kommun och Ronneby kommun medverkar vid Tällberg Foundations globala forum Rework The World i juni. Inom tio år kommer mellan 500 miljoner och 1 miljard människor att behöva komma ut på arbetsmarknaden. Det är en global utmaning. Nu behöver den traditionella jobbagendan fogas ihop med ekonomisk tillväxt, social stabilitet och ekologisk varaktighet. Sverige och världen behöver skapa jobb till unga människor och samtidigt klara de utmaningar vi står inför när det gäller klimat och miljö. Den 2-5 juni samlar Tällberg Foundation, i samarbete med det globala ungdomsnätverket YES Inc, två tusen lokala och globala ledare i Leksand för att diskutera idéer, konkreta förslag och lösningar på hållbara jobb. Det kommer att bli dynamiska dagar med ett gediget program. Fler än hundra konkreta innovationer och hållbara lösningar kommer att presentera hur jobbagendan praktiskt kommer in i olika sektorer, ex renovering av miljonprogrammen, investeringar i förnybar energi mm. Både Lunds och Ronneby kommun är några av de svenska aktörer som är med på forumet för att presentera egna satsningar och hämta nya intryck. Med anledning av det anordnar Tällberg Foundation tillsammans med Lunds och Ronneby kommun en kortare pressträff för att berätta om Rework The World. Under några år har frågan om hållbar utveckling varit i fokus, men exemplen är ännu relativt få där den ekonomiska politiken – inklusive arbetsmarknadspolitiken - genomsyrats av målsättningen om hållbarhet. Rework The World är ett utmärkt tillfälle att öka förståelsen för hur de globala utmaningarna hänger samman. Välkommen att höra mer om sommarens stora forum! Vi bjuder på lättare lunch. Tid: Onsdag 28 april, kl. 12-13. Plats: Knutsalen, Rådhuset, Stortorget 7, Lund. För mer information, kontakta Marie Slettengren, 0709-795 666 eller Karin Lindroth Renhäll, 046-35 59 78, 0734-15 09 55.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nya vägar till hållbara jobb för unga

2010-04-28
I Lund går olika aktörer samman för att identifiera och utveckla nya vägar till hållbara jobb för unga. I Ronneby arbetar man med ett antal projekt som ska skapa nya hållbara arbetstillfällen. Lunds kommun och Ronneby kommun medverkar vid Tällberg Foundations globala forum Rework The World i juni.

Inom tio år kommer mellan 500 miljoner och 1 miljard människor att behöva komma ut på arbetsmarknaden. Det är en global utmaning. Nu behöver den traditionella jobbagendan fogas ihop med ekonomisk tillväxt, social stabilitet och ekologisk varaktighet. Sverige och världen behöver skapa jobb till unga människor och samtidigt klara de utmaningar vi står inför när det gäller klimat och miljö.

Den 2-5 juni samlar Tällberg Foundation, i samarbete med det globala ungdomsnätverket YES Inc, två tusen lokala och globala ledare i Leksand för att diskutera idéer, konkreta förslag och lösningar på hållbara jobb. Det kommer att bli dynamiska dagar med ett gediget program. Fler än hundra konkreta innovationer och hållbara lösningar kommer att presentera hur jobbagendan praktiskt kommer in i olika sektorer, ex renovering av miljonprogrammen, investeringar i förnybar energi mm.

Både Lunds och Ronneby kommun är några av de svenska aktörer som är med på forumet för att presentera egna satsningar och hämta nya intryck. Med anledning av det anordnar Tällberg Foundation tillsammans med Lunds och Ronneby kommun en kortare pressträff för att berätta om Rework The World.

Under några år har frågan om hållbar utveckling varit i fokus, men exemplen är ännu relativt få där den ekonomiska politiken – inklusive arbetsmarknadspolitiken - genomsyrats av målsättningen om hållbarhet. Rework The World är ett utmärkt tillfälle att öka förståelsen för hur de globala utmaningarna hänger samman.

Välkommen att höra mer om sommarens stora forum! Vi bjuder på lättare lunch.
Tid: Onsdag 28 april, kl. 12-13.
Plats: Knutsalen, Rådhuset, Stortorget 7, Lund.

För mer information, kontakta Marie Slettengren, 0709-795 666 eller Karin Lindroth Renhäll, 046-35 59 78, 0734-15 09 55.

Senaste nyheter