Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nya möten med Näringslivets Miljöchefer

https://www.klimatsmart.se/images/news/nmc250x66.jpg

22/2 Rundabordsmöte: Framgång via ett kommunikativt ledarskap. ”Ledarskap handlar om att få alla medarbetare att med beslutsamhet och entusiasm sträva mot samma mål. Ledare blir du genom ditt sätt att vara och hur du påverkar andra. Ditt ledarskap formas i dina relationer till framför allt dina medarbetare.' Så enkelt definierar organisationen ”Ledarna” vad ledarskap är i praktiken. Att vara ledare handlar alltså egentligen om att påverka. Och vare sig du är miljöchef eller innehar någon annan position är denna förmåga otroligt värdefull att ha nycklar till. (Endast för medlemmar) 24/2 Miljökommunikation- att sälja in miljöarbetet internt och externt. Miljöarbete är i högsta grad en kommunikationsfråga som ställer höga krav. Det är många, både inom och utom den egna organisationen, som man behöver ha en dialog med. Våra föredragshållare kommer att ge flera nyttiga tips om hur man bäst kan kommunicera ut sitt miljöbudskap, både externt och internt. Det kommer även bli en praktisk workshop där vi får chans att använda våra nya färdigheter. 25/2 Frukostmöte med Pär Larshans från Max Hamburgare. Max har valt att aktivt kommunicera sina klimatsatsningar, genom detta har de både fått miljöpriser och beskyllningar för greenwash. Ta detta tillfälle för att lyssna till Pär Larshans om hans tankar kring Max hållbarhetsarbete. 26/2 Ett hållbart ledarskap – vad innebär det och hur uppnås det? Alla kan vi konstatera att klimatfrågan är komplex och att vi måste hjälpas åt för att lösa den, på alla nivåer. Det ställer stora krav på kunskap och kompetens hos ledare, något som inte minst visade sig i Köpenhamn under COP15. Utmaningen för ledare ligger bland annat i att förvalta och utveckla andra människors kompetens och idéer till lösningar, samt att fatta hållbara beslut i komplexa situationer. 5/3 NMC Väst - Vem tar ansvar för klimatet Västsvenska Miljörättsföreningen, nätverket GAME och Näringslivets miljöchefer (NMC) inbjuder till seminariet: Vem tar ansvar för Klimatet? 23/3 Eftermiddagsmöte med Jonathan Banks, Business Insight Director, Nielsen Company. Jonathan Banks, Business Insight Director, Nielsen Europe analyserar och fångar upp trender och händelser inom den europeiska handeln. Med över 30 års erfarenhet inom försäljning och marknadsföring är Jonathan en mycket uppskattad talare och moderator vid många av branschens stora evenemang runt om i världen. 20/4 Sustainability Day med Hållbart ledarskap 2009 och NMCs årsmöte. Boka redan nu i datumet för Norra Europas största Hållbarhetskonferens. 25/8 2010 går sensommarmötet av stapeln på Gotland. Boka redan nu in 25-27 augusti 2010. Då besöker vi Gotland för årets sensommarmöte.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nya möten med Näringslivets Miljöchefer

2010-04-20
22/2 Rundabordsmöte: Framgång via ett kommunikativt ledarskap. ”Ledarskap handlar om att få alla medarbetare att med beslutsamhet och entusiasm sträva mot samma mål. Ledare blir du genom ditt sätt att vara och hur du påverkar andra. Ditt ledarskap formas i dina relationer till framför allt dina medarbetare.' Så enkelt definierar organisationen ”Ledarna” vad ledarskap är i praktiken. Att vara ledare handlar alltså egentligen om att påverka. Och vare sig du är miljöchef eller innehar någon annan position är denna förmåga otroligt värdefull att ha nycklar till.
(Endast för medlemmar)

24/2 Miljökommunikation- att sälja in miljöarbetet internt och externt. Miljöarbete är i högsta grad en kommunikationsfråga som ställer höga krav. Det är många, både inom och utom den egna organisationen, som man behöver ha en dialog med. Våra föredragshållare kommer att ge flera nyttiga tips om hur man bäst kan kommunicera ut sitt miljöbudskap, både externt och internt. Det kommer även bli en praktisk workshop där vi får chans att använda våra nya färdigheter.

25/2 Frukostmöte med Pär Larshans från Max Hamburgare.
Max har valt att aktivt kommunicera sina klimatsatsningar, genom detta har de både fått miljöpriser och beskyllningar för greenwash. Ta detta tillfälle för att lyssna till Pär Larshans om hans tankar kring Max hållbarhetsarbete.

26/2 Ett hållbart ledarskap – vad innebär det och hur uppnås det? Alla kan vi konstatera att klimatfrågan är komplex och att vi måste hjälpas åt för att lösa den, på alla nivåer. Det ställer stora krav på kunskap och kompetens hos ledare, något som inte minst visade sig i Köpenhamn under COP15. Utmaningen för ledare ligger bland annat i att förvalta och utveckla andra människors kompetens och idéer till lösningar, samt att fatta hållbara beslut i komplexa situationer.

5/3 NMC Väst - Vem tar ansvar för klimatet
Västsvenska Miljörättsföreningen, nätverket GAME och Näringslivets miljöchefer (NMC) inbjuder till seminariet: Vem tar ansvar för Klimatet?

23/3 Eftermiddagsmöte med Jonathan Banks, Business Insight Director, Nielsen Company. Jonathan Banks, Business Insight Director, Nielsen Europe analyserar och fångar upp trender och händelser inom den europeiska handeln. Med över 30 års erfarenhet inom försäljning och marknadsföring är Jonathan en mycket uppskattad talare och moderator vid många av branschens stora evenemang runt om i världen.

20/4 Sustainability Day med Hållbart ledarskap 2009 och NMCs årsmöte. Boka redan nu i datumet för Norra Europas största Hållbarhetskonferens.

25/8 2010 går sensommarmötet av stapeln på Gotland. Boka redan nu in 25-27 augusti 2010. Då besöker vi Gotland för årets sensommarmöte.

Senaste nyheter