Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ny trumteknik spar vatten i tvättmaskin

https://www.klimatsmart.se/images/news/podab129x28.gif

Ny trumteknik gör PODABs nya fastighetstvättmaskin än mer effektiv. Water Efficiency Drum (WED) kallas den nya trumman för BaseLine-seriens modell TM 5056. Man har minimerat avståndet mellan den inre och den yttre trumman, vilket gör en låg vattenförbrukning ännu lägre. Med bibehållet tvättresultat. Tvättbetyg AA, energiklass A+ (EN 60456). Tvättmaskinen har förutom standardprogrammen, flera extra varianter som ett modernt liv kräver; ett snabbt 20°C-program (används för att fräscha upp dina plagg), Hygienprogram (längre bearbetningstid i huvudtvätten och sköljning med högre vattennivå), Allergiprogram (två extra sköljningar) och förstås Express. BaseLine TM 5056 är inte bara energisnål och har ett stort urval av tvättprogram. Liksom storasyster StreamLine, har BaseLine-serien fortfarande de tystaste maskinerna på marknaden för professionella tvättmaskiner. Ljudnivån vid tvätt är inte högre än 47 dB (A), det kan jämföras med ett vanligt samtal som mäter 50 – 60 dB (A). Tvättmaskinen ger så lite vibrationer att den utan problem kan ställas i vindtvättstugan eller i en tvättstuga som finns på ett våningsplan. Ljudet från tvättmaskinen kommer inte att störa grannarna under. Den tydliga displayen visar instruktionerna på 17 olika språk. Lättare för flerfamiljshusets hyresgäster att förstå vilket program som ska väljas om man inte har svenska som modersmål. Hur lång tid är det kvar? Står på displayen. Du hinner ta en påtår eller läsa färdigt sagan. ­Vi tycker TM 5056 är ett riktigt bra miljöalternativ med så låg vattenförbrukning (vilket ger låg energiförbrukning), berättar Jimmy Nilsson, VD. ­Dessutom finns möjligheten att fräscha upp kläderna i stället för att tvätta dem och det sparar också energi. Riktigt låg ljudnivå och i princip inga vibrationer ger en bra inomhusmiljö för hyresgästerna. Ett bra miljöalternativ från PODAB, avslutar Jimmy. Fakta: • Fastighetstvättmaskin med kapacitet 5,6 kg • Water Efficiency Drum • LCD-display visar instruktioner på 17 språk • Ljudnivå; 47 dB (A) tvätt, 60 dB (A) centrifugering • 595x632x850 mm (BxDxH) Miljöfakta (60° C, full maskin bomull) Vatten 7,86 l/kg tvätt Energi 0,17 kWh/kg tvätt För mer information kontakta VD Jimmy Nilsson, 031-752 01 31, jimmy.nilsson@podab.se PODAB är ett familjeföretag som levererat tvättutrustning till svenska tvättstugor i 65 år. Företaget är idag en av de ledande leverantörerna av tvättutrustning i Sverige. PODAB omsätter 65 MKR och har 22 anställda. Huvudkontor och lager ligger i Göteborg. PODAB är specialiserade på professionell utrustning för tvätt av textilier. Med det bredaste produktsortimentet på marknaden erbjuder vi det bästa alternativet för varje behov.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ny trumteknik spar vatten i tvättmaskin

2010-06-02
Ny trumteknik gör PODABs nya fastighetstvättmaskin än mer effektiv. Water Efficiency Drum (WED) kallas den nya trumman för BaseLine-seriens modell TM 5056. Man har minimerat avståndet mellan den inre och den yttre trumman, vilket gör en låg vattenförbrukning ännu lägre. Med bibehållet tvättresultat. Tvättbetyg AA, energiklass A+ (EN 60456).

Tvättmaskinen har förutom standardprogrammen, flera extra varianter som ett modernt liv kräver; ett snabbt 20°C-program (används för att fräscha upp dina plagg), Hygienprogram (längre bearbetningstid i huvudtvätten och sköljning med högre vattennivå), Allergiprogram (två extra sköljningar) och förstås Express.

BaseLine TM 5056 är inte bara energisnål och har ett stort urval av tvättprogram. Liksom storasyster StreamLine, har BaseLine-serien fortfarande de tystaste maskinerna på marknaden för professionella tvättmaskiner. Ljudnivån vid tvätt är inte högre än 47 dB (A), det kan jämföras med ett vanligt samtal som mäter 50 – 60 dB (A).

Tvättmaskinen ger så lite vibrationer att den utan problem kan ställas i vindtvättstugan eller i en tvättstuga som finns på ett våningsplan. Ljudet från tvättmaskinen kommer inte att störa grannarna under.

Den tydliga displayen visar instruktionerna på 17 olika språk. Lättare för flerfamiljshusets hyresgäster att förstå vilket program som ska väljas om man inte har svenska som modersmål. Hur lång tid är det kvar? Står på displayen. Du hinner ta en påtår eller läsa färdigt sagan.

­Vi tycker TM 5056 är ett riktigt bra miljöalternativ med så låg vattenförbrukning (vilket ger låg energiförbrukning), berättar Jimmy Nilsson, VD. ­Dessutom finns möjligheten att fräscha upp kläderna i stället för att tvätta dem och det sparar också energi. Riktigt låg ljudnivå och i princip inga vibrationer ger en bra inomhusmiljö för hyresgästerna. Ett bra miljöalternativ från PODAB, avslutar Jimmy.

Fakta:
• Fastighetstvättmaskin med kapacitet 5,6 kg
• Water Efficiency Drum
• LCD-display visar instruktioner på 17 språk
• Ljudnivå; 47 dB (A) tvätt, 60 dB (A) centrifugering
• 595x632x850 mm (BxDxH)
Miljöfakta (60° C, full maskin bomull)
Vatten 7,86 l/kg tvätt
Energi 0,17 kWh/kg tvätt

För mer information kontakta VD Jimmy Nilsson, 031-752 01 31, jimmy.nilsson@podab.se

PODAB är ett familjeföretag som levererat tvättutrustning till svenska tvättstugor i 65 år. Företaget är idag en av de ledande leverantörerna av tvättutrustning i Sverige. PODAB omsätter 65 MKR och har 22 anställda. Huvudkontor och lager ligger i Göteborg. PODAB är specialiserade på professionell utrustning för tvätt av textilier. Med det bredaste produktsortimentet på marknaden erbjuder vi det bästa alternativet för varje behov.
Källa: PODAB

Senaste nyheter