Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ny pallplats målet för Team biogas.se

https://www.klimatsmart.se/images/news/biogas.se200x67.png

Team biogas.se tog sin första pallplats i STCC på Ring Knutstorp förra året. Nu är teamet med mästerskapets klimatsmartaste bilar tillbaka på banan i Skåne. Målsättningen är given – pallen såklart! Team biogas.se med fick en bra start på STCC-säsongen 2010. En imponerande insats på Jyllandsringen i Danmark toppades med Patrik Olssons tredjeplats i det andra heatet. – Över förväntan. Jag hade inte räknat med pallen redan i årets första deltävling, säger Olsson, ler och tillägger: – Nu är det bara att upprepa den placeringen på Knutstorp. Han vet hur man gör. I fjol blev Patrik Olsson nämligen tvåa bakom Johan Stureson i det andra av de båda loppen på Ring Knutstorp. Det var biogasteamets första pallplats med VW Scirocco. Den andra kom som bekant i Danmark för två veckor sedan. Känslan inför besöket i Skåne är bra i hela teamet. Fredrik Ekblom säger så här inför årets första STCC-race på svensk mark: – Jag tror Knutstorp passar oss bättre än Jyllandsringens långa och långsamma kurvor. Vi har ett betydligt bättre utgångsläge nu. Ekblom är ordentligt sugen på en framskjuten placering. Han låg trea när han blev petad av banan i det andra av de båda loppen i Danmark. Även teamchefen Tommy Kristoffersson är full av tillförsikt inför deltävlingen i Skåne. – Vi har tre tydliga mål inför besöket på Knutstorp. Det första är att förbättra vår racepace, det andra att nå den andra kvalomgången och det tredje är att vi ska stå på pallen innan helgen är slut, säger Kristoffersson. Arbetet med Volkswagens och E.ON:s båda biogasdrivna VW Scirocco har varit intensivt sedan premiären. – Vi har analyserat vår insats i Danmark och utifrån vad vi lärde oss där vidareutvecklat bilarna, säger Kristoffersson, som är övertygad om att både Fredrik Ekblom och Patrik Olsson har stora chanser att slå sig in bland de tre främsta på Ring Knutstorp. Tidschema STCC Knutstorp Lördag 8 maj Kl 09.00-09.45: Test. Kl 10.20-10.40: Kval, del 1. Kl 10.45-10.55: Kval, del 2. Kl 12.20-13.15: Gridshow Kl 13.30-13.55: Heat 1, 19 varv. Kl 15.30-15.55: Heat 2, 19 varv För mer information, kontakta Marcus Thomasfolk, Volkswagen Personbilar, 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se eller Mikael Petrovic, E.ON, 0705-69 71 56, mikael.petrovic@eon.se eller Tommy Kristoffersson, teamchef Biogas.se, 0702-411 529. Team Biogas.se är världens första racingteam som kör på biogas - marknadens mest klimatsmarta bränsle. Bakom Biogas.se står energiföretaget E.ON - med målet att erbjuda förnybart drivmedel till alla Sveriges bilister - som tillsammans med samarbetsparterna Volkswagen och LRF deltar i STCC med två biogasdrivna Scirocco. Teamets förare är Fredrik Ekblom och Patrik Olsson. STCC är Sveriges tuffaste racingmästerskap för standardbilar och körs under nio deltävlingar från 25 april till 2 oktober.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ny pallplats målet för Team biogas.se

2010-05-08
Team biogas.se tog sin första pallplats i STCC på Ring Knutstorp förra året. Nu är teamet med mästerskapets klimatsmartaste bilar tillbaka på banan i Skåne. Målsättningen är given – pallen såklart!

Team biogas.se med fick en bra start på STCC-säsongen 2010. En imponerande insats på Jyllandsringen i Danmark toppades med Patrik Olssons tredjeplats i det andra heatet.

– Över förväntan. Jag hade inte räknat med pallen redan i årets första deltävling, säger Olsson, ler och tillägger:

– Nu är det bara att upprepa den placeringen på Knutstorp. Han vet hur man gör. I fjol blev Patrik Olsson nämligen tvåa bakom Johan Stureson i det andra av de båda loppen på Ring Knutstorp. Det var biogasteamets första pallplats med VW Scirocco. Den andra kom som bekant i Danmark för två veckor sedan.

Känslan inför besöket i Skåne är bra i hela teamet. Fredrik Ekblom säger så här inför årets första STCC-race på svensk mark:

– Jag tror Knutstorp passar oss bättre än Jyllandsringens långa och långsamma kurvor. Vi har ett betydligt bättre utgångsläge nu. Ekblom är ordentligt sugen på en framskjuten placering. Han låg trea när han blev petad av banan i det andra av de båda loppen i Danmark.

Även teamchefen Tommy Kristoffersson är full av tillförsikt inför deltävlingen i Skåne.

– Vi har tre tydliga mål inför besöket på Knutstorp. Det första är att förbättra vår racepace, det andra att nå den andra kvalomgången och det tredje är att vi ska stå på pallen innan helgen är slut, säger Kristoffersson.

Arbetet med Volkswagens och E.ON:s båda biogasdrivna VW Scirocco har varit intensivt sedan premiären.

– Vi har analyserat vår insats i Danmark och utifrån vad vi lärde oss där vidareutvecklat bilarna, säger Kristoffersson, som är övertygad om att både Fredrik Ekblom och Patrik Olsson har stora chanser att slå sig in bland de tre främsta på Ring Knutstorp.

Tidschema STCC Knutstorp

Lördag 8 maj
Kl 09.00-09.45: Test.
Kl 10.20-10.40: Kval, del 1.
Kl 10.45-10.55: Kval, del 2.
Kl 12.20-13.15: Gridshow
Kl 13.30-13.55: Heat 1, 19 varv.
Kl 15.30-15.55: Heat 2, 19 varv

För mer information, kontakta Marcus Thomasfolk, Volkswagen Personbilar, 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se eller Mikael Petrovic, E.ON, 0705-69 71 56, mikael.petrovic@eon.se eller Tommy Kristoffersson, teamchef Biogas.se, 0702-411 529.

Team Biogas.se är världens första racingteam som kör på biogas - marknadens mest klimatsmarta bränsle. Bakom Biogas.se står energiföretaget E.ON - med målet att erbjuda förnybart drivmedel till alla Sveriges bilister - som tillsammans med samarbetsparterna Volkswagen och LRF deltar i STCC med två biogasdrivna Scirocco. Teamets förare är Fredrik Ekblom och Patrik Olsson. STCC är Sveriges tuffaste racingmästerskap för standardbilar och körs under nio deltävlingar från 25 april till 2 oktober.
Källa: Team Biogas

Senaste nyheter