Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ny organisation Solander Science Park

https://www.klimatsmart.se/images/news/sspnyorganisation250x125.jpg

Solander Science Park är namnet på ett lokalt initierat gemensamt utvecklingsarbete mellan Smurfit Kappa, SCA Munksund, ETC (Energitekniskt Centrum) och Piteå Kommun samt IS Pite. Under 2008-2010 pågick ett projekt med att utveckla verksamheten och etablera Solander Science Park nationellt och internationellt som ett centrum för Bio Raff teknik. Detta visade sig vara en mycket lyckad satsning där idag flera företag är aktiva med bland annat utveckling av BioDME (Chemrec), dieselolja från Tallolja (SunPine) med mera. Projektet Solander Science Park har nu blivit beviljad nya EU-medel och kommer därför att drivas vidare under 2011-2013. Syftet är att senast år 2013 ha byggt upp en utvecklingsmiljö i världsklass inom bioraffinaderiområdet där infrastruktursatsningar, världsledande forskning, affärsutveckling, kunskapsöverföring och konferensverksamhet går hand i hand. Johan Hedin har fått förnyat förtroende som projektledare för Solander Science Park. Under januari har Solander Science Park anställt en kommunikatör och en administratör för att stärka upp organisationen. Målet med verksamheten är att bli dubbelt så stora till 2013. För att lyckas med det måste vi jobba hårt med att hjälpa företagen att växa, men också hitta nya företag som vill etablera sig i Piteå, säger Johan Hedin, projektledare och ansvarig för verksamheten. Utmaningen ligger i att få lokala och regionala företag intresserade av det som händer på forskningsområdet och vilja vara med i utvecklingen av förnyelsebara bränslen från skogen. En annan utmaning är att kommunicera på rätt sätt och till rätt målgrupper, vilket blir en av uppgifterna för vår nya kommunikatör. - Maria Näslund, kommunikatör, maria.naslund@solandersciencepark.se. På posten som kommunikatör har vi anställt Maria Näslund. Hon kommer närmast från fritidsförvaltningen på Luleå kommun där hon jobbat som förvaltningsredaktör. Innan dess var hon anställd som kommunikatör på SWEBO Bioenergy i Boden. Hon har tio års erfarenhet inom det grafiska yrket och har en fil.kand. i mediepedagogik, dessutom är hon utbildad yrkeslärare inom media. Maria kommer att ha hand om intern och extern kommunikation i form av hemsida, sociala medier, grafiskt material, samt verka som samordnare/koordinator vid besök på Solander Science Park. - Lotta Karlsson, reception/administration, lotta.karlsson@solandersciencepark.se. Lotta Karlsson är nu anställd på heltid som administratör för projektet. Därutöver sitter hon även i husets reception och telefonväxel. Lotta arbetade tidigare halvtid åt Energitekniskt Centrum i Piteå och halvtid inom det gamla projektet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ny organisation Solander Science Park

2011-02-17
Solander Science Park är namnet på ett lokalt initierat gemensamt utvecklingsarbete mellan Smurfit Kappa, SCA Munksund, ETC (Energitekniskt Centrum) och Piteå Kommun samt IS Pite. Under 2008-2010 pågick ett projekt med att utveckla verksamheten och etablera Solander Science Park nationellt och internationellt som ett centrum för Bio Raff teknik. Detta visade sig vara en mycket lyckad satsning där idag flera företag är aktiva med bland annat utveckling av BioDME (Chemrec), dieselolja från Tallolja (SunPine) med mera.

Projektet Solander Science Park har nu blivit beviljad nya EU-medel och kommer därför att drivas vidare under 2011-2013. Syftet är att senast år 2013 ha byggt upp en utvecklingsmiljö i världsklass inom bioraffinaderiområdet där infrastruktursatsningar, världsledande forskning, affärsutveckling, kunskapsöverföring och konferensverksamhet går hand i hand.

Johan Hedin har fått förnyat förtroende som projektledare för Solander Science Park.
Under januari har Solander Science Park anställt en kommunikatör och en administratör för att stärka upp organisationen. Målet med verksamheten är att bli dubbelt så stora till 2013. För att lyckas med det måste vi jobba hårt med att hjälpa företagen att växa, men också hitta nya företag som vill etablera sig i Piteå, säger Johan Hedin, projektledare och ansvarig för verksamheten. Utmaningen ligger i att få lokala och regionala företag intresserade av det som händer på forskningsområdet och vilja vara med i utvecklingen av förnyelsebara bränslen från skogen. En annan utmaning är att kommunicera på rätt sätt och till rätt målgrupper, vilket blir en av uppgifterna för vår nya kommunikatör.

- Maria Näslund, kommunikatör, maria.naslund@solandersciencepark.se.
På posten som kommunikatör har vi anställt Maria Näslund. Hon kommer närmast från fritidsförvaltningen på Luleå kommun där hon jobbat som förvaltningsredaktör. Innan dess var hon anställd som kommunikatör på SWEBO Bioenergy i Boden. Hon har tio års erfarenhet inom det grafiska yrket och har en fil.kand. i mediepedagogik, dessutom är hon utbildad yrkeslärare inom media. Maria kommer att ha hand om intern och extern kommunikation i form av hemsida, sociala medier, grafiskt material, samt verka som samordnare/koordinator vid besök på Solander Science Park.

- Lotta Karlsson, reception/administration, lotta.karlsson@solandersciencepark.se.
Lotta Karlsson är nu anställd på heltid som administratör för projektet. Därutöver sitter hon även i husets reception och telefonväxel. Lotta arbetade tidigare halvtid åt Energitekniskt Centrum i Piteå och halvtid inom det gamla projektet.

Senaste nyheter