Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nu måste branschen få svar om miljöbilar

https://www.klimatsmart.se/images/news/energigassverige226x118h.png

Nu börjar läget bli akut. Beskedet från regeringen om fortsatt reducering av förmånsvärdet på gasbilarna dröjer. I budgetpropositionen från i höstas skrev regeringen att man har som reformambition att förlänga satsningen efter 2011 och avsåg då att återkomma. Men ännu har vi ingenting hört och nu börjar vi se mycket oroande konsekvenser. Redan förra året såg vi ett klart trendbrott i gasbilsförsäljningen. Den så positiva försäljningskurva som vi har sett de senaste åren fick sig ett klart bräck. I början av år 2010 låg andelen försålda gasbilar nästan fyra gånger över den sålda mängden år 2009. I slutet av året var förhållandet det motsatta. Klart färre gasbilar såldes än motsvarande period för året innan. Marknaden, dvs. alla de som planerar att välja gasbil som ny tjänstebil, de som tillhandahåller gasbilarna och de tillverkare som överväger att starta produktion av gasfordon måste nu få klara besked. Energigas Sverige arbetar intensivt med frågan. Redan i maj förra året uppvaktade vi och branschen Näringsdepartementet i frågan. Nu har vi begärt ett återbesök. Vi försöker också att informera riksdagsledamöter och andra om brådskan. Ta gärna tillfället i akt du med om du träffar representanter från regering eller riksdagen! Fordonsgas är i dagsläget det miljöbästa drivmedlet. Detta beslut är därmed viktigt för att nå målet om en fossiloberoende fordonsflotta. Beslutet från regeringen borde vara enkelt och beskedet komma snabbt. Förläng det reducerade förmånsvärdet – det är en investering som lönar sig! Anders Mathiasson, vd Energigas Sverige Jakob Lagercrantz, ordförande Gröna Bilister Hans Kreisel vd E.ON Gas Sverige AB, Bo Ramberg vd FordonsGas Sverige AB, Sten Forsberg chef Volkswagen Sverige, Jörg Himmelman vd Mercedes-Benz Sverige AB, Dan Blomberg vd Alternative Fuel Vehicles (AFV)

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nu måste branschen få svar om miljöbilar

2011-01-27
Nu börjar läget bli akut. Beskedet från regeringen om fortsatt reducering av förmånsvärdet på gasbilarna dröjer.

I budgetpropositionen från i höstas skrev regeringen att man har som reformambition att förlänga satsningen efter 2011 och avsåg då att återkomma. Men ännu har vi ingenting hört och nu börjar vi se mycket oroande konsekvenser.

Redan förra året såg vi ett klart trendbrott i gasbilsförsäljningen. Den så positiva försäljningskurva som vi har sett de senaste åren fick sig ett klart bräck. I början av år 2010 låg andelen försålda gasbilar nästan fyra gånger över den sålda mängden år 2009. I slutet av året var förhållandet det motsatta. Klart färre gasbilar såldes än motsvarande period för året innan. Marknaden, dvs. alla de som planerar att välja gasbil som ny tjänstebil, de som tillhandahåller gasbilarna och de tillverkare som överväger att starta produktion av gasfordon måste nu få klara besked.

Energigas Sverige arbetar intensivt med frågan. Redan i maj förra året uppvaktade vi och branschen Näringsdepartementet i frågan. Nu har vi begärt ett återbesök. Vi försöker också att informera riksdagsledamöter och andra om brådskan. Ta gärna tillfället i akt du med om du träffar representanter från regering eller riksdagen!

Fordonsgas är i dagsläget det miljöbästa drivmedlet. Detta beslut är därmed viktigt för att nå målet om en fossiloberoende fordonsflotta. Beslutet från regeringen borde vara enkelt och beskedet komma snabbt. Förläng det reducerade förmånsvärdet – det är en investering som lönar sig!

Anders Mathiasson, vd Energigas Sverige
Jakob Lagercrantz, ordförande Gröna Bilister
Hans Kreisel vd E.ON Gas Sverige AB,
Bo Ramberg vd FordonsGas Sverige AB,
Sten Forsberg chef Volkswagen Sverige,
Jörg Himmelman vd Mercedes-Benz Sverige AB,
Dan Blomberg vd Alternative Fuel Vehicles (AFV)

Senaste nyheter