Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nötköttsproducenter som bidrar till hållbar utveckling

https://www.klimatsmart.se/images/news/svensktsigill-kott250x304.jpg

Det första köttet från klimatcertifierad produktion i Västernorrland lanseras i dagarna. Antalet klimatcertifierade nötköttsproducenter växer stadigt. Lundgrens Lantbruk i Bjärtrå bidrar nu starkt till hållbar utveckling i produktionen av nötkött. Hos Bertil och Pia Lundgren i Bjärtrå betar sommartid 150 nötkreatur av rasen Limousin. Under 2013 har gården gjort ett stort beting – man har klimatcertifierat produktionen enligt IP Sigill Klimatcertifiering. Detta innebär att gården har minskat klimatpåverkan i produktionen. Djuren fodras med gräs och inte soja, de är friska och växer stabilt, gården sparar energi och hushåller med kvävet. Djuren betar under sommarhalvåret vilket ger biologisk mångfald och öppna landskap. Allt detta kontrolleras av en oberoende tredje part, ett certifieringsorgan. Köttet slaktas och styckas lokalt, och säljs sedan under varumärket ”Bondens frys” i frysdiskar/frysskåp som märks med Svenskt Sigill Klimatcertifierad i Kramfors med omnejd. Man kan dessutom beställa köttlådor direkt från gården genom hemsidan Lundgrenslantbruk.se. Hängmörning och varsam hantering av djuren ger ett smakrikt och mört kött. - Lundgrens Lantbruk är föregångare som tar det här steget och det är extra roligt att se klimatcertifieringen nå ut över hela landet. Minskad klimatpåverkan i produktionen är en överlevnadsfråga och när man väljer kött kan man hålla ögonen öppna efter klimatcertifierat, då vet man att producenten gjort vad man kan för att minska klimatpåverkan. Det är även bra för den biologiska mångfalden, säger Linda Cederlund, VD på Sigill Kvalitetssystem AB som är standardägare för IP Sigill Klimatcertifiering. För mer information om Lundgrens Lantbruk kontakta: Bertil Lundgren, 070-376 45 74 bertil@lundgrenslantbruk.se www.lundgrenslantbruk.se För mer information om klimatcertifiering kontakta: Sigill Kvalitetssystem AB, 08 – 787 59 50 info@svensktsigill.se www.svensktsigill.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nötköttsproducenter som bidrar till hållbar utveckling

2014-03-19
Bertil Lundgren
Det första köttet från klimatcertifierad produktion i Västernorrland lanseras i dagarna. Antalet klimatcertifierade nötköttsproducenter växer stadigt. Lundgrens Lantbruk i Bjärtrå bidrar nu starkt till hållbar utveckling i produktionen av nötkött.

Hos Bertil och Pia Lundgren i Bjärtrå betar sommartid 150 nötkreatur av rasen Limousin. Under 2013 har gården gjort ett stort beting – man har klimatcertifierat produktionen enligt IP Sigill Klimatcertifiering. Detta innebär att gården har minskat klimatpåverkan i produktionen. Djuren fodras med gräs och inte soja, de är friska och växer stabilt, gården sparar energi och hushåller med kvävet. Djuren betar under sommarhalvåret vilket ger biologisk mångfald och öppna landskap. Allt detta kontrolleras av en oberoende tredje part, ett certifieringsorgan.

Köttet slaktas och styckas lokalt, och säljs sedan under varumärket ”Bondens frys” i frysdiskar/frysskåp som märks med Svenskt Sigill Klimatcertifierad i Kramfors med omnejd. Man kan dessutom beställa köttlådor direkt från gården genom hemsidan Lundgrenslantbruk.se.

Hängmörning och varsam hantering av djuren ger ett smakrikt och mört kött.

- Lundgrens Lantbruk är föregångare som tar det här steget och det är extra roligt att se klimatcertifieringen nå ut över hela landet. Minskad klimatpåverkan i produktionen är en överlevnadsfråga och när man väljer kött kan man hålla ögonen öppna efter klimatcertifierat, då vet man att producenten gjort vad man kan för att minska klimatpåverkan. Det är även bra för den biologiska mångfalden, säger Linda Cederlund, VD på Sigill Kvalitetssystem AB som är standardägare för IP Sigill Klimatcertifiering.

För mer information om Lundgrens Lantbruk kontakta:
Bertil Lundgren, 070-376 45 74
bertil@lundgrenslantbruk.se
www.lundgrenslantbruk.se

För mer information om klimatcertifiering kontakta:
Sigill Kvalitetssystem AB, 08 – 787 59 50
info@svensktsigill.se
www.svensktsigill.se

Senaste nyheter