Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nedbrytbar plastpåse från Archipelag.se

https://www.klimatsmart.se/images/news/Archipelag_nordic250x68.jpg

Biologiskt nedbrytbar påse från archipelag Biologiskt nedbrytbara plastpåsar Vi är ett av de få företag som importerar och marknadsför plastpåsar som är till 100% nedbrytbara i det ekologiska systemet. Påsarna finns samtliga standardstorlekar, allt från små förvaringspåsar till matkassar. De tillverkas av vegetabiliska råvaror som potatis- och majsstärkelse, med egenskaper som traditionell plast för tillverkning av påsar. Plasten innehåller inte polytylen och är komposteringsbara i vatten, koldioxid och organiska restprodukter eller i kompost. Materialet bearbetas med samma teknik som traditionella påsar som injektion, extrudering och varmformning. Påsarna kan användas flera gånger på samma sätt som en traditionell påse av plast. Nedbrytningen startas när påsen kommer i kontakt med fukta, som t.ex. i en kompost eller fuktig jord. När nedbrytningsprocessen väl startas går nedbrytningen relativt snabbt, redan efter 10 dagar har påsarnas vikt reducerats med ca 32 % och efter 20 dagar har påsarnas vikt reducerats med ca 55 %. Denna typ av påsar har EU certifikat. Vi har kontaktat de ledande matgrossisterna samt de ledande bensinbolagen för att introducera vår ekologiska plastpåse, det var enbart Statoil som visade intresse för att gå vidare och diskutera ett samarbete. I omtanken om vår miljö har vi utvecklat denna produkt, både i hänsyn till sophanteringen och att använda förnyelsebara råvaror, men trots dagens stora diskussioner för en mer ekologisk inriktning finns dock mycket litet intresse för produkter som denna. I kontinuitet med livsmedelsjättarnas satsningar på ekologisk mat och ekologiska varuhus borde det vara givet att den sista produkten som kunden får med sig hem verkligen är ekologisk.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nedbrytbar plastpåse från Archipelag.se

2009-11-03
Biologiskt nedbrytbar påse från archipelag
Biologiskt nedbrytbara plastpåsar

Vi är ett av de få företag som importerar och marknadsför plastpåsar som är till 100% nedbrytbara i det ekologiska systemet. Påsarna finns samtliga standardstorlekar, allt från små förvaringspåsar till matkassar.

De tillverkas av vegetabiliska råvaror som potatis- och majsstärkelse, med egenskaper som traditionell plast för tillverkning av påsar. Plasten innehåller inte polytylen och är komposteringsbara i vatten, koldioxid och organiska restprodukter eller i kompost. Materialet bearbetas med samma teknik som traditionella påsar som injektion, extrudering och varmformning.

Påsarna kan användas flera gånger på samma sätt som en traditionell påse av plast. Nedbrytningen startas när påsen kommer i kontakt med fukta, som t.ex. i en kompost eller fuktig jord. När nedbrytningsprocessen väl startas går nedbrytningen relativt snabbt, redan efter 10 dagar har påsarnas vikt reducerats med ca 32 % och efter 20 dagar har påsarnas vikt reducerats med ca 55 %. Denna typ av påsar har EU certifikat.

Vi har kontaktat de ledande matgrossisterna samt de ledande bensinbolagen för att introducera vår ekologiska plastpåse, det var enbart Statoil som visade intresse för att gå vidare och diskutera ett samarbete.

I omtanken om vår miljö har vi utvecklat denna produkt, både i hänsyn till sophanteringen och att använda förnyelsebara råvaror, men trots dagens stora diskussioner för en mer ekologisk inriktning finns dock mycket litet intresse för produkter som denna. I kontinuitet med livsmedelsjättarnas satsningar på ekologisk mat och ekologiska varuhus borde det vara givet att den sista produkten som kunden får med sig hem verkligen är ekologisk.

Senaste nyheter