Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Naturligt kokosvatten från Dr Martin

https://www.klimatsmart.se/images/news/kokos250x348.jpg

Har du någonsin velat prova att dricka direkt ur en kokosnöt? Nu har du chansen, nästan i alla fall. Vi har testat kokosvatten från Dr Martin, som är det absolut närmsta du kan komma att dricka från en riktig kokosnöt. Men först ska vi reda ut vad kokosvatten egentligen är för något. Kokosvatten är den klara vätska som små unga, gröna kokosnötter innehållet. Det är alltså inte samma som kokosmjölk som äldre kokosnötter innehållet. Kokosvatten har flera hälsomässiga fördelar. Dess balanserade proportioner av mineraler som kalium, kalcium, magnesium och natrium gör att kroppen återfuktas snabbt och vätskebalansen återställs. Därför passar kokosvatten utmärkt att dricka efter fysisk ansträngning eller i andra sammanhang där man förlorat vätska. Vi lät några ur vår testpanel prova vattnet, som finns i tre olika smaker: Mango, Green Tea/Peach och naturell. Såhär tyckte de: - ”Konsistensen är lite tjockare än vatten, vilket jag upplevde som lite ”läskigt” – jag var inte alls beredd på det och trodde att det skulle vara som vanligt flaskvatten. Ju mer jag drack ju mer tilltalande blev konsistensen. Dock var smaken av mango var inte alls min grej.” - ”Den var den godaste jag någonsin druckit (sedan jag sist drack direkt ur en kokosnöt i Indien). Smakar helt naturligt och väldigt likt den helt, helt färska juicen direkt ur nöten. Alla de andra sorter jag druckit har en mer eller mindre genomträngande smak av något ”plastaktigt” 9,5 poäng av 10 möjliga (som bara den absolut färska juicen kan få) vill jag ge den.” Dr Martin’s coco juice distribueras av Kung Markatta och finns att köpa i välsorterade livsmedelbutiker och hälsokostbutiker samt på Espresso House. Pris: 27 kr för 33 cl. Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Naturligt kokosvatten från Dr Martin

2013-05-15
Har du någonsin velat prova att dricka direkt ur en kokosnöt? Nu har du chansen, nästan i alla fall. Vi har testat kokosvatten från Dr Martin, som är det absolut närmsta du kan komma att dricka från en riktig kokosnöt. Men först ska vi reda ut vad kokosvatten egentligen är för något.

Kokosvatten är den klara vätska som små unga, gröna kokosnötter innehållet. Det är alltså inte samma som kokosmjölk som äldre kokosnötter innehållet. Kokosvatten har flera hälsomässiga fördelar. Dess balanserade proportioner av mineraler som kalium, kalcium, magnesium och natrium gör att kroppen återfuktas snabbt och vätskebalansen återställs. Därför passar kokosvatten utmärkt att dricka efter fysisk ansträngning eller i andra sammanhang där man förlorat vätska.

Vi lät några ur vår testpanel prova vattnet, som finns i tre olika smaker: Mango, Green Tea/Peach och naturell. Såhär tyckte de:

- ”Konsistensen är lite tjockare än vatten, vilket jag upplevde som lite ”läskigt” – jag var inte alls beredd på det och trodde att det skulle vara som vanligt flaskvatten. Ju mer jag drack ju mer tilltalande blev konsistensen. Dock var smaken av mango var inte alls min grej.”

- ”Den var den godaste jag någonsin druckit (sedan jag sist drack direkt ur en kokosnöt i Indien). Smakar helt naturligt och väldigt likt den helt, helt färska juicen direkt ur nöten. Alla de andra sorter jag druckit har en mer eller mindre genomträngande smak av något ”plastaktigt” 9,5 poäng av 10 möjliga (som bara den absolut färska juicen kan få) vill jag ge den.”

Dr Martin’s coco juice distribueras av Kung Markatta och finns att köpa i välsorterade livsmedelbutiker och hälsokostbutiker samt på Espresso House.

Pris: 27 kr för 33 cl.

Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

Senaste nyheter