Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Några nyheter från Sveriges Ekokommuner

https://www.klimatsmart.se/images/news/sverigesekokommuner250x51.jpg

Aktiviteteen i föreningen är verkligen hög och många medlemmar är med och engagerar sig för att driva hållbarhetsarbetet både i sina egna kommuner/landsting och i landet som helhet! Vi har dessutom ett aktivt samarbete med kommuner i andra delar av världen, just nu framför allt med Chile, USA och Kenya. Sveriges Ekokommuner bygger ju på att alla medlemmar hjälps åt för att dela med sig av sina erfarenheter och få inspiration från andra. Medlemsantalet närmar sig 30% av landets kommuner och tillsammans kan vi åstadkomma mycket! Det har varit en händelserik vår för föreningen, med utveckling av nyckeltal, besök i Chile, besök från USA och naturligtvis vårt årsmöte i Enköping. Här nedan följer ett litet urval av aktiviteter och information: - Vid sitt möte 10 maj röstade styrelsen för en ansökan från Landstinget Sörmland om att få bli medlem. Vi hälsar vårt andra landsting välkommet i föreningen! Sekom har därmed 84 medlemmar. - Även om sommaren är semestertider så händer det en del i föreningen. Vi finns med under Almedalsveckan på tidningen MiljöAktuellts gård med en bemannad monter. Om du ska till Almedalen så kom gärna och hälsa på oss. Styrelsen och tjänstemannagruppen träffas i Huddinge 16-17 augusti för sitt traditionella sommarmöte där det fortsatta arbetet under året diskuteras. Sustainable Sweden Tour går med en delegation utländska gäster mellan ekokommuner från söder till norr 2-15 september. - Sveriges Ekokommuner var medarrangör på seminariet Avfallsförebyggande i Praktiken, som gick av stapeln 9 maj på World Trade Center i Stockholm. Övriga arrangörer var Naturvårdsverket, Avfall Sverige, IVL och EU-projektet Pre-waste (Karlskrona). Hundra avfallsexperter, miljöstrateger och förtroendevalda från hela landet hade samlats för att diskutera hur man kan förhindra att avfall uppkommer. Har det gått så långt att något måste återvinnas har vi misslyckats.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Några nyheter från Sveriges Ekokommuner

2012-05-31
Aktiviteteen i föreningen är verkligen hög och många medlemmar är med och engagerar sig för att driva hållbarhetsarbetet både i sina egna kommuner/landsting och i landet som helhet! Vi har dessutom ett aktivt samarbete med kommuner i andra delar av världen, just nu framför allt med Chile, USA och Kenya. Sveriges Ekokommuner bygger ju på att alla medlemmar hjälps åt för att dela med sig av sina erfarenheter och få inspiration från andra.

Medlemsantalet närmar sig 30% av landets kommuner och tillsammans kan vi åstadkomma mycket! Det har varit en händelserik vår för föreningen, med utveckling av nyckeltal, besök i Chile, besök från USA och naturligtvis vårt årsmöte i Enköping. Här nedan följer ett litet urval av aktiviteter och information:

- Vid sitt möte 10 maj röstade styrelsen för en ansökan från Landstinget Sörmland om att få bli medlem. Vi hälsar vårt andra landsting välkommet i föreningen! Sekom har därmed 84 medlemmar.

- Även om sommaren är semestertider så händer det en del i föreningen. Vi finns med under Almedalsveckan på tidningen MiljöAktuellts gård med en bemannad monter. Om du ska till Almedalen så kom gärna och hälsa på oss. Styrelsen och tjänstemannagruppen träffas i Huddinge 16-17 augusti för sitt traditionella sommarmöte där det fortsatta arbetet under året diskuteras. Sustainable Sweden Tour går med en delegation utländska gäster mellan ekokommuner från söder till norr 2-15 september.

- Sveriges Ekokommuner var medarrangör på seminariet Avfallsförebyggande i Praktiken, som gick av stapeln 9 maj på World Trade Center i Stockholm. Övriga arrangörer var Naturvårdsverket, Avfall Sverige, IVL och EU-projektet Pre-waste (Karlskrona). Hundra avfallsexperter, miljöstrateger och förtroendevalda från hela landet hade samlats för att diskutera hur man kan förhindra att avfall uppkommer. Har det gått så långt att något måste återvinnas har vi misslyckats.

- En ny portal för att sprida goda exempel på hållbar stadsutveckling lanseras 1 juni. Det är Arkitekturmuseum som ligger bakom, och Sveriges Ekokommuner är en samarbetspartner. Vi kommer att bidra med att lägga upp goda exempel från våra medlemmar, så den som har ett lämpligt objekt som förtjänar uppmärksamhet uppmanas att kontakta kansliet! Hemsidan har redan börjat läggas upp och återfinns på www.hållbarstad.se.

Senaste nyheter