Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

MPs Bolund & Svensson Smith i Linköping

https://www.klimatsmart.se/images/news/miljopartiet230x58aa.jpg

På måndag 23 augusti kommer riksdagsledamöterna Per Bolund och Karin Svensson Smith till Linköping för att besöka Svensk Biogas och valprata på torget om grön näringspolitik och infrastruktur i en framtida rödgrön regering. – Östergötland är en stora vinnare med en framtida rödgrön regering, när vi satsar 100 miljarder nationellt på att rusta upp och bygga ut den infrastruktur som finns idag. Det kommer att främst märkas när Ostlänken blir klar. Vi vill också införa ett nationellt biogasmål för att klara klimatomställningarna av transporterna som idag är beroende av fossilbränslen till 94 procent. Biogasen kan skapa många nya jobb i Sverige, säger Karin Svensson Smith, trafikpolitisk talesperson för Miljöpartiet. – Ostlänken är ju en sådan satsning som kommer att innebära att man kan jobba i Stockholmsregionen men bo i Linköping, med andra ord så kommer Linköpingsbor och Östgötar ha ett bredare utbud av arbetstillfällen. Dessutom så föreslår Miljöpartiet sänkt tjänstemoms, fler lärlings- och traineeplatser i kommunala bolag och sänkt arbetsgivaravgift för de först anställda i småföretag. Alla dessa satsningar kommer att ge fler jobb, speciellt för stadens studenter och ungdomar, säger Per Bolund, näringspolitisk talesperson för Miljöpartiet. Besöket på Svensk Biogas ingår i den pågående jobb- och klimatspaningsturnén, där målet är att visa hur höga klimatambitioner går hand i hand med jobb och välfärd. Läs mer om turnén på mp.se/jobbspaning. Media är välkomna att delta, föranmäl via vår pressekreterare. Program måndagen den 23 augusti Svensk Biogas 10.00-12.00 Valstugan, Trädgårdstorget 12.20-ca 13 Medverkande Per Bolund, riksdagsledamot Karin Svensson-Smith, riksdagsledamot Annika Lillemets, riksdagskandidat Nils Hillerbrand kommunfullmäktigekandidat För ytterligare information, kontakta: Nils Hillerbrand, 073-342 23 42 Patricio Ruiz, valsamordnare, 070-288 25 58.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

MPs Bolund & Svensson Smith i Linköping

2010-08-23
På måndag 23 augusti kommer riksdagsledamöterna Per Bolund och Karin Svensson Smith till Linköping för att besöka Svensk Biogas och valprata på torget om grön näringspolitik och infrastruktur i en framtida rödgrön regering.

– Östergötland är en stora vinnare med en framtida rödgrön regering, när vi satsar 100 miljarder nationellt på att rusta upp och bygga ut den infrastruktur som finns idag. Det kommer att främst märkas när Ostlänken blir klar. Vi vill också införa ett nationellt biogasmål för att klara klimatomställningarna av transporterna som idag är beroende av fossilbränslen till 94 procent. Biogasen kan skapa många nya jobb i Sverige, säger Karin Svensson Smith, trafikpolitisk talesperson för Miljöpartiet.

– Ostlänken är ju en sådan satsning som kommer att innebära att man kan jobba i Stockholmsregionen men bo i Linköping, med andra ord så kommer Linköpingsbor och Östgötar ha ett bredare utbud av arbetstillfällen. Dessutom så föreslår Miljöpartiet sänkt tjänstemoms, fler lärlings- och traineeplatser i kommunala bolag och sänkt arbetsgivaravgift för de först anställda i småföretag. Alla dessa satsningar kommer att ge fler jobb, speciellt för stadens studenter och ungdomar, säger Per Bolund, näringspolitisk talesperson för Miljöpartiet.

Besöket på Svensk Biogas ingår i den pågående jobb- och klimatspaningsturnén, där målet är att visa hur höga klimatambitioner går hand i hand med jobb och välfärd. Läs mer om turnén på mp.se/jobbspaning.

Media är välkomna att delta, föranmäl via vår pressekreterare.

Program måndagen den 23 augusti
Svensk Biogas 10.00-12.00
Valstugan, Trädgårdstorget 12.20-ca 13

Medverkande
Per Bolund, riksdagsledamot
Karin Svensson-Smith, riksdagsledamot
Annika Lillemets, riksdagskandidat
Nils Hillerbrand kommunfullmäktigekandidat

För ytterligare information, kontakta:
Nils Hillerbrand, 073-342 23 42
Patricio Ruiz, valsamordnare, 070-288 25 58.

Miljöpartiet de gröna:
mp.se
mpbloggar.se
flickr.com/miljopartiet
twitter.com/miljopartiet
youtube.com/miljopartiet

Senaste nyheter