Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Minskat utsläpp med biogas-lastbilar

https://www.klimatsmart.se/images/news/last250x166.jpg

Malmö Lastbilcentral och Coca-Cola Enterprises Sverige tar ytterligare steg i arbetet med att minska sin miljöpåverkan. På ELMIA-mässan ställer de båda företagen under mässan ELMIA Lastbil 2012 i veckan ut en ny Volvo lastbil med Dual Fuel-teknik, en av de första i sitt slag. - Vi arbetar ständigt i ett nära samarbete med våra kunder för att hela tiden förbättra och utveckla våra verksamheter. Samarbetet med Coca-Cola Enterprises Sverige är synnerligen ett gott exempel på samverkan för en bättre miljö, säger Jörgen Nilsson VD Malmö Lastbilcentral. Lastbilen som är av modell FM 460 Metan Diesel/ Dual Fuel kommer att trafikera sträckan Malmö – Stockholm för Coca-Cola Enterprises. Tekniken innebär att den drivs med ett drivmedel bestående av en blandning av diesel och gas. I detta fall 75 procent flytande biogas och 25 procent diesel. - Att minska miljöpåverkan från våra transporter är en viktig del för att uppnå våra mycket ambitiösa klimatmål. Malmö Lastbilscentral har verkligen bidragit med sin kompetens och sitt engagemang för att kunna förverkliga detta projekt, säger Peter Schill, ansvarig distribution och logistik på Coca-Cola Enterprises Sverige. Lastbilen finns att se på ELMIA-mässan i Jönköping fram till lördag i monter U:520. Mässan har öppet dagligen mellan 9-17. För mer information, kontakta: Anne Lindfeldt, 070-648 71 24, alindfeldt@cokecce.com Peter Willborg, Miljö- och Kvalitetschef, 0709-768 250, peter.willborg@malmolbc.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Minskat utsläpp med biogas-lastbilar

2012-08-24
Malmö Lastbilcentral och Coca-Cola Enterprises Sverige tar ytterligare steg i arbetet med att minska sin miljöpåverkan. På ELMIA-mässan ställer de båda företagen under mässan ELMIA Lastbil 2012 i veckan ut en ny Volvo lastbil med Dual Fuel-teknik, en av de första i sitt slag.

- Vi arbetar ständigt i ett nära samarbete med våra kunder för att hela tiden förbättra och utveckla våra verksamheter. Samarbetet med Coca-Cola Enterprises Sverige är synnerligen ett gott exempel på samverkan för en bättre miljö, säger Jörgen Nilsson VD Malmö Lastbilcentral.

Lastbilen som är av modell FM 460 Metan Diesel/ Dual Fuel kommer att trafikera sträckan Malmö – Stockholm för Coca-Cola Enterprises. Tekniken innebär att den drivs med ett drivmedel bestående av en blandning av diesel och gas. I detta fall 75 procent flytande biogas och 25 procent diesel.

- Att minska miljöpåverkan från våra transporter är en viktig del för att uppnå våra mycket ambitiösa klimatmål. Malmö Lastbilscentral har verkligen bidragit med sin kompetens och sitt engagemang för att kunna förverkliga detta projekt, säger Peter Schill, ansvarig distribution och logistik på Coca-Cola Enterprises Sverige.

Lastbilen finns att se på ELMIA-mässan i Jönköping fram till lördag i monter U:520. Mässan har öppet dagligen mellan 9-17.

För mer information, kontakta:
Anne Lindfeldt, 070-648 71 24, alindfeldt@cokecce.com
Peter Willborg, Miljö- och Kvalitetschef, 0709-768 250, peter.willborg@malmolbc.se.

Senaste nyheter