Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Millan och Frazze ger klimatsmarta tips

https://www.klimatsmart.se/images/news/hns134x108.gif

Miljösnillet Millan och klimatsmarta Frazze har serverat hästvänner nya klimatsmarta tips varje vecka sedan årsskiftet. Deras kluriga klimatfunderingar i serieformat har fått många att skratta. Idag publiceras näst sista seriestrippen. Miljösnillet Millan och klimatsmarta Frazze är två färgstarka hästar som syns lite här och var på hemsidor, i tidningar, på Facebook och på den egna bloggen. Det är illustratören Lena Furberg som har ritat Millan och Frazze. Mest känd är Lena för att ha tecknat hästseriefiguren Mulle. Men den egocentriska och underfundiga ponnyn Millan tog Lena snabbt till sitt hjärta och det är det fler som har gjort. – Vi hoppas att Millan och Frazze kan avdramatisera ett svårt ämne så att ungdomar, och även vuxna, kan ta till sig att hästnäringen behöver tänka på klimatet. Det är lättare att synas när vi har en frontfigur som Millan med både humor och en fräck attityd, säger Titti Jöngren som är styrelseledamot i HNS och LRF. Vid sidan av seriestrippen så kommer även Frazze med egna klimatsmarta tips varje vecka. – Det är inte alltid lätt att veta hur vi i vår stallmiljö kan minska den negativa klimatpåverkan. Men jag tror att Frazzes klimattips är så pass enkla och konkreta att alla kan hitta en eller flera idéer för att bli mer klimatsmart i stallet, säger Anahita Arai, verksamhetssamordnare HNS. Seriefigurerna Millan och Frazze ingår i en större satsning för en mer klimatsmart hästvärld. I projektet deltar Hästnäringens Nationella Stiftelse, ATG, LRF, Svenska Ridsportförbundet, Svensk Travsport, Svensk Galopp, Svenska Hästavelsförbundet, Svenska Islandshästförbundet, Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, Western Riders Associations of Sweden, Brukshästorganisationernas Samarbetskommitté, Svenska Ponnyavelsförbundet och Hästnäringens Yrkesnämnd, Hästnäringens Riksanläggningar Flyinge och Strömsholm. Projektet har finansierats via Hästnäringens Nationella Stiftelse genom totalisatoravtalet mellan staten och trav-/galoppsporten. För ytterligare information, kontakta: Titti Jöngren, HNS och LRF, 073-629 77 71, titti.jongren@telia.com Anahita Arai, HNS, 070-527 20 12, anahita.arai@nshorse.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Millan och Frazze ger klimatsmarta tips

2011-02-14
Miljösnillet Millan och klimatsmarta Frazze har serverat hästvänner nya klimatsmarta tips varje vecka sedan årsskiftet. Deras kluriga klimatfunderingar i serieformat har fått många att skratta. Idag publiceras näst sista seriestrippen.

Miljösnillet Millan och klimatsmarta Frazze är två färgstarka hästar som syns lite här och var på hemsidor, i tidningar, på Facebook och på den egna bloggen. Det är illustratören Lena Furberg som har ritat Millan och Frazze. Mest känd är Lena för att ha tecknat hästseriefiguren Mulle. Men den egocentriska och underfundiga ponnyn Millan tog Lena snabbt till sitt hjärta och det är det fler som har gjort.

– Vi hoppas att Millan och Frazze kan avdramatisera ett svårt ämne så att ungdomar, och även vuxna, kan ta till sig att hästnäringen behöver tänka på klimatet. Det är lättare att synas när vi har en frontfigur som Millan med både humor och en fräck attityd, säger Titti Jöngren som är styrelseledamot i HNS och LRF.
Vid sidan av seriestrippen så kommer även Frazze med egna klimatsmarta tips varje vecka.
– Det är inte alltid lätt att veta hur vi i vår stallmiljö kan minska den negativa klimatpåverkan. Men jag tror att Frazzes klimattips är så pass enkla och konkreta att alla kan hitta en eller flera idéer för att bli mer klimatsmart i stallet, säger Anahita Arai, verksamhetssamordnare HNS.

Seriefigurerna Millan och Frazze ingår i en större satsning för en mer klimatsmart hästvärld. I projektet deltar Hästnäringens Nationella Stiftelse, ATG, LRF, Svenska Ridsportförbundet, Svensk Travsport, Svensk Galopp, Svenska Hästavelsförbundet, Svenska Islandshästförbundet, Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, Western Riders Associations of Sweden, Brukshästorganisationernas Samarbetskommitté, Svenska Ponnyavelsförbundet och Hästnäringens Yrkesnämnd, Hästnäringens Riksanläggningar Flyinge och Strömsholm. Projektet har finansierats via Hästnäringens Nationella Stiftelse genom totalisatoravtalet mellan staten och trav-/galoppsporten.

För ytterligare information, kontakta:
Titti Jöngren, HNS och LRF, 073-629 77 71, titti.jongren@telia.com
Anahita Arai, HNS, 070-527 20 12, anahita.arai@nshorse.se

Här hittar du mer information:
Millans och Frazzes blogg: www.miljösnillet-millan.se
Mer fakta om hästnäringens klimatarbete: www.nshorse.se

Senaste nyheter